jump to navigation

I AM PLAYR maart 31, 2011

Posted by Joop Koppen in Activatie, Adidas, Applicatie, Branding, Channel, Commercial, Facebook, Game, Innovatie, Internet, Marketing, Nike, Socialmedia, Sportsponsoring.
trackback

Sinds een paar dagen heb ik mij aangemeld voor de Facebook game I AM PLAYR. Het is een voetbal spel waarbij jijzelf functioneert als voetballer bij een Engelse BVO,  River Park FC. Het spel is sinds 21 maart jongstleden live gegaan op Facebook.

Het spel begint zoals alle voetbal carrière begint met de kennismaking met de trainer en de voorzitter en natuurlijk met het ondertekenen van je contract. Hierbij ontvang je gelijk een basis salaris. Je bent nog een rookie en moet je opwerken binnen het team door te trainen en wedstrijden te spelen.

De eerste wedstrijd begin je op de bank en mag na de rust invallen waar je direct een kans krijgt om te scoren.

Je kunt extra punten en status verdienen door het goed uitvoeren van trainings oefeningen en acties op het veld tijdens de wedstrijden. Na het ondertekenen van het contract ontvang je naast een startsalaris ook 50 coins waarmee extra onderdelen in de store kan kopen zoals voetbalschoenen, scheenbeschermers etc. Alle kleding op en om het veld zijn van Nike en de beelden en het verhaal zijn op de zelfde manier geschoten als in de commercial uit 2008.

Het leuke en goed doordachte van dit spel is dat jij “aan de bal” bent en het spel zelf moet uitvoeren.

Tijdens het spel worden test vragen gesteld:

Ga jij mee stappen met de sterspeler Billy?

Drink je alcohol?

Neem je rust?

Ga je trainen om je skills te verbeteren?

Na elke wedstrijd krijg je een rustperiode voorgesteld van 12 uur voordat je verder mag spelen. Dit is te omzeilen door een versneld herstel te kopen waarvoor je coins moet afstaan. Als dat niet genoeg is kan je energy drankjes (Red Bull) kopen om je energy niveau hoger te krijgen, je energy level; gaat naar beneden als je teveel traint of wedstrijden speelt.

Uiteindelijk ontkom je er niet aan om je coins uit te geven. Dat kan aan lifestyle, in de store, energy drank en het verkorten van het herstel. Na een bepaalde periode zijn je coins op en moet/kan je nieuwe kopen.

De kosten van de coins zijn:

400 coins € 22,99

200 coins €13,99

100 coins € 6,99

50 coins € 3,50

30 coins € 2,50

Het aanschaffen van coins kan makkelijk door gebruik te maken van Paypal, creditcard of mobiel.

In vergelijk: een paar voetbalschoenen kosten 25 coins en wil je sneller verder met het spel kan je voor 16 coins direct met de training verder gaan om je skills te verbeteren. Als je op een hoger level komt is er meer mogelijk met je uitrusting, begeleiding en meer tactische mogelijkheden.

Tijdens de wedstrijd krijg je een schreven verslag van de wedstrijd waarin je (achternaam) naam genoemd word als jij betrokken bent bij een actie. Op het moment dat jij in scorende positie komt, waarop je getraind hebt, krijg je een video die je kan bewegen met je muis. Tijdens dit verslag hoor je ‘stadion’ geluiden. Scoor je dan vallen de medespelers over je heen maar mis je dan krijg je scheven blikken, en daarmee de drive om meer te trainen (en coins uit te geven) Uiteraard kan je ook vrienden uitnodigen om samen te spelen en te zien wie de meeste waarde heeft.

Ik ben zelf nog niet zover om te kunnen ontdekken of er ook een transfer mogelijk in het spel zit zodat je bij een andere, betere, club komt te spelen.

Ik ben zelf niet zo’n gamer, als je dit een game mag noemen, maar ik moet eerlijk toegeven dat het spel blijft uitdagen om verder te spelen. Dit is een goed voorbeeld van Nike hoe je een (voetbal) spel online laat spelen.

Zoals Nike het vaker, goed, doet zijn alle social media kanalen ingezet.

bekijk hier de introductie clips

Er bestaat overigens een echte River Park FC in Australie die bestaat uit Indiaase voetballers die in een Park in Brisbane voetballen.

Advertenties

Reacties»

1. fef - december 19, 2011

Maar het probleem is je bent steeds bij rivier park wanneer ga je nouw naar een andere club dat wilde ik alleen weten>>>/?????

Joop Koppen - december 20, 2011

Als je voldoende punten haalt en je waarde stijgt kan River Park je verkopen of een andere club komt voor een transfer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: