jump to navigation

Let the games begin augustus 11, 2011

Posted by Joop Koppen in Activatie, App, Applicatie, Barter, Betaalde content, Branded content, Branding, Champions league, Channel, Community, Eredivisie, Eredivisie live, Facebook, Innovatie, Interactie, Marketing, Social media.
trackback

Ned-Bra 2-1Voor de start van het voetbal seizoen 2011/2012 lijkt of iedereen zich heeft gestort op de voetbalgames. Naast de vele, en soms tegenstijdige, onderzoeken hoe zichtbaar en actief de profclubs zijn op social media zoals Hyves, Twitter, Facebook en LinkedIn zijn er een aantal nieuwe ‘spelers’ die voetbal games op de markt hebben gebracht.

Wat goed is om te zien is dat veel games de trend van onderlinge communicatie hebben geïntegreerd. Ik ben namelijk van mening dat het ‘samen’ kijken en games een grote rol zal spelen in de passieve sportbeleving.

Naast de bekende games van Profcoach (10 jaar) van de Eredivisie en Footballfans zijn er nog een viertal andere games op de markt gekomen.

Footballfans

Initiatief:Itude Sports Interattractive B.V, Bunnik

Op de website van Footballfans kan je na registratie je ervaring delen als fan, de uitslagen en (live) tussenstanden vinden. Statistieken etc. uiteraard kan je ook de ervaringen van andere Fans terug lezen en reageren.

Op wedstrijd niveau kan je de opstellingen zien van beide team en nog leuker alle foto’s en video’s die de fans op het internet geplaatst hebben.

Misschien zelf een plek voor de ‘echte’ sport journalist als naslagwerk.

 Profcoach

Initiatief: Eredivisie en gebouwd door Relephant

Al tien jaar heeft de Eredivisie dit spel al met voorheen in samenwerking van het AD en de VI.

Profcoach is een management game waar je van elke BVO een speler moet kiezen en opstellen. Voor elke presentatie van je speler kan je punten winnen. Het leuke van dit spel is dat je samen met je vrienden in een subleague  kan spelen voor een onderlinge competitie. Voor elke speelronde kan je op Eredivisie Live de laatste insights te weten komen voor je eigen opstelling.

Footballmeister

Initiatief: Green Organge, London/Oldenzaal

Footballmeister (Beta) is een iPhone en Android app waarmee je uitslagen kan voorspellen en samen kan spelen met je vrienden die je met een sms vanuit je telefoonadresboek kan uitnodigen. Het kan uiteraard ook per mail, Twitter of Facebook. Uiteraard kan je punten en badges winnen door het behalen van een aantal niveau’s.

Bantr

Initiatief: Startup met investeerders

Bantr richt zich alleen op de Engelse competitie met vier kampioenschappen.

Aan de hand van je favoriete team moet je een team sasmenstellen waarmee je punten kan verdienen. Je kan het team samenstellen en fine tunen aan de hand van historische gegevens. Ook met Bantr kan je samen met je vrienden dit spel spelen.

Super Elf

Is een privé initiatief van Joris Kok en Ivo de Bruin

Super Elf is gestart in seizoen 1995/1996. Het spel is overgenomen van Veronica.

Dit seizoen heeft Super Elf een record aantal deelnemers van 82

Dit is een van de weinige games die inschrijfgeld (€ 15,-) vraagt maar ze keren het ook wekelijks uit aan de weekwinnaars. Het mooie van dit spel is dat het door liefhebbers gemaakt en onderhouden word met allerlei geschreven en video content. Het belangrijkste van Super Elf is de plaatsing van de winnaar in de “Hall of Fame Super Elf” en de beker die te winnen is aan het eind van het seizoen.

Sqaudcoach

Initiatief: The Next Web Labs

Squadcoach is een management game, die gezien de vertaling, is overgenomen uit het Engels. Dit is het eerste spel dat The Next Web uitgebracht heeft en beloofde de markt dit jaar met nog 3 games te komen.

Aan de hand van een budget moet je een team selecteren waarmee je de competitie speelt . je kan extra skills krijgen door de technische staf uit te bereiden met een keepers trainer, assistent trainee, scout of fysio. Sqaud coach moet ook op Facebook en met je mobiel gespeeld kunnen worden maar ik was al teleurgesteld door de Facebook integratie dat ik heb mobile niet geprobeerd heb. Voor mij een tegenvallen voor een partij al TNW.

Play7

Initiatief: Play like a Champion en BWIN

Overzichtelijk spel waarbij je de uitslagen moet gokken. Het is een gratis spel waarbij je geld kan verdienen maar om kans te maken op de hoofdprijs van € 10.000 cash moet je een minimaal bedrag van € 10,- op je BWIN account storten.

Dit is redelijk stil in de markt gezet maar heel goed gebruik gemaakt van Facebook ads waarbij je een teaser advertentie krijg te zien als je een voetbal club in je profiel genoemd of geliked hebt.

Footie

Initiatief: Blue Talk, België

Footie is een mobile app waarmee je tijdens de (wereldwijde) wedstrijd van jouw favoriete club onderling berichten kan sturen naar je vrienden. In de App kan je jouw ploeg op de voet volgen met oa live standen.

Ik ben van mening dat niet alle partijen een lang leven zullen hebben ondanks de hoeveelheid voetbal fans in Nederland en over de hele wereld.

Zoals bij veel communicatie is het belang van interactie heel erg belangrijk en de voetbal competitie is lang. Ik hoop dat alle community manager het vol zullen houden en ieder lid van hun spel minimaal een seizoen kunnen blijven boeien.

Star Player van Heineken is bewust niet meegenomen in dit overzicht omdat deze alleen bij de champions league ingezet zal worden.

Kijk hier voor de eerder geplaatste post.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: