jump to navigation

Heup Recall, Het zal je maar gebeuren! oktober 13, 2010

Posted by Joop Koppen in BHR.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Twee weken geleden kreeg een dikke envelop van het Jeroen Bosch ziekenhuis uit Den Bosch waar ik in 2005 aan mijn heup ben geopereerd. Ik dacht dat het een verhuisbericht was want ze gaan komend jaar naar een andere locatie.

Een dag later de envelop toch maar open gemaakt en schrok van de officiële aard van de brief met data (4-2-2005) wanneer ik geopereerd ben.

Van die inleiding schrok ik even zeker toen ik verder las; er zijn een aantal mensen die de zelfde ‘kunst’ BHR heup (birmingham hip resurfacing) heeft als ik die weer pijn hebben gekregen en/of ontstekingen hebben in en om de heup. Je moet weten dat dit soort heupen meestal geplaatst worden bij jonge actieve mensen.

Na de operatie kon ik eindelijk golfen en weer een klein beetje voetballen, op lager niveau, en sinds een paar weken training mee met Kampong4 en speel ik om de paar weken een wedstrijd met de Kampong Veteranen mee. Als ik mij weer eens aan het uitsloven was kreeg ik wel weer last maar ik geef altijd mijn leeftijd en conditie de schuld.

Nu met deze brief op tafel was ik flink geschrokken en moest er niet aan denken weer geopereerd te worden. Ik kon een afspraak maken op dinsdag 12 oktober voor de recall, zoals ik deze actie op Twitter heeft genoemd. Er moest een foto gemaakt worden en bloed geprikt. Uiteraard kreeg ik uitleg door de orthopeed Dr. Bom waarom de racall was gedaan en wat de eventuele consequenties voor mij kunnen zijn.

Op de foto was te zien dat de prothese er nog goed in en op zat, geruststelling. Over het bloed uitslag moet ik 2 november terugbellen, nog even spannend. Er bestaat een mogelijk dat op de foto niets te zien maar mijn bloedwaarde op metalen, kobalt en chroom, te hoog zijn door de slijtage van de prothese. Dan volgen er verder onderzoek mbv MRI, echo en periodieke bloedonderzoeken.

De reden van de recall is dat de fabrikant, de Puy onderdeel van Johnson & Johnson, een aanpassen heeft gemaakt op de prothese waardoor de beide helften van de prothese beter op elkaar zouden passen, de Puy, heeft een verdikking aan de rand van de kom gemaakt waardoor er minder ruimte in het kunst gewricht is en hierdoor een beter aansluiten zou komen. De prothese wordt samengehouden door het vacuüm trekken van de twee losse prothese onderdelen door het gewrichtvocht.

In theorie en het laboratorium was dat zo maar in de praktijk maakt het menselijk gewricht andere bewegingen dan getest is in het laboratorium. Helaas veroorzaken deze randen extra slijtage. Dit is op zijn minst een misser te noemen.

Mocht het voor mij negatief uitpakken moet ik weer aan mijn heup geopereerd worden en krijg ik een nieuwe (hip resurfacing) prothese. Valt het positief uit hoeft er niet geopereerd te worden maar zal de jaarlijkse controle weer in ere hersteld worden voor minimaal 5 jaar met een mogelijkheid tot 10 jaar.

Ik ga uit van het eerste scenario maar moet het bloedonderzoek nog even afwachten.

Voor dit onderzoek heb ik uiteraard veel op internet opgezocht maar kon niet veel vinden in Nederland. De meeste publicaties waren van Amerikaanse advocaten.

Ik behoor tot de gelukkigen waarbij de zowel de foto als het bloedonderzoek goed is. mijn volgende onderzoek/controle zal volgend jaar plaatsvinden. Ik hoop dat de andere net zoveel ‘geluk’ hebben als ik.

Voor de liefhebbers is hier een (promo) clipje te zien die niet te eng is.

Lees ook het Brabants dagblad, Telegraaf en de Volkskrant (22/10/2010)

Het Nieuwsblad voor een sport achtergrond

Advertenties

Reacties»

1. Betsy - november 6, 2010

Hallo Carolien en Joost,ik zit in hetzelfde schuitje. Ik heb op 20 -1-2005 een BHR gehad, ook van dr Bom. Nadat ik de brief heb thuis gekregen is er bloed onderzocht en een MRI gedaan. De andere onderzoeken had ik al gehad vorige jaar omdat ik toen al klachten had.Uit de MRI blijkt dat er vocht zit in het gebied van de heup en dat mijn chroomgehalte in het bloed op 11.4 zit. Erg hoog. Ik ben al ruim een jaar heel erg moe en ik denk dat het er bij hoort. Nu wacht hij even af ofdat de chroomwaarde daalt en anders zal ik toch geopereerd moeten worden.

2. Rob - november 7, 2010

Hallo mensen, nou ik heb al een nieuwe heup en was de 1e die eraan door dr Bom, werd geopereerd afgelopen februarie 2010. In 2005 maart een bhr.
Het werd een spoed geval(kop zat los en brak bijna uit het bot) na bijna een jaar zoeken wat de oorzaak was van pijn, koorts (mijn bed uit),te hoge crp/bse waarden, moe,zakken met onstekingsremmers, maag tabletten,scans enz. Het gaat gelukkig wat beter met een keramische heup op een lange steel. Ben inmiddels door Bom op de hoogte gesteld (ook een drama voor deze orthopeed). Wacht nu wat er gaat gebeuren via een bedrijf dat mij schadeloos gaat stellen. Nou ik kan je zeggen de ellende is met geen geld te betalen. Afgezien wat er met mij nog gaat gebeuren en de beperkingen die ik ervaar.

Heleen misker - juni 15, 2015

Hallo Rob,

Die hele smerige bhr heupen branche,van alle merken, is een vies spelletje waar producenten en chirurgen tonnen aan verdienen!!
Ik heb 5 jaar geleden al een vervangende heup gekregen. Ik had een Smith&nephew.
Mijn bot was weggesleten tot de dikte van een eierschaal en ik heb geluk gehad dat de prothese niet in mijn ingewanden is geschoten….
Bot van heup compleet weg gerot en extreem hoge chroom en kobalt waarden.
Tijdens de operatie schrok de desbetreffende zeer kundige arts enorm. Alles was net zwart kikkerdril. Dat waren de ingekapselde stukjes metaal van de prothese.
Door de enorme ingreep die daardoor moest plaats vinden is mijn zenuw beschadigd en heb ik een klapvoet. Ben compleet arbeidsongeschikt, kan niet meer op hakken lopen,dansen,sporten,slapen,op vakantie gaan,intiem zijn met echtgenoot…. En zo kan ik nog wel even door gaan…
Nu heeft de rechtsbijstandverzekering een actie dat ze je afkopen voor een x bedrag. Nu is er geen enkel bedrag dat mijn gezondheid terug zou kunnen toveren, maar dit is een dusdanig laag bedrag wat totaal niet in verhouding staat met de geleden schade….voor de rest van mijn leven. En ik ben nu 43 en zit al 15jaar in de heup operaties….
Ik hoop dat het bij jou beter afloopt en dat er een permanent verbod komt op het plaatsen van deze ” geweldige”sportheup…..laat me niet lachen!!!!!

Succes Rob!!!

Groetjes van Heleen.

3. karine - november 22, 2010

ik kreeg op 22-10-2006 een thp en ook ik kreeg vorige week een brief van mijn orthopedist in de bus
op 2 december moet ik de onderzoeken gaan doen dus is het nog even bang afwachten wat het resultaat zal zijn 😦
1 ding weet ik …ik zie het echt niet zitten om opnieuw geopereerd te worden :(:(:(

Joop Koppen - december 8, 2010

Beste Karine,
Ik hoop dat jij net als ik een positieve reactie hebt gehad aan de hand van de onderzoeken.
Groet,
Joop

4. Margaret - januari 31, 2011

Hoi allemaal,

Ik ben niet teruggeroepen, nog veel erger dus. Ik heb het door een t.v. programma eind jan. 2011 pas gehoord. Ik had al een tweede operatie gehad doordat er z.g.n. wildgroei aan bot rondom de prothese zat, maar er was op de foto niets van te zien.Kan dus nooit bot zijn geweest, maar moet tumorvorming zijn ontstaan door de metaalschilfers. dat zeiden ze gisteren op t.v.
Schandalig dat ikniet ben teruggeroepen. Nu moet ik zelf het hele circus op gang brengen. Wie heeft ervaring?

Maria Hoefnagel - februari 6, 2011

Hallo Margaret,
Gelukkig heb ik – nog – geen ervaring met een tweede operatie, wacht nog op de uitslag van mijn derde bloedonderzoek. Maar ik kan je wel enige tips geven.
Medisch: neem contact op met je arts. Als je een andere arts wil, kijk dan op http://www.vgz.nl/service/veelgestelde-vragen/zorg-kunstheupen onder de vraag Wat kan het VGZ voor mij doen?
Administratief/kostendeclaraties: zie de pagina http://www.depuy.com/countries_list Onder Europa ¨Countries not listed¨ vindt je een Nederlands telefoonnummer. Let wel, je komt dan in contact met de schadeletselexpert die door Depuy is gecontracteerd om kostendeclaraties af te handelen.
Juridisch: http://www.vandergoenadvocaten.nl Dit kantoor houdt zich bezig met claims van Depuy heupen, maar ook claims van andere merken.
Sterke ermee.
Maria

A.Trommelen - april 10, 2011

Mevr. Margaret, als u lid bent van de FNV bond , die helpen u om dit uit te zoeken, mijn vrouw is wel geopereerd, 1 mrt .jl. veel pijn en veel bloed verlies gehad, ging om 12.15 de OK in en kwam pas om 19.15 uur in de avond uit. De kom waar de heupkop in scharniert is met schroeven vast gezet.
Ik hoop dat er niets aan de hand is bij u , anders veel succes en sterkte.
Hartelijke groeten ,
a.Trommelen.

5. Margaret - februari 23, 2011

Dank je, dat had ik al ontdekt. Ik hebinmiddels alle uitslagen en mijn bloed en MRI zijn goed. Ik ben voorlopig gered. Ik zal toch een claim gaan neerleggen, ik was uiteindelijk één van die mensen die voor de 2de keer geopereerd moesten worden.
Bedankt voor je reactie

groeten Margaret

6. Hennie Kaelen - maart 17, 2011

Ook ik ben in 2009 geopereerd en heb een zogenaamde sportheup gekregen. Ik zit nu in de molen van bloedonderzoek, maar heb nog geen uitslag ontvangen.
Ik zou graag in contact willen komen met mensen die ook in het groene hart ziekenhuis in Gouda zijn geopereerd en ook een sportheup hebben gekregen.Ik heb gelukkig ook nog geen tweede operatie en zit daar uiteraard ook niet op te wachten, maar kan iemand mij vertellen hoe dat in zijn werk gaat?
Hennie

7. Hennie Kaelen - maart 29, 2011

Inmiddels is gebleken dat de chroom en cobalt waarde van mijn bloed iets te hoog zijn. Verdere bloedcontroles en mri scan volgen. het is dus nog steeds afwachten
Groeten hennie Kaelen

Joop Koppen - maart 29, 2011

Als het goed is moet je nu wat vaker langs voor controle, succes!

Hennie Kaelen - maart 29, 2011

Dank voor je snelle reactie. Voor alle duidelijkheid wil ik nog wel even melden dat mijn heup van de firma Zimmer is. Aldus mijn orthopeed. Misschien hebben anderen hier iets aan
Hennie

8. A.Trommelen - april 10, 2011

Mijn vrouw kreeg in 2005 een BHR systeem. In 2010 oktober kreeg mijn vrouw een oproep voor een controle voor haar heup.Zij had al wel atijd een knoepend en kraken geluid in haar heup als zij een bepaalde beweging ging maken, maar denkend dat dat er bij hoort. Maar in 2010 kreeg zij dus de controle , een röngen foto werd gemaakt en die was prima om te zien, en daarna een bloed- en echo controle , die bloedwaarde was te hoog en de echo weest op te veel vocht rondom de heup. Conclussie, zo snel geopereerd worden . Het is nu 1 maart jl. gebeurd, de operarie dag was een angstige dag geweest voor ons, man en 2 volwassen kinderen. Om Kwart voor 12 het ok in en ‘savnonds kwart over 7 er weer uit. Veel bloed verlies en veel pijn tot op deze dag, mag de eerste 6 weken haar been niet belasten, Afgelopen woensdag heeft zij haar eerste fysio gehad. Weer veel pijn gehad, de nachten zijn dramatisch , op haar rug liggen en niet anders , op haar zij is niet mogelijk. 3x per nacht wakker worden , en dan zitten en dan maar weer proberen om te slapen , de kom in de bekken zitten met schroeven vast , want er is veel weefel verloren met het uitbreken van de die BHR heup, tis een drama , ik hoop dat anderen het beter krijgen met die revisie operatie.
Ik wens jullie die opnieuw geopereerd worden veel succes toe en een snelle herstel.

mieke - mei 29, 2012

mag ik vragen hoe het nu met u is,
ik herken het verhaal volledig ik heb tot de dag van vandaag nog steeds pijn met mijn nieuwe ceramice heup.
ze zeggen steeds weer therapie en dorgaan maar ik ben bang dat de steel een klein beetje los zit

ik hoop van u te horen

9. Derk-Jan Bruil - juni 20, 2011

20 juni 2011
Gezien de ellende die veel patiënten hebben met een heupprothese kan ik vanaf 2001 tot heden zeggen dat ik na 10 operaties 4 luxaties half jaar ziekenhuis kan ik mijzelf ervaringsdeskundige noemen. Ook heb ik een bacterie aan mijn heupprothese gehad deze heb ik overwonnen. Mede dankzij een goede arts en team. Ik ben de derde patient van een arts in 25 jaar tijd, waarbij dat gelukt is. Ik heb een heupprothese van de firma Biomet. Ik moet zeggen dat ik door het gehele Rijnland ziekenhuis Leiderdorp, personeel goed geholpen wordt. Wel is alles wat mis kon gaan bij mij, mis gegaan. Dit heeft men mij ook goed verteld waardoor ik verder met mijn leven kan. Niemand maakt fouten expres. Ook de firma Biomet heeft steken laten vallen. Recent had ik voorgesteld om mijn ervaringen te delen aan artsen en verpleegkundigen hoe het niet moet. En zo ontstekingen en ellende proberen te voorkomen. Men vond het geen taak van Biomet, en men zou er geen heup meer door verkopen. Toch denk ik door goede voorlichting er veel ellende verkomen kan worden aan de patient zijn kant. Wat weet een arts van een luxatie dan behalve de technische kant. Hoe kan je het best verdoofd worden en wat gebeurd er aan de kant van bij een patient, wat voel je. Wat zijn de onzekerheden.
Heel simpel voorbeeld. Gebruik zowel als patiënt als verpleegkundige met wondverzorging allebei handschoenen. Was je handen van te voren en droog ze goed af. Doe handschoenen aan. Maak de wond schoon met steriele gaasjes ipv met een wattenstaafje. Dek de gehele wond goed af. Was je handen na afloop en gooi de handschoenen en het materiaal weg. Houdt je streng aan de voorschriften van arts. In de eerste periode geen schoenen, broek, onderbroek, sokken aantrekken. Buig niet door de 90 graden heen. Ga niet op je zij liggen. Tenzij met toestemming van arts en gebruik dan een kussen tussen de benen. Later geen benen over elkaar slaan, niet op je hurken gaan zitten, of door mul zand rennen, wees voorzichtig dat je niet valt.
Een operatie is niet leuk. maar het is niet het einde van de wereld. Met een revalidatie kom je er ook. Een arts is ook maar een mens. Toegegeven het is erg dat er fouten worden gemaakt, maar wie maakt ze niet in zijn/haar werk. Het gaat er om dat je goed geholpen wordt en dat je weer verder kunt in je leven.
Verder raad ik aan om shampoo te gebruiken voor en na je operatie wat ontsmet. Betadine shampoo. Dit laat geen sporen van lotion of zo na.
Groeten, Derk-Jan

10. Hennie Kaelen - juli 19, 2011

Vandaag eindelijk een definitieve uitslag gehad. Ik ben in contact gekomen met DR Henkus een orthopeed in den Haag Hij adviseerde mij om de heup eruit te halen, omdat de bloedwaarden niet goed zijn en omdat er vocht rondom het gewricht zit.Verder zat de heup niet helemaal top. Deze arts schijnt heel goed te zijn en is gespecialiseerd alleen in heupen. Gelukkig heb ik vandaag het vertrouwen weer een beetje terug gekregen, maar de operatie moet nog wel gebeuren. Dit zal het najaar worden. Ik hoop maar dat nu alles goed gaat. Ik hou jullie op de hoogte
Hennie Kaelen

11. Derk-Jan Bruil - augustus 4, 2011

Hoi ik heb een website gemaakt. Waarop ik aanbevelingen heb geschreven voor een heupoperatie. Lees het eens door zou ik zeggen en wellicht kunt u het als richtlijn gebruiken voor een volgende operatie.

Veel succes en sterkte allemaal.

Graag zou ik een willen weten die nieuwe heupprothese is daar minder kans op luxatie?
Ik verneem graag van u.

Groeten, Derk-Jan Bruil

Mijn e-mail info@djbruil.nl

Joop Koppen - augustus 4, 2011

Beste Derk-Jan,

Wat ik gemerkt en gelezen heb is de orthopeed die de heup zet het belangrijkst.
Mijn linkerprothese (BHR) zit er al 6 jaar in zonder klachten en ben er erg blij mij.
Ik zag dat jouw website http://www.djbruil.nl is

Dank en groet.

hennie kaelen - augustus 8, 2011

De kans op luxatie is volgens mij juist iest groter dan bij de zgn sportheup. Kun je mij ook het adres van je website geven?
Groeten Hennie Kaelen

Joop Koppen - augustus 8, 2011

Dag Hennie,
De URL van de website van Derk-Jan is http://www.djbruil.nl

12. maria - augustus 4, 2011

Het niet functioneren van de prothese ligt niet aan de orthopeed. De firma Johnson&Johnson/DePuy trachtte enkele jaren geleden de schuld bij de orthopeden te leggen, maar inmiddels is dat argument achterhaald gebleken. (Hierover is te lezen op de diverse sites van Amerikaanse advocaten. Ook de als zeer goed bekend staande orthopeed in het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft al de nodige revisie-operaties moeten verrichten.

Joop Koppen - augustus 4, 2011

Ik ben het met je eens dat de prothese heel belangrijk is. Sinds dat depuy aanpassingen heeft gedaan aan de prothese is er veel slijtage opgetreden bij veel patiënten, ik mag mij, voorlopig, gelukkig prijzen dat er bij mij geen verhoogde waardes zijn opgetreden en de prothese er nog goed in zit. Het lijkt mij ook geen pretje om alles voor opnieuw te ondergaan. ondanks dat zit ik nog steeds in de onzekerheid wat de toekomst zal brengen.

13. Joke - augustus 30, 2011

Ik heb in nov.2004 ( ik was toen 50) in het Jeroen Bosch ziekenhuis een sportheup gekregen rechts, door Dr. Bom. Ik dacht dat ik een BHR had gekregen, maar 2 jaar geleden kwam ik erachter dat het een ASRprothese was van DePuy, na de Recall.
De afgelopen jaren zijn mijn waarden niet hoger geworden en pijn heb ik echt niet. In de vakanties loop ik veel, ik ski en fiets. Natuurlijk heb ik wat bewegingsbeperking. Een spagaat lukt me niet meer, maar met de jaren wordt de lenigheid sowieso minder. Ik heb nu al bijna 7 jaar plezier van mijn ASR heup en hoop dat hij nog vele jaren mag blijven zitten.
Groet Joke

14. Jeanne - september 1, 2011

Ik heb in november 2008 een sportheup van DePuy gekregen en hij gaat er in oktober 2011 weer uit vanwege een kobalt en chroomgehalte dat 10x hoger als normaal is. Ik ben heel bang want ik ben dan wel 61 jaar maar ik sport nog heel graag en regelmatig en ik hoop dat ik dat straks ook weer kan. Ik zou graag positieve reacties horen van mensen die al een revisie achter de rug hebben.

Groet,
Jeanne

Narda Muus - juli 4, 2012

Hoe gaat het nu met u, na de tweede operatie?
Ik heb ook in oktober een tweede operatie gehad, maar kan nog steeds niet zonder kruk lopen.
Ik hou erg van golven en sporten, dat is nu wel een probleem.

Groetjes
Narda

Wim - september 8, 2012

hoi, ben jij Narda van de drogist Muus op de aelbrechtskade in vroeger tijden ?
met vrgr, Wim

Narda Stip-Muus - september 9, 2012

Hoi wim,
Ja dat ben ik inderdaad , maar wie ben jij?
dit is lachen, dat is al 42 jaar geleden.
Groetjes Narda

15. Wim - september 6, 2011

Hoi Zit nu voor 1e keer hier op forum. Ben in juli 2008 geopereerd. ASR resurfacing in CWZ Nijmegen. Na 8 maanden klachten (kon sokken alleen maar aan met hulpstuk) is deze afgebroken. Gewoon onder lopen. Complete heup gezet. Alleen cup is blijven zitten (zou teveel schade aan bekken opleveren als deze verwijdert zou worden). Na 7 maanden weer klachten. Nu naar Den Bosch. En jawel chroom-kobalt gehalte veel te hoog. Dus weer operatie. Nu keramische. Deze bevalt goed.Cup was te verwijderen met 1 tikje. Heeft dus nooit goed vastgezeten.
Groet Wim

16. Peter Pech - september 8, 2011

Hey Hip-sters,

ik ben een van de pechvogels met te hoge ijzerwaarden en onstekingen dankzij een DuPuy wanproduct.
Mij wacht het chirurgenmes.
Nu lees ik in jullie berichten over ‘revisie van de bhr-heup’, Mij is verteld dat daar geen sprake van kan zijn. Een bhr-implantaat kan niet gerepareerd of vervangen worden, De enige oplossing is een ouderwetse, totale heupprothese.
Heeft iemand andere informatie?

Is er ook al iemand bezig met een schadeclaim richting DuPuy in een civiele procedure? Niet om de medische kosten te claimen (die betaalt de verzekering) maar om de inkomensderving vergoed te krijgen. Je bent als zzp”er toch al gauw 2 maanden uit de running, plus alle tijd die in revalidatie gaat zitten. Kost klauwen.
.
Jullie input is heel welkom.

Groet. Peter.

Maria Hoefnagel - september 8, 2011

Hallo Peter en anderen
Medisch:
In juni heb ik mijn revisie-operatie ondergaan. De DePuy heup werd inderdaad vervangen door een keramiek-keramiek combinatie. In maart 2005 werd de DePuy heup geplaatst, ik had niet veel klachten, hoorde wel steeds het nu inmiddels bekende schurend geluid. Röntgen en echo toonden geen afwijkingen, wel zeer verhoogd cobalt- en chroomgehalte in het bloed. Tijdens de operatie bleek echter dat de prothese schade had veroorzaakt aan de heupkom. De arts moest donorbot gebruiken om het te repareren. Omdat dit donorbot tijd nodig heeft om aan te groeien mocht ik gedurend zes weken mijn geopereerde been slechts 10% belasten. Ben nu nog bezig met fysio en beetje bij beetje gaat het vooruit.
Financieel:
Ik woon in Spanje en kon derhalve geen beroep doen op een (pro-deo) Nederlandse advocaat. Heb alles zelf via Broadspire (de door Johnson&Johnson/DePuy ingeschakelde schade-expert) geregeld. Het heeft me de nodige correspondentie gekost (gelukkig wel alles via E-mail), en men probeerde mij zelfs al voor de operatie een akkoordverklaring/finale kwijting te laten ondertekenen, wat ik natuurlijk niet gedaan heb. Maar uiteindelijk heeft Johnson&Johnson behalve de operatie ook de kosten voor vliegtickets, taxi naar en van luchthavens, reisverzekering, ziekenhuislogeerbed voor mijn man, huur tijdelijke woonruimte (in totaal 9 weken), toiletverhoger en stoelverhogers in tijdelijke woonruimte, wondverzorging, rolstoelhuur en fystiotherapie vergoed. In totaal iets meer dan 4.500,00 Euros. En dat zonder dat ik een finale kwijting heb hoeven te verlenen.
Graag ben ik bereid een kopie van alle correspondentie aan je te mailen, zodat je je een idee kunt vormen over hoe het verlopen is. Heb je belangstelling hiervoor: neem dan rechtstreeks contact met me op: mariahoefnagel@hotmail.com
Een vriendelijke groet,
Maria

A.Trommelen - september 15, 2011

Geachte Peter , mijn vrouw is al geopereerd, een revisie dus, en zij heeft een keramische kunst heup, gekregen, wij hebben een advocaat van de bond genomen, FNV , als u lid bent van hen dan kunt u zich tot hen wenden. Ook hebben zij een medisch adviseur, dus al met al , kost het ons niets.

A.Trommelen - september 15, 2011

Geachte Peter pech, wij hebben een advocaat genomen van de FNV bond, die behartigen deze zaak ook.

Freek van Buiten - februari 20, 2012

ik heb vanmorgen gebeld met ASR ik krijg deze week de schade papieren al thuis gestuurd ,sneller kan niet

17. Joke - september 12, 2011

Hallo allemaal, even nieuwe info betreffende mijn persoontje.
Kobalt-, en chroomgehalte zijn toch weer iets hoger geworden. Op echo en röntgen was niets te zien. Nu krijg ik een “Mars MRI”. Daar wordt een afspraak voor gemaakt in Den Bosch. Afwachten dus.
Nog even een vraag: Zijn er mensen, die na de 1e heupprothese een schildklieraandoening hebben gekregen. Ik vraag mij af of dit een oorzaak heeft in de verhoogde kobalt-, en chroomwaarden.
Vriendelijke groet
Joke

A.Trommelen - september 15, 2011

Joke , door de slijtage van chroom en kobalt , kun je idd, goed ziek worden, nl. je schildklier , je zenuwstelsel en je hart kunnen beschadig raken. Mijn vrouw haar heup is 1 maart jl. eruit gehaald voordat zij dus ziek kon worden, want bij haar is na een echo en bloedprikken ook slijtage geconstateerd, het was een drama door die revisie operatie, 6 weken lang je been niet mogen belasten en op haar rug liggen was een drama.

Betsy - september 19, 2011

Hallo,
Ik heb wel een schildklieraandoening gekregen maar ik heb dat niet gelinkt aan mijn heupprothese. Maar ik was wel heel erg vermoeid, tot het moment dat ik opnieuw werdt geopereerd.
Na een dag of 5 was ik al veel minder moe en nu 4 maanden na mijn operatie werk ik weer volledig en voel me 150% beter als van te voren.

Appie Hoffmann - december 10, 2011

Mijn BHR heup is dus na 4 jaar ellende in november 2010verwijderd. In april 2011 is er bij mij een hersentumor ontdekt , tot nu toe onschuldig maar ik begin mij nu na alles te lezen gehbben wel af te vragen of dit ook een gevolg van dit alles kan zijn?

I. Plokkaar - september 5, 2012

Joke,

Ik heb sinds dit jaar een te snel werkende schildklier. Ben met spoed naar de internist gestuurd en nu bezig met de behandeling.
Kreeg pas 3 wkn geleden!!!! een oproepbrief om foto’s te laten maken van mijn heup die in 2005 geplaatst is en het Cobalt te laten prikken. Cobalt blijkt nu 54 te zijn.Morgen naar de orthopeed.
Denk jij bij jezelf aan een relatie tussen de Cobalt en schildklierproblemen? Hoor graag van je!

Mvg,

Ineke

18. hennie kaelen - september 25, 2011

Ik word 10 oktober geopereed. Ik krijg nu een keramiek heup. Een revisie operatie is dus wel degelijk mogelijk. Ook mijn bloedwaarden zijn niet goed en ik heb ook veel last met lopen. Ik hoop dat nu alles goed gaat en dat ik me net als Betsy 150 % ga voelen. Ik hou jullie op de hoogte

Narda Muus - juli 4, 2012

Hoe gaat het lopen nu, beter.
Bij mij is het alleen maar slechter geworden na de tweede operatie.
Groetjes
Narda

19. gerard lammers - september 26, 2011

Net als de meesten ben ik ook beland in het schuitje. Na een te lange herstel periode (nieuwe heup op 20-04-2010) is er van alles al gezegd door de Orthopeden van het Ziekenhuis Weezenlanden in Zwolle.Eerst was de Prothese toen er na 5 maand klachten kwamen iets ingezakt ???. Later lag het aan het been lengte verschil. Toen wist de Orhthopeed die me geopereerd had. Een slijmbeursontstekeing. een injectie op Donderdag en ik kon s’maandags wel weer aan het werk. Maar de klachten gingen niet weg….. Daarna wisten ze het, het lag aan de metaal op metaal heup van Biomet. Maar de klachten kwamen niet overeen met de klachten van een metaal op metaalheup. Met een second opinion in Nijmegen was het lidweefsel wat over de prothese schuurt. Een injectie en het moest over zijn. Was het ook maar voor enkele weken. Langzamerhand hoorde en voelde ik ook een knappend geluid bij sommige bewegingen. Bloed geprikt en de cobaltwaarde was bijna drie maal zo hoog als bij een normaal mens. Voor 5 weken terug weer een injectie in de heup gehad die averechts werkte en veel pijn en klachten gehad. Volgende week weer voor controle en dan zal wellicht worden besloten dat de cup vernieuwd word. Loop inmiddels 19 maand in de ziektewet (sinds een jaar op 70 %) en heb een rechtbijstandverzekering die nog steeds niets onderneemt. Te weinig bewijs ??? Wel las ik in de krant dat Biomet had laten weten niet mee te werken aan een schadevergoeding. De Fysiotherapeut waar ik al jaren loop gaf me tot drie keer toe een brief mee naar de Orthopeed met het verzoek om eens een echo te laten maken en het werd drie keer genegeerd. Pas toen in van de second opinion uit Nijmegen terug kwam (die hadden de brief van de Fysio wel gelezen)
zaten ze in Zwolle ineens op één lijn met Nijmegen. Als ik vraag aan mijn Huisarts of teveel cobalt in mijn bloed schadelijk is moet ik het maar aan de Orthopeed vragen. Hij weet het niet. Conclusie : Ik weet het ook niet meer. Ben 40 jaar Tegelzetter en als er een fout gemaakt word ( is toch menselijk ) ga je dit repareren totdat het wel goed is (Eerst moet de klant tevreden zijn en dan word bekeken wie er financieel verantwoordelijk voor is)!!!!! Groeten gerard.

20. hennie kaelen - oktober 17, 2011

10 oktober ben ik geopereerd in het Haga ziekenhuis in den haag.Ik ben erg blij dat nu eindelijk mijn zg. sportheup eruit is. Ik heb dus nu een gewone keramische heup. Alles is heel goed gegaan.Na een dag kon ik, uiteraard met krukken, heel goed uit de voeten.Nu maar hopen dat de bloedwaarden weer normaal worden. Ik heb nu, slechts 7 dagen na de operatie, al veel minder pijn. Complimenten voor dokter Henkus en zijn team .Zij hebben me geweldig goed geholpen.
groeten hennie kaelen

Narda Muus - mei 26, 2012

Hennie kan jij nu na 7 maanden weer gewoon lopen, zonder 1 kruk, want ik kan dat na 7 maanden nog steeds niet.
Alles verliep bij mij super goed, totdat ik zonder kruk moest lopen en dat blijkt dus niet te gaan, net als na mijn eerste operatie, ze zeggen dat het nog wel 1,5 jaar kan duren maar daar geloof ik niet meer in.
groetjes Narda

21. angela van der hoek - oktober 22, 2011

in mei 2004 ben ik op mijn 21e geopereerd aan mijn heup en heb ik een bhr gekregen aangezien deze geschikt is voor jonge mensen. Helaas zijn mijn waarden ook al enige tijd verhoogd en dit jaar zijn mijn metaalionen gemeten op 19,5. Ik ben destijds in België geopereerd mede door de korte wachtlijst en doordat de desbetreffende arts deskundig was op het gebied van de bhr. In nederland hadden ze mij tot dan toe nooit deze heup aangeraden en stonden ze op het punt om een kunststoffen prothese te plaatsen.
Binnenkort krijg ik een mri-scan en weten we meer over de staat van mijn prothese. Mocht deze scan problemen opleveren dan heb ik de keus om een nieuwe kom te laten plaatsen (wederom van staal), met het risico dat kop en kom niet geweldig op elkaar passen. Of ik krijg een volledige nieuwe prothese van keramiek. Heeft iemand deze keuze ook moeten maken en wat zijn jullie ervaringen hierbij? Voordeel van een nieuwe stalen prothese is dat ze de metaalionen kunnen blijven meten in het bloed op het slijten van de prothese, waardoor ze op tijd kunnen ingrijpen mocht de prothese wederom aan het slijten zijn. Bij een keramische prothese is dat niet mogelijk.

Groeten,
Angela van der Hoek

Peter vdV - oktober 24, 2011

Angela, mij is verteld dat een BHR-heup slechts eenmalig geplaatst kan worden en niet (gedeelteijk) vervangen kan worden, alleen door een totale heupprothese. Uit jouw relaas – nieuwe kom, oude kop – begrijp ik dat die mogelijkheid wel bestaat. Heb jij ook een implantaat van DePuy-JohnsonJohnson? Kun je me de contactgegevens van de chirurg in Belgie doorgeven? ik overweeg een second opinion en hoop op betere vooruitzichten. Dank. Peter vdV.

Betsy - oktober 26, 2011

Angela,
Mij is ook verteld dat een BHR-heup slechts eenmalig geplaasts kan worden. Mij arts vertelde dat de heup “ingepakt” wordt door een vlies dat te vergelijken is met een vliesje van een ei. Dat doet het lichaam zelf om zich te beschermen tegen niet lichaamseigen materiaal.
Je begrijpt dat het heel moeilijk is om dit vliesje weg te krijgen en schoon te maken. Verder is de kans op een breuk groter bij een hersteloperatie omdat je nu eenmaal geen zicht hebt op het bot onder de fietsbelheup. Door het staal van fietsbel kunnen geen rontgenstralen. Bij mij was de heup onder het staal aan het loslaten. Dat kon de dokter pas zien tijdens de operatie.
Mijn BHR- heup is vervangen door een keramische heup, kop en kom aan een titanium steel en ben daar zeer tevreden over. Ik voel eerlijk gezegd geen verschil tussen de oude en de nieuwe heup. Het enige wat mij nu nog steeds last bezorgd is het beenlengteverschil, na de hersteloperatie. Ik moet mijn schoenen aan laten passen en tobben met losse zooltjes in wandelschoenen enz. Dat vind ik lastig. Maar mijn heup voel ik totaal niet.
Peter: een goede arts in Belgie is dr. de Smet in Gent. Zijn gegevens staan op http://www.hip-clinic.com
Maar dr. Bom in Den Bosch is net zo goed hoor. En over de Maartenskliniek in Nijmegen hoor ik goede dingen.
Angela en Peter heel veel wijsheid in het te nemen besluit.

Angela van der Hoek - oktober 27, 2011

Hoi,

Ik ben geholpen door dr Koen de Smet vd ANCA kliniek in Gent. Hij staat erg goed bekend en er komen veel Nederlanders daar over de vloer. Ik heb alleen geen idee van welke producent de prothese is. Deze arts is ook degene die mij heeft uitgelegd dat mijn huidige bhr prothese vervangen kan worden. Nou is het echter wel zo dat volgens hem de prothese enkel op de kom slijt en dat ze die dus zouden vervangen en niet de kop. Nadeel is dus dat dit wederom van titanium zal zijn, waarvan de kop er dan al 7 jaar in zit en de kom dus nieuw zal zijn. Mogelijk sluit dit niet goed op elkaar aan. Een totale keramische prothese zou dit probleem omzeilen. Nadeel daarvan is dat het slijten van een keramische prothese niet zo makkelijk te meten is vergeleken met een titanium prothese, waarbij bij mij jaarlijks de metaalionen werden gemeten. Graag hoor ik meer ervaringen van het vervangen van een bhr naar een keramische prothese of het deels vervangen van (van enkel de kom) van een titanium prothese.

Mvg,
Angela

Narda Muus - mei 26, 2012

Ik ben ook in België geopereerd door Dr.Delport in het Waasland zhs.
Nu voor de tweede keer door dr. de Schepper, Delport was er niet meer en in Nederland wilden ze het niet doen.
Ze hebben nu een polyetheleen kop gezet en in het kommetje ook polyetheleen gespoten. Maar kan dus nog steeds niet goed lopen, wel is het teveel aan kobalt en chroom uit mijn bloed.

22. Joke - oktober 27, 2011

Ik heb net als Angela ook een prothese sinds 2004, bij Dr. Bom in Den Bosch, en eigenlijk zit hij prima. Ik heb geen pijn en kan er alles mee doen. N.a.v. de Heup Recall heb ik al een echo gehad, waar niets bijzonders op te zien was en 25 november heb ik een Mars MRI scan. Ik vraag mij af, als ik verder geen pijn heb, moet de prothese dan toch vervangen worden, alleen door de hoge metaalwaarden, die ik dus al 7 jaar heb. Wat voor gevolgen hebben die hoge metaalwaarden?

23. Angela van der Hoek - oktober 27, 2011

Ik heb gelukkig ook nergens last van, geen pijn en geen beperkingen. Ondertussen heb ik al 4 jaar verhoogde waarden (boven de 10). Mijn arts in België (die overigens met dr Bom heeft samengewerkt) vertelde dat zolang de waarden onder de 20 bleven het acceptabel is. Wanneer hoger, is er nader onderzoek nodig maar zeker nog geen reden tot vervanging. Problemen ontstaan pas echt bij waarden hoger dan 60. Dus zolang er op de mri niks te zien is, zal hij bij mij niet vervangen hoeven te worden en blijven ze mijn bloedwaarden elk jaar goed in de gaten houden.
Ik ben inderdaad ook wel benieuwd naar de gevolgen van die hoge metaalwaarden. Wat ik begreep is dat je dus boven waarden van 60 last van je ogen kan gaan krijgen en minder smaak kan krijgen. Maar hebben lagere waarden (dan 60) ook gevolgen voor je lichaam?

24. Alinda van Geresteijn - oktober 30, 2011

Januari 2003 heb ik op 30-jarige leeftijd een BHR-prothese gekregen. Ik ben tot voorjaar 2010 geheel pijnvrij geweest, wat is er toen een wereld voor me open gegaan. Vorig jaar september ben ik naar Den Bosch gegaan omdat ik klachten kreeg: liespijn, een enorme druk in de heup, loopafstand werd minder,veel kramp,veel knarsen, gewoon geen lekker gevoel van de heup meer. Ik had toen nog niets gelezen of gehoord dat er met de MOM-prothese problemen waren. Er is toen een MARS/MRI gemaakt en hierop was te zien dat er vocht rondom de prothese zat. Mijn orthopeed en ik spraken af over een jaar terug te komen en kijken hoe het zou gaan. Afgelopen september retour orthopeed met steeds meer klachten. Ik moet nu gaan zitten om mijn spijkerbroek aan te trekken, ik kan niet meer los op mijn been staan. Daarnaast de liespijn, druk in heup en elke dag de heup voelen. Er volgt nu wederom een MARS/MRI. Lab gaf het volgende aan en daarmee kom ik meteen bij mijn vraag: mijn chroom is 88 nmol/L en Kobalt 43 nmol/L. Ik lees in de hierboven reacties ook een aantal bloedwaarden maar hebben jullie het dan over nmol/L of over ug/L wat dat verschilt natuurlijk enorm. Afgelopen voorjaar ben ik helemaal goed ziek geweest, men dacht aan een tumor van de bijnier; er is echter helemaal niets gevonden en nog voel ik me niet goed; ben erg moe, heb een vreemde smaak, concentriestoornissen. Ik begin me af te vragen of mijn niet lekker voelen relaties kan hebben met mijn prothese. Ik ben benieuwd naar de reacties over mijn bloedwaarden.

pascale - november 7, 2011

hoi alinda
ik heb ook een rare smaak in mn mond en vaak moe ik zit ook te wachten op mn chroom uitslag mn mri is 29 december ben benieuwd of er vocht om de heup zit spannend en ooktotaal geen zin in weer een nieuwe heup operatie wens je veel sterkte

25. angela van der hoek - november 8, 2011

Hoi Alinda,

Ik heb even gekeken naar mijn gegevens en de waarden die ik opnoem zijn allen μg/l kobalt. Dit verschilt wel met de door jou genoemde nmol/l.
Wat zegt je arts over je verhoogde waarden? Die vreemde smaak in je mond is namelijk wel een signaal wat mijn arts aangaf als mogelijke bijwerking van het slijten van je heupprothese. Ik zou er zeker eens met je arts of een andere arts over praten. Second opinion kan natuurlijk ook altijd!

Succes ermee,
Angela

26. Joke - november 25, 2011

Even ter info:
Vandaag MARS MRI gehad in JBZ Den Bosch. Voor mij een uur heen en een uur terug. Klein prikje in arm voor de vloeistof. Kreeg er een beetje een warme buik en rug van. Een uur lang liggen met veel herrie. Op het laatst lijkt het wel muziek en val je bijna in slaap. Afwachten nu. 13 december belt dr. Bom mij wat de uitslag is.

27. Appie Hoffmann - december 7, 2011

Ook ik had pech. Heb in juli 2006 de zgn. BHR heup gekregen en na veel pijn en metaalionen in mijn bloed is deze heup november 2011 verwijderd.

anita - mei 1, 2014

mijn man heeft na een heuprevisie van depuy ook een hersentumor gekregen graag had ik met appie hoffman hierover gemaild.

28. Angela van der Hoek - december 8, 2011

Ik zag gisteren deze link:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/11072199/__Massale_claim_om_heupen__.html

Zijn er al mensen bezig met een claim?
Ik ga onderga morgen een mri-scan. Hoop op een positief resultaat!

Angela vd Hoek

29. Yvonne Ridder - december 12, 2011

Yvonne Ridder 12-12-2011

Ik heb 3-11-2009 een nieuwe sport heup gekregen in het O.L.V.G
in Amsterdam.
En heb na de operatie ook veel klachten ondervonden van pijn,stijfheid en oververmoeidheid.
Ben verschillende keren terug geweest in het ziekenhuis bij dr de Meulenmeester, een schat van een man trouwens.
Hij heeft verschillende onderzoeken gedaan o.a bloed onderzoek, foto’s en mri scan.
Als ze iets zouden vinden in het bloedonderzoek zou ik gebeld worden.
Maar ben nooit gebeld dus ben ik er van uit gegaan dat het goed was.
Op foto’s werden wel plekken van vocht gezien maar dat zou vanzelf wel verdwijnen terwijl de operatie al een jaar daarvoor was uitgevoerd.
De uitslag van de mri scan was positief en negatief.
De heup zag er goed uit maar door de scan hadden ze 2 plekken in mijn baarmoeder ondekt.
Dus moest ik mij al na 3 dagen melden bij poli gynaecologie en na verschillende onderzoeken waren het gelukkig goedaardige cystes.
Maar ik ben na de operatie nooit meer de ouwe Yvonne geworden.
Had een leuke baan die ik niet meer kon uitvoeren en ben nu voor 100% afgekeurd.
De vermoeidheid en slapeloosheid wordt ik echt gek van.
Maar ja ik ben nu 52 jaar en dan geef je ook de overgang weer de schuld.
Maar begin nu na een telefoontje van mijn broer over een stuk in de telegraaf toch te twijvelen of ik weer contact op moet nemen met het O.L.V.G ziekenhuis.
Zijn er meer mensen die ook in het O.L.V.G ziekenhuis zijn geholpen en klachten hebben?
Loop nu nog steeds ruim 2 jaar na de heup operatie 1 maal per week bij de fysiotherapie

Vriendelijke groeten van ook een lotgenoot?

Betsy - december 12, 2011

Yvonne, Ook ik was vreselijk moe. Ik kon niet meer werken, ze dachten aan een burn-out. Mijn bloedwaardes chroom en kobalt waren verhoogt, mijn lichaam gaf het op. Overgang,longziekte, te hard werken, och dat kon allemaal de oorzaak zijn.
Ook ik had vocht rondom mijn heupprothese. Ik had pijn.
In mei 2011 heb ik een nieuwe heup (keramische kop en kom) gekregen en ik voelde me dezelfde week nog, stukken beter.
Ik ben 150 % opgeknapt en mij kan dus niemand meer wijsmaken dat die oude heup niet de oorzaak was van mijn vermoeidheid. Ik werk weer volledig, ik ben 1 dag in de week oppas oma van mijn eenjarige kleindochter. Ik kan de wereld weer aan. Neem alsjeblief weer contact op met je dokter. Laat er nog eens uitgebreid naar kijken. Misschien zijn je klachten nu wel te verklaren.
@ Angela, ik ben wel bezig met mijn rechtsbijstand verzekering, om schadevergoeding maar het zal een moeizame weg worden.

30. Jan Sluijter - december 15, 2011

Ik heb de verhalen gelezen. En er waren zoveel dingen herkenbaar.
Ook bij mij is in 2005 in het Jeroen Bosch ziekenhuis de betreffende ASR “sport”heup geplaatst door dr. Bom.
Binnen een jaar onstekingen en enorm verhoogde Chroom-en kobaltwaarden in het bloed. Vele malen gespoeld en o.a. gentakralen(antibiotica geplaatst in de heup.De wond bleef heel veel onstekingsvocht afgeven.Uiteindelijk bleef er niets anders over om deze prothese te vervangen door een traditonele heupprotese. Dit ging echter niet zo makkelijk. Nog altijd was er een bacterie aanwezig en er niet zoveel botaanzet voor de heupkom aanwezig.Toen maar ruim een week zonder heupgewricht door het leven gegaan. Nu in het bezit van een traditionele heupprotese en dat dat gaat goed. Wel zijn er in 2011 operatief twee pseudotumoren (lymfeklieren) in de liesstreek van de getroffen heup verwijderd. Deze zijn zonder enige twijfel ontstaan door de hoge chroom-en kobaltwaarden. Ik hoop dat het u allen goed mag gaan.

31. Joke - december 15, 2011

Beste mede hippers,
vandaag contact gehad met Dr. Bom. Hij is gisteren naar een meeting geweest in Londen bij ASR.
2 dingen zijn belangrijk. 1e: de klachten. Deze zullen vooral aanwezig zijn bij erg verhoogde bloedwaarden, 2e: beschadiging van het weefsel. Dit kan men waarnemen op de scan. In dat geval zeker revisie laten doen. Als men langer wacht is het herstel alleen maar moeilijker.
Normaalwaarde van Chroom is 110 van Kobalt 70. Pas als je boven de 1000 zit, is er sprake van vergiftigend effect voor je lichaam.
Bij mij was op de scan een lichte vochtreactie te zien en Chroom is 350, Kobalt 251. Dr. Bom noemt dit licht verhoogd. iets meer dan 3x de normaalwaarde. Volgens ASR in Engeland ontstaan de meeste problemen na 4 a 5 jaar of eerder. Die van mij zit er al vanaf nov. 2004 en heb geen problemen tot nu. Er wordt weer een scan gemaakt en bloed geprikt over een half jaar.
Ook vertelde Dr. Bom mij niet te reageren op brieven van ASR of andere instanties. Jij bent zelf degene die beslist of je een revisie wilt of niet. Niemand anders kan je daartoe dwingen.
Allemaal fijne Kerstdagen en een gelukkig, gezond 2012.

32. Marloes - december 19, 2011

Beste mensen, mijn schoonmoeder heeft ook zo’n heup en heeft al behoorlijke klachten. Vandaag de bloeduitslag gekregen en de bloedwaarden van Chroom en Cobalt waren schrikbarend hoog, wel 10x zoveel. Wat doen die hoge bloedwaarden met je lichaam? ik lees in het bericht hierboven dat als je boven de 1000 zit (mijn schoonmoeder dus!) er sprake is van vergiftiging van je lichaam. Op welke manier? Is dit levensbedreigend? Ik maak me ontzettend veel zorgen. Kan iemand mij geruststellen?
Groeten Marloes

33. Greetje - januari 13, 2012

Hallo allemaal,
ik heb ook twee bhr heupen en een waslijst aan klachten,1 zit 4 jaar,de andere 3 1/2.Ben bij mijn arts geweest en bloed geprikt om metaalwaarden te bekijken.De uitslag cobalt was 44,chroom is niet getest,is niet nodig volgens deze arts en cobalt is niet te hoog?Ik heb geen ASR van de Puy trouwens,
Groeten,Greetje.

Appie Hoffmann - januari 15, 2012

Hallo Greetje

Ik heb ook geen ASR gehad maar een BHR. November 2010 is hij na 4,5 jaar vervangen. Had altijd veel pijn en doodmoe.
Ok nu de heup is vervangen heb ik nog elke dag last. Van mijn rechter heup die ik in maart 2010 heb gekregen heb ik nog nooit last gehad. Er is mij verteld dat de rechter heup (ooit BHR) nooit meer goed zal worden, te veel beschadiging aan weefsel en dat groeit niet goed meer bij. Dus voor mij geldt echt BHR HET ZAL JE MAAR GEBEUREN. groetjes Appie

Greetje - januari 24, 2012

Hallo Allemaal,
hoe hoog waren jullie cobalt en chroom waarden?
Die 44 cobalt bij mij lijken niet heel hoog,maar ik ben bijna altijd moe,ik loop raar en houd het ook niet lang meer vol.Als ik naast iemand loop,dan lopen ze voor mij altijd te snel waardoor ik na een paar meter totaal buiten adem raak,alsof mijn hart het niet meer trekt ofzo.Verleden najaar had ik het altijd vreselijk koud,had haaruitval,veel huidschilfers,regelmatig een koortsig gevoel,onregelmatige hartslag en het gevoel om te vallen,en daar raakte ik dan weer behoorlijk van in paniek,was ook maandenlang duizelig,pijnlijke warme plek buitenkant op litteken en beetje liespijn,kortom:je zou er depressief van worden en voelt je 85 i.p.v. 58!

Narda Muus - mei 26, 2012

Wie heeft je dat vertelt van teveel beschadigingen aan het weefsel en dat, het nooit meer goed komt?

34. A.Trommelen - januari 18, 2012

Met het lezen van jullie reactie’s vooral van Appie Hoffman, schrok ik ervan , want mijn vrouw kreeg in 2005 die BHR, en in 2008 kreeg zij borstkanker ( niemand in haar familie heeft borstkanker), de vraag rijst dan op , heeft dit met cobalt en chroom deeltjes in je bloed te maken?
Het wordt dus onderzocht door een medisch adviseur. Wij zullen afwachten wat daar uit komt, haar borst is na een borstbesparend operatie na 2 weken, toch verwijdert .

35. Geertje - januari 20, 2012

Hallo, ik 2 heb BHR heupen gehad in den Bosch bij dr. Bom en mijn bloed waarde (chroom) was iets aan de hoge kant. Moet over 3 mnd weer geprikt worden.
Waar ik wel last van heb, is dat ik soms het metaal hoor. Metaal op metaal. Naar geluid. Is dat bij iemand bekend?

Appie Hoffmann - januari 23, 2012

Toen ik de BHR nog had hoorde ik altijd een naar soort knarsend geluid als ik bukte en dat deed ook nog pijn. gr. Appie

mariahoefnagel - januari 23, 2012

Toen ik nog de DePuy prothese had, hoorde ik ook knarsen tijdens het lopen. Eliggend voelde het soms alsof er niet een bol maar een tandwiel in mijn gewricht zat. Deed overigens niet pijn. Maar toen de prothese eenmaal verwijderd werd (juni 2011) bleek het bot van mijn heupkom (bekken) wel beschadigd te zijn.
Kobaltwaarde en 162.00 µg/L, 153.15 µg/L en118,80 µg/L, (geprikt met tussentijd van 8 weken)

Narda Muus - mei 26, 2012

Bij mij hoorde je ook regelmatig klik, klik net of er iets los zit,de heup is er inmiddels uitgehaald.

36. gaitlammers@hotmail.com - januari 24, 2012

Na een metaal op metaal heup op 20 April in 2010 heb ik op 22 December (2011) een revisieheup gekregen. Het voelt beter al beter als de vorige keer. Alleen 2 dagen na de operatie kwam de Orthopeed aan het Ziekenhuisbed met de mededeling dat ik met deze heup mijn beroep (Tegelzetter) niet meer kan uitoefenen. Ja en wat moet ik hier weer mee ???? Heb 20 maanden gesukkeld met die vorige heup. Er is mij nooit verteld dat ik met deze nieuwe heup mijn beroep niet meer mag uitoefenen. Bijna 57 jaar. Moet nog op zoek naar een andere baan !!!!! Het leven zit nog steeds vol verassingen.

gaitlammers@hotmail.com - juli 16, 2012

Vorige week kreeg ik via de rechtsbijstand verzekering te horen dat het Ziekenhuis had toegegeven dat behalve een fiute metaal op metaal heup ook de kop er scheef in geplaatst was , maar ook een te korte steel gebruikt. Afwachten hoe dit afloopt. De nieuwe geplaatste heup (7 maand) gaat redelijk , alleen de spieren aan de zijkant van de heupen werken niet of niet goed. De Orthopeed heeft me naar een speciaal voor heup en knie prothese Fysiotherapeut gestuurd en beginnen voorzichtig met hele andere oefeningen die de vorige Fysiotherapeut voor schreef en iedere Maandag (de eerste vier weken) wordt de heup ingetaped.

37. sjef hartmans - januari 29, 2012

bij mij is 4 jaar geleden ook een gedeeltelijke heupoperatie uitgevoerd in sittard door dr verburg. na operatie eerste jaar nog altijd gevoelig en pijn, werd steeds erger, nadien veel last van vermoeidheid , dacht dat t de leeftijd was 61 jaar maar steeds meer pijn en stijfheid. werd najaar 2011 opgeroepen voor onderzoek metaaleaarden in bloed, bleek bij mij heel hoog te zijn. werd gevraagd of iandere lichamelijke klachten hag, hoge bloeddruk en hartritmestoornis, problemen met zicht en horen. Volgens assistent zou alleen de gehoorzenuwen beschadigd kunnen worden als gevolg van mketaaldeeltjes in bloed. Mijn waardes waren chroom 291,8 nmol/l en cobalt in serum 337,8H nmol/l.kan mij eens iemand vertellen wat die waardes inhouden. Volgens mij niet veel goeds want er werden meteen 2 afspraken gemaakt een bij kno arts voor onderzoek gehoorzenuwen en de ander is een ct scan !!

mariahoefnagel - januari 30, 2012

Onder de link: http://www.orthopeden.org/uploads/u8/kI/u8kIEj2KFUzJjPSBi2QIrg/Nov-Advies-MoM-EINDVERSIE-16-JUNI-2011-tbv-Email-alert.pdf

staat een advies de vereniging van Orthopeden aan hun leden. Op de 1e pagina staat een tabel met waarden en consequenties.

38. Angela van der Hoek - februari 1, 2012

Ik ben onder behandeling bij Dr Koen de Smet in Gent. Ik zou graag in Nederland een second opinion willen krijgen. Kan iemand een goede arts aanraden die kennis heeft van deze prothese en van de consequenties van verhoogde metaalionen in het bloed?

gaitlammers@hotmail.com - februari 1, 2012

Ik ben met de second opinion naar de Sintmaartens Kliniek geweest en heb Orthopedisch Chirurg Nijhof gehad.

Narda stip - juli 16, 2012

Ik ben in België geopereerd, maar in Nederland zijn ze daar niet blij mee, en wilden me ook niet voor de tweede keer opereren, dus ben toen weer naar België geweest.
Ben heel tevreden over de behandeling daar.
Helaas doen de spieren het niet goed van de heup.

Margaret van der Zouwen - maart 3, 2012

Beste Angela,

Ik ben nu onder behandeling van Dr Bom in Den Bosch, hij is erg goed. Ik ben naar hem gegaan voor een second opinion en hij is volgens mijn vorige orthopeed de beste van Nederland.
Succes,

Mieke - juni 12, 2014

Nou daar ben ik het niet mee eens vreselijke man die mij alle ellende veroorzaakt heeft sorry moest ik even kwijt. Dr bom nee sorry

Else Hockx - juni 14, 2014

Dr. Bom is communicatief slecht en kort door de bocht. Hij heeft mij een slecht advies gegeven.
Een kennis van mij heeft haar m.o.m. protheses bij hem gekregen en dat is haar slecht bevallen.

Groetjes Else Hockx

39. Else Hockx - februari 9, 2012

Else Hockx 9 febr. 2012
Het is heel wat wat ik hierboven allemaal lees. Ik heb voorjaar 2009 twee THP protheses van Wright gekregen met metalen kop en kom. Ik ben er ruim twee jaar zeer gelukkig mee geweest. Nu is het tobben. Ik heb een te hoge kobalt waarde, een opgezwollen onderlichaam en er is bot verdwenen in mijn rechter boven been. Mijn orthopeed heeft mij doorverwezen naar dr. Bom. Hij schijnt een expert te zijn op het gebied van botherstel. Heeft iemand daar ervaring mee?

mariahoefnagel - februari 10, 2012

Hallo Else,
Junio 2011 is mijn DePuy ASR prothese vervangen. De prothese had het bot van de heupkom aangetast. Dr. Bom heeft dit hersteld met donorbot. Mocht toen mijn been 6 weken lang slechts 10% belasten. Nu, ruim een half jaar later, voelt het allemaal goed en loop ik normaal. (maar ja, die DePuy prothese leek de eerste jaren ook goed te functioneren….. dus ¨zeker weten¨ bestaat niet)

Else Hockx - februari 11, 2012

Hoi Maria,
Bedankt voor je reactie. Bij mij zit er een cyste in het bot van mijn dijbeen. Ik weet door jouw reactie een beetje wat me te wachten staat. Gelukkig dat jij nu weer normaal loopt. Ik zou dat maar koesteren en er vertrouwen in hebben dat je er lang mee toe kan.

esther - april 9, 2012

Hallo Else,

Ik heb ook 2 heupen van de Firma Wright, geven ook problemen, veel pijn en te hoge bloedwaardens. Ook ik ben doorverwezen naar Dr. Bom, hij schijnt de expert te zijn maar je bent maanden onderweg voor je iets weet, ik had mri scan bij me, die heeft hij ook bekeken en na 7 weken zegt hij dat die niet duidelijk is en er een nieuwe gemaakt moet worden, daar heb ik nu een afspraak voor op 7 juni, dus weer 2 maanden verder en dan heb ik nog geen afspraak bij Dr. Bom. Dus je bent lang onderweg voor je iets meer weet of geopereerd gaat worden. Door welke arts ben jij geopereerd??

Angela van der Hoek - april 10, 2012

Hallo Esther,

Je kan ook een mri scan in België laten maken. Heb ik ook laten doen. Zorgverzekeraar vergoed het veelal omdat zo’n scan daar goedkoper is (wel even informeren vantevoren). Ik kon bij het Jan Palfijnziekenhuis in Gent (waar ik ook mijn heupprothese heb gekregen) binnen 2 weken terecht en aangezien ze daar vaak mri-scans maken van heupprothesen gaat het dan ook bijna altijd goed. Vervolgens krijg je de scan zelf mee en kan je hem afleveren bij je eigen arts.

Groeten,
Angela

40. Freek van Buiten - februari 17, 2012

Hallo mijn naam Freek van Buiten ik ben in juni 2005 geopereerd in het slaz in Amsterdam via het Joint Care program ik heb vanaf de eerste week klachten over deze operatie veel pijn in het hele linkerbeen arts liet een botscan maken er werd niets gevonden door verwezen voor second opion naar slotervaart ziekenhuis deze arts zei na onderrzoek en foto.s ga maar terug lucas andreas die moet het maar overdoen inmiddels verzekering ingeschakeld deze verwees mij door naar het olvg dr de Meulemeester weer foto,s en een punctie gedaan weer niets uitgekomen deze verwees mij naar de pijnpolie deze arts heeft van alles geprobeerd om mij van de pijn af te helpen zelfs zenuwblokkades in de rug niets hielp en dat zijn geen prettige prikken in je rug na deze behandeling kreeg ik een sense apparaat mee naar huis dat moest ik s,morgens en s,avonds aansluiten en met stroom de pijn verlichten na een half jaar de sense weer terug gebracht daarna door verwezen naar erasmus ziekenhuis rotterdam prof verhaar deze heeft ook mij onderzocht het enige wat daar uit kwam dat mijn linkerbeen 1.5 cm langer was geworden nu na 6,5 jaar kreeg ik een oproep van het slaz voor controle van het bloed en foto,s van de heup kreeg na 14 dagen de uitslag en een gesprek met de arts die mij geopereerd heeft duizend maal excuus ze waren mij vergeten op te roepen terwijl ik in de tussentijd 2 tia,s en 3 beroertes heb moeten doormaken in het zelfde ziekenhuis bij mijn laatste beroerte lag een collega van de arts die mij geopereerd naast mij die vond het vreemd dat ik zo slecht ter been was wie werkt er langs elkaar ? daarnaast is het zicht in mijn rechteroog vermindert naar 10 procent wat ben ik blij met mijn nieuwe heup was ik er maar nooit aan begonnen nu heeft de huisarts mij doorverwezen naar het olvg daar kan ik pas terecht 21/ 04/2012 letselschade advocaat heeft de zaak weer opgepakt wordt vervolgd ;
,s

Peter - maart 4, 2012

Freek,

ik zou graag meer details weten over jouw oogprobleem.
Ik heb sinds 2007 een Biomet sportheup (metaal op metaal) en heb sinds 2009 een oogziekte (neuritus optica= ontsteking van de oogzenuw). Zicht aan één oog ca 20%, andere oog ca 70%.
Door al die toestanden ben ik inmiddels 100% arbeidsongeschikt.
Graag een reactie op pjermers@hotmail.com.

met vriendelijke groeten,

Peter Ermers

Else Hockx - maart 5, 2012

Ik denk dat we als bezitters van metaal-op-metaal heupen alert moeten zijn op allerhande bijkomende klachten, niet alleen oogproblemen. Ik heb sinds een jaar een stem probleem, ik kan niet meer zingen. De foniator (stemspecialist) zegt dat dat aan een onderliggende ziekte kan liggen. Sinds 30-11-2011 heb ik overgevoeligheidsklachten van mijn heupen en ik wacht nu op revisie operaties.

Margaret van der Zouwen - maart 5, 2012

Ik vrees dat wij niet weten welke bijwerkingen dat metaal in het bloed heeft. Ik heb deze heup sinds 2007 en voel me al een langere tijd niet fit, ik heb gewrichtsklachten , spierpijnen en een zoemend en gonzend gevoel in mijn lichaam. Mijn metaalwaarden zijn licht verhoogd maar ik denk dat hij er misschien toch beter uit kan. Ik hoor allerlei verschillende klachten, van hartklachten tot schildklierproblemen, ik heb trouwens in de omgeving van mijn schildklier vaak een zeurende pijn. God weet wat dat spul in je lichaam veroorzaakt, volgens mij weten de medici dit ook niet echt.
We willen natuurlijk niet dat we straks te laat zijn en zeggen had ik dat maar eerder geweten dan had ik hem er uit gehaald.
Erg vervelend, wie heeft hier ook ervaring mee?
Margaret

Appie Hoffmann - maart 5, 2012

Zoals ik al eerder heb gemeld, kreeg ik mijn BHR heup in 2006. IN 2010 is hij vanwege klachten (ik ha dezelfde soort klachten als Margreet) vervangen. Sinds april 2011 weet ik dat ik een hersen tumor heb (onschuldig maar hij kan groeien en moet er dan uit).Ik vraag mij ook af of dit met de metaal e.d. van doen heeft.
Mijn nieuwe heup zit dus al bijna anderhalf jaar en ik heb nog steeds klachten. Omdat ze de kom er niet uit konden krijgen is de nieuwe heup met schroven aan het bekken vastgezet en kan ik waarschijnlijk nooit meer een andere heup krijgen (ben nu 64 jaar). groetjes Appie

Margaret van der Zouwen - maart 5, 2012

Beste Appie,
Dat is erg zeg. Ik hoop dat mijn kom los te krijgen is, ik ben pas 51 .
Ik hoop ook dat je tumor niet groeit, hebben artsen weleens gezegd dat je tumor te maken kan hebben met metalen in je bloed?
Sterkte, Margaret

Else Hockx - maart 5, 2012

Beste Margaret, Appie en Freek,

Ik vind jullie reacties shocking. Ik denk dat jullie alles uit de kast moeten trekken om hier op een positieve manier mee te kunnen leven. Ik wens jullie daar dan ook alle sterkte bij toe. Ik krijg eind deze maand mijn eerste revisie operatie. Ik ga er van uit dat alles goed komt en wil daarop blijven vertrouwen. Eind juni volgt mijn linker heup, want ik ben dubbel inde prijzen gevallen.

Freek van Buiten - maart 5, 2012

Wat kan ik meer zeggen iedereen veel sterkte toegewenst ! En laten we hopen dat alles goed komt .

Freek van Buiten - maart 5, 2012

Ik ben in 2002 in het Slotervaartziekenhuis geopereerd aan staar ,de volgende dag voor controle terug op de afdeling bleek dat mijn netvlies was losgelaten ,daarna met spoed naar de VU gebracht daar hebben ze het netvlies met laser weer vast gezet .Ik kreeg wel te horen dat ik nog maar 50 procent zicht in mijn rechteroog zou hebben .Daar bleek ook dat ik diabetes type 2 had ,en dat oogoperaties bij diabetis patienten vaak netvlies loslatingen geeft .Inmiddels is er nu ook glaucoom vast gesteld en heb ik nu nog maar 10 procent zicht in mijn rechteroog .Waarschijnlijk is de laatste beroerte in Oktober 2009 daar de schuld van ,maar zeker weten doe je dit niet ,verder veel sterkte groeten Freek;

41. Freek van Buiten - februari 18, 2012

Sorry ben vergeten mijn bloedwaarden te vermelden Chroom normaal is 58 bij mij is dit 100,4 Kobalt normaal is 17,8 bij mij is dit 87.2 dus beide veel te hoog wordt vervolgd;

42. Freek van Buiten - maart 8, 2012

Hallo allemaal,vandaag een belletje gehad van het OLVG ,de operatie staad gepland op 29 maart Dr de Meulemeester zal de operatie doen .Dat is toch wel erg snel na de scan van vorige week ,ik heb daar nog geen uitslag van.Eerst volgende week naar de cardioloog daar hoor ik wat meer,wordt vervolgd .

Margaret van der Zouwen - maart 8, 2012

Heel veel sterkte, hou ons svp op de hoogte van je ontwikkelingen.
Groetjes, Margaret

Else Hockx - maart 9, 2012

Beste Freek,
Fijn dat je snel geopereerd wordt. Ik wens je daarna een goede weg tot herstel toe.
Zelf verlang ik erg naar de eerste operatie, ik ben op.

Narda Muus - mei 25, 2012

Beste Freek,
ik heb in oktober 2011 een nieuwe heup gekregen ook na 3 jaar gezeur, voor ze er achter kwamen dat ik teveel chroom en kobalt in mijn bloed had. Blijkt nu dat door de ontstekingen de hechtingen van de bilspier weer waren los gelaten.
Het te veel van Chroom en Kobalt is trouwens binnen 3 maanden praktisch helemaal verdwenen.
Maar na 7 maanden fysio kan ik nog steeds niet goed lopen, doordat de spier niet goed werkt.
Sterkte met alles.

43. Else Hockx - maart 8, 2012

Aan allemaal,
Ik ben behoorlijk opgezet rond mijn bekken. Mijn lange broeken zitten niet goed meer. Mijn dochter werkt in de mode en heeft aangepaste broeken voor mij gemaakt. Zo zie ik er toch goed uit en het zit lekker. Op haar blog staat hoe je zelf zulke broeken kunt maken. Ze kan ook een patroontekening voor je maken als je je maten doorgeeft. Ook kan zij broeken op maat maken. Het is haar beroep, ze moet er dan wel wat voor rekenen. Dit is de link http://petitmainsauvage.blogspot.com/2012/02/good-deed.html
Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.
Groetjes Else Hockx

44. nick - maart 9, 2012

hallo ik ben nick 41 jaar jan 2009 fietsbel gehad in mei werd ik ziek diagnose ms gekregen van neuroloog na mri maart 2011 heup verwijderd nieuwe gehad zat vol met pseudotumoren ,slijpsel,ga nu wel twijfelen over ms waarschijnlijk heup de oorzaak tast ook het centalezenuwen stelsel aan groom/kobalt/metaal

Margaret van der Zouwen - maart 9, 2012

Beste Nick,
Voel je je nu veel beter? Mag ik vragen of je metaalwaarden erg waren verhoogd in je bloed , ik heb de heup nog en hoor dinsdag mijn waarden , ze waren de vorige keer licht verhoogd maar ik weet niet wanneer het gevaarlijk is, de artsen weten dat volgens mij ook niet. Ik heb al een keer een extra operatie gehad omdat er veel kalkafzetting rondom de prothese zat waar ik pijn van had, ik vraag mij af of dat ook pseudotumoren waren.

nick - maart 9, 2012

Hallo Margaret

De metaalwaarden zitten we nog steeds achteraan ziekenhuis/huisarts konden het niet op vragen jaja ik vind het maar vreemd,na mijn tweede heup operatie vertelde me arts dus over tumoren,slijpsels,vertelde heeft direct mijn bloed laten opsturen maar ja omdat al die narigheid erin zat maar toevallig vanmorgen naar de huisarts geweest en gaat het allemaal uitzoeken vind het vreemd allemaal en anders nieuwe waarden prikken bij mijn was de heup 2 cm te hoog geplaatst had veel krampen in mijn bekken die vergeet ik nooit meer ,of ik me beter voel heb wel blijvende schade en wat komt nog meer ik heb 4 maanden injecties in mijn lichaam moeten toe dienen voor de ms remmers maar ben gestopt ermee ik wil eerst duidelijk weten wat ik markeer is het die metaal ik heb sinds de heup in 2009 4 maanden daarna begon de narigheid 8 keer in het ziekenhuis gelegen aan de pretnison stoot infuuskuren en ben ook bij advocaat Goen nu aangesloten ben alles kwijt werk 100% afgekeurd, kan niet veel meer reed motor nou me evenwicht is ook slechter geworden spraak,ogen,cronische vermoeidheid,gewicht verlies,geen gevoel meer in mijn mond en ik moet maar afwachten ikzelf heb eigelijk niet meer veel vertrouwen in het medische apparaat moet ook nog een heup aan de andere kant en knie nou ik vind het voorlopig wel genoeg zo.

Groet Nick

Margaret van der Zouwen - maart 9, 2012

Bedankt Nick voor je snelle reactie, mag ik vragen wie je orthopeed is? Je zou ook eens voor een second opinion kunnen gaan. Dr Bom in Den Bosch is erg kundig in deze materie, ik ben nu bij hem onder behandeling ondanks dat ik in Den Haag woon.

Else Hockx - maart 9, 2012

Beste Nick,

Ik heb een kobaltwaarde van 170, dat is een kritische grens waarbij pseudotumoren en botafbraak voorkomen. Wellicht geeft je dat een idee. Ik hoop toch dat je goed geholpen gaat worden. Je lijdensweg heeft lang genoeg geduurd. Als het om een kop en kom revisie gaat kan je ook denken aan dr. Sewnath in het Zaans Medisch Centrum. Hij is behalve een kundig orthopeed ook een empatische man en hij is communicatief zeer goed.

Groetjes Else

45. nick - maart 10, 2012

Margaret mijn orthopeed was DR eeden maar is nu weg uit mca alkmaar en second opinion ga ik ook voor het werkt wat mijn opvalt orthopeed zegt nu is heup goed ok deze is keramiek deze is ook goed maar wat ik mijn afvraag ga eens na wat die metaal/slijpsels doen in het bloed dus huisarts/ortho/neuroloog ga is samen zitten ieder werkt voor ze eigen denk ik neuroloog is gewoon zijn diagnose MS witte vlekjes in de hersens maar metalen kunnen dat ook veroorzaken met alle rot bijwerkingen ,ik was voor de eerste heup harstikke gezond 4 maanden na plaatsing alleen maar narigheid is toch raar en dan natuurlijk die pseudotumoren /slijpsels als dat 2 jaar in je bloed ronddwaald

MVG Nick .

Hallo Else ik zelf heb niet zo verstand van die waarden,maar ik ga zeker ook een goeie arts zoeken bedankt iedergeval ik was toevallig gister bij de huisarts en ging dit weekend goed voor mijn kijken over die waarden allemaal en wil me dan eerst is naar een ms deskundige sturen en goed laten onderzoeken ,schijnt het wel als ik ms eventueel al had wat ik betwijfel ik was gewoon gezond werkte hard ben nu alles gewoon kwijt maar metaal/kobalt kan het ook activeren dus een spurt geven ik heb zoveel dingen ,maar goed bedankt ieder geval..

MVG Nick

Else Hockx - maart 11, 2012

Beste Nick,
Ik wens je toe dat de ms verdwijnt als je geen metalen heupen meer hebt. Is er al zicht op dat je heup revisie operaties krijgt?

Groetjes Else

46. peter van der voort - maart 12, 2012

Beste hip-sters,
Mijn ijzergehaltes hebben intergalactische waarden bereikt. Chroom 612 en Kobalt 738 nmol/liter. Resp. 15x en 35x de normale waarde. Tijd voor actie dus, in april laat ik het DePuy wanproduct vervangen door een totale ijzer/keramische heupprothese..
Af en toe lees ik in dit blog over een advocaat in Soest die DePuy aansprakelijk wil stellen voor de gevolgen van de kwestie. Is er een civiele procedure in de maak? Kan iemand mij de contactgegegevens van de advocaat geven? Hoor het graag.
Dank. Peter.

Freek van Buiten - maart 12, 2012

Goedemorgen Peter,
Je kan dit ook doen via je rechtsbijstand verzekering ,dit heb ook gedaan dan wordt je door verwezen naar Broadspire in Rotterdam die alle claims verzameld .Daarna krijg je bericht plus een nummer daarmee kun je verder. Ikwens je veel sterkte en succes,Gr Freek

Maria Hoefnagel - maart 12, 2012

Hallo Peter,
Gegevens en laatste nieuws van de advocaat te Soest, zie http://www.vandergoen.nl/nieuws/belangrijk-bericht-voor-mensen-met-een-de-puy-heupprothese.htm
ZEKER DE MOEITE WAARD OM TE LEZEN.

peter van der voort - maart 12, 2012

Dank voor de tip.
Als zzp’ertje komt het voor mij dubbel hard aan. Minstens 2 maanden geen werk, geen pitches, geen new business. Als de operatie tegenzit en/of revalidatie langer duurt, loopt het verlies helemaal op. Hoop dat het advocatenkantoor iets voor me kan doen.

Margaret van der Zouwen - maart 12, 2012

Ja hoor, deze schade wordt ook verhaald.
Succes!!!

47. Appie Hoffmann - maart 12, 2012

Kan iemand mij vertellen wie de fabrikant is van de Birmingham Hip Resurfacing (BHR). Ik heb een brochure van Smith @ Nephew B.V., maar weet niet of dit ook de fabrikant is. gr. Appie Hoffmann

Maria Hoefnagel - maart 12, 2012

Hallo Appie, tot 2006 werd de BHR geproduceerd door Finsbury Orthopaedics in Leatherhead, U.K., daarna door Smith &Nephew.
Zie onderstaand stukje uit het eindrapport patiententevredenheid resurfacing, juli 2008, opgesteld door o.a. Dr. Bom.

Toen in 2001 in Nederland met de resurfacing operatie werd gestart was alleen de Birmingham Hip Resurfacing prothese, de BHR, beschikbaar. In 2004 kwam de ASR prothese op de markt en die leek een aantal voordelen te hebben boven de oorspronkelijke BHR prothese. Van 2004 – 2006 hebben wij in het Jeroen Bosch Ziekenhuis gerandomiseerd de BHR en de ASR prothese gebruikt.
Omdat wij gedurende ons na-onderzoek (februari 2001-juni 2007) vaststelden dat wij met de BHR toch iets betere resultaten bereikten dan met de ASR, gingen wij terug naar onze oorspronkelijke fabrikant.
Door de overname van de productie van de BHR prothese in 2006, besloten wij bij de eigen vertrouwde fabrikant blijven, die de resurfacing heupprothese vanaf dan onder de naam Adept op de markt bracht.
In de studie bij 417 heupen was de verdeling als volgt.
Tabel 3.4. Soorten resurfacing protheses
BHR prothese 187
ASR prothese 96
Adept prothese 134
totaal 417
Vanaf januari 2006 wordt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis alleen de Adept resurfacing heupprothese geplaatst. Deze prothese wordt in dezelfde fabriek geproduceerd als de oorspronkelijke BHR prothese, Finsbury Orthopaedics in Leatherhead, U.K.

Appie Hoffmann - maart 13, 2012

Dank voor je reactie Maria. Ik wou me opgeven bij die engelse advocaat maar mijn heup was dus niet van de Puy. groetjes Appie

48. nick - maart 12, 2012

Hoi else

Maart 2011 heb ik een complete keramieke heup gehad echt dag na operatie ging het al perfect pijnloos maar de bijwerkingen blijven metaal zal volgens mij niet zomaar verdwijnen dus nu moet ik weer voor onderzoeken ms!!!! ikzelf geef de metalen/kobalt/groom de schuld maar krijg eerdags allemaal onderzoeken…

Gr Nick

Else Hockx - maart 13, 2012

Beste Nick,

Ik hoop dat er wat uitkomt, zodat de bijwerkingen en daarmee hopelijk de ms, wel verdwijnen.
Ik ben op zoek naar een goede aanvullende geneeskundige die mij kan begeleiden om na de operaties mijn lichaam te reinigen. Ik wil die restmetalen ook graag kwijt. Ik heb al wat aanknopingspunten. Wil je dat ik je daarvan op de hoogte houdt?

Groetjes Else

49. hennie kaelen - maart 14, 2012

Zoals ik al eerder heb gemeld, is mijn metaal op metaal heup er in oktober 2011 met goed resultaat uitgehaald. Ik heb nu een keramiek heup, en loop zonder pijn. Gisteren heeft mijn orthopeed gebeld en vertelde mij dat mijn chroom en kobalt waarden weer normaal waren.
Misschien een beetje hoop voor een ieder die er nog mee zit. Veel sterkte allemaal.
Groeten Hennie Kaelen

Else Hockx - maart 15, 2012

Beste Hennie,

Dat het weer zo goed met je gaat, dat is goed nieuws. Ik hoop dat ik je binnenkort ga volgen. Begin april heb ik mijn eerste revisie en juni/juli mijn tweede. Ik teken ervoor om daarna weer goed te lopen.

Marjolijn - mei 6, 2013

Goedendag, ik moet ook een revisie ivm kobalt en mom heup van wright . Gaat het nog steeds goed? Geholpen door dr. henkus in Haga. Graag hoor ik nog hierover, ivm keuze voor orthopeed . Vr. Gr. Marjolijn

50. Margaret van der Zouwen - maart 15, 2012

IK heb eergisteren de uitslagen gekregen, de vorige keer waren mijn waarden iets verhoogd en nu niet meer. De MRI was perfect, die is gedaan door het nieuwste MRI apparaat in Den Bosch. Kortom de heup kan nog blijven zitten, dat is natuurlijk mooi maar ik ben wel een beetje bang hoor, je weet niet of het toch kwaad kan.
Dr Bom, die ik erg vertrouw zegt dat we elke 3 maanden bloed nakijken en dat ik mij dan geen zorgen hoef te maken. Een revisie is een erg zware ingreep,hoe hebben jullie dat ervaren?

51. Appie Hoffmann - maart 15, 2012

MIjn BHR heup is in november 2010 vervangen, de ingreep duurde bijna 3 uren, maar dan slaap je toch. De pijn na de operatie is niet erger dan bij een gewone operatie. Ik heb alleen nu nog steeds veel problemen maar dan kan bij ieder mens reageert anders. Ik moet 4 april weer naar de orthopeed omdat ik de laatste dagen het gevoel heb alsof ik er door heen zak. groetjes Appie

Narda stip - juli 27, 2012

Hoe gaat het nu met u, zakt u nog steeds door uw heup, of is er nog iets anders gedaan, ik heb n.l. Hetzelfde, na 9 maanden, nog steeds problemen, ondanks fysio, graag zou ikwillen horen, alter nog een oplossing is voor dit probleem.
Gr.narda

Appie Hoffmann - juli 28, 2012

Ik ga nu eigenlijk nooit meer door mijn heup. Heb weer fysio en naast de oefeningen wordt ik nu gemasseerd. Het bleek dat de pesenplaat in mijn dijbeen volledig vast zat. Door de massage wordt de heleboel weer soepel en ik heb daar veel baat bij. groetjes Appie

Appie Hoffmann - juli 28, 2012

Heb al eerder geprobeerd je te antwoorden maar het wou niet verzenden. Dus hier nog maals
Ik loop al weer een paar maanden bij de fysio. Die ontdekte dat de pesenplaat aan de zijkant van mijn dij helemaal vast zat. Door te masseren maakt hij hem los en nu zak ik eigenlijk nooit meer door dat been en heb een stuk minder last van de heup. groetjes Appie

Else Hockx - juli 28, 2012

De berichten tussen Narda en Appie geven voor mij aan dat je altijd verder moet zoeken wat de oorzaak is van tegenvallende revalidatie resultaten. Het zou mooi zijn als het was:”Zoekt en gij zult vinden” Ik wens Narda toe dat ze gaat vinden.

52. hennie kaelen - maart 15, 2012

Beste Margaret. Voor mij was de revisie operatie beslist niet zwaar. De eerste operstie was echt veel zwaarder.
Ik kon meteen goed lopen en zonder pijn. Ik liep na twee weken al met een kruk en kort daarna zonder krukken.
Ik ben heel erg blij dat ik het gedaan heb. Ik ben wel geopereerd door dokter Henkus in het Haga ziekenhuis in Den Haag. Hij hanteert een andere manier van opereren. Ze noemen het “de voorste benadering”
en er worden dan minder pezen en spieren beschadigd wat als gevolg heeft dat je veel sneller weer op de been bent,
Ik snap niet dat er niet meer orthopeten zijn die deze manier van opereren hanteren.
groeten Hennie kaelen

Margaret van der Zouwen - maart 15, 2012

Hallo Hennie,
Bedankt voor je reactie, ik ben de eerste keer ook in het Haga ziekenhuis geopereerd maar ben nu in Den Bosch onder behandeling.
Die voorste methode is volgens mijn orthopeed best moeilijk te doen en alleen te doen voor zeer ervaren orthopeden, je schijnt wel sneller te herstellen, dat is inderdaad gebleken bi jou.’Fijn dat het zo lekker verliep bij je.
Groeten, Margaret

Greetje - maart 16, 2012

Hallo Hennie,
is die voorste benadering dan geschikt voor een revisie operatie?
Ik heb 2 bhr protheses en dacht dat het hiervoor niet mogelijk is,mij lijkt het n.l. ook een betere manier van opereren,
Groeten,Greetje.

Else Hockx - maart 17, 2012

Ja, er zijn meer orthopeden die met minimale spierschade opereren. Mijn eerste heupprotheses van Wright zijn 3 jaar geleden, geplaatst door alleen mijn bilspier los te maken. Ik kon na 3 weken in huis zonder krukken lopen. Ik krijg binnen kort mijn eerste revisie. Ik vrees dat ik daar langer van moet revalideren.

53. Greetje - maart 17, 2012

Spannend,ik krijg a.s. dinsdag de uitslag van de ct scan en de echo,bij revisie wil ik naar het Haga Ziekenhuis i.v.m. die operatie d.m.v. de voorste benadering

Else Hockx - maart 18, 2012

Ik zal duimen dat dat bij jouw kan, die voorste benadering, want dat klinkt goed. Waarschijnlijk ben jij dan ook sneller hersteld.
Ik heb als eerste operatie een makkie gehad. Ik ben daardoor wel aangewezen op Wright protheses. Dat vergt een benadering van achteren. De revisie zal waarschijnlijk op 6 april uitgevoerd worden door dr. Sewnath van het Zaans Medisch Centrum. De cup moet daarbij uit mijn heupbeen gehaald worden en daarvoor moeten meer spieren losgehaald worden. Ik ga een lastigere operatie tegemoet. Toch kijk ik er nu al naar uit om weer vooruit te gaan. Ik ben dit zo zat.

54. hennie kaelen - maart 19, 2012

Beste Geertje
zoals ik al eerder gemeld heb , heb ik ook een revisie operatie gehad via de voorste benadering en dat is heel erg goed gegaan. Veel sterkte ik hoop dat het bij jou ook gaat lukken.
Hennie

55. Freek van Buiten - maart 29, 2012

Hallo allemaal,

Ik ben vorige week donderdag geopereerd ,de operatie is goed verlopen ik ben maandag ontslagen uit het OLVG .
Heb nog behoorlijk wat napijn ,maar het voelt wel beter aan .
Dr de Meulemeester gesproken na de operatie de kom lag helemaal los in heup ,een nieuwe kom moest geplaatst worden ,bot in het bekken is helemaal schoon gemaakt .
Behoorlijk wat verkleurd vlees weggehaald ,hij zij mij dat ik met behoorlijk wat pijn gehad moet hebben .
Nu weer 6 weken revalideren met krukken .volgende week gaan de hechtingen er uit,daarna gesprek met arts over chroom en kobalt ,
wordt vervolgd , groeten Freek

Margaret van der Zouwen - maart 30, 2012

Hallo Freek,
Wat heerlijk voor je dat het achter de rug is. Ik hoop dat je nu snel herstelt. konden ze op de MRI zien dat je vlees al was aangetast?
Hoe waren je bloedwaarden de laatste keer?
Bij mij is alles goed, ik moet wel elke 3 maanden bloed op metalen controleren.
Sterkte verder met opknappen, ik hoop dat je over een paar maanden zo goed als nieuw zal zijn,
Groeten, Margaret

Freek van Buiten - maart 30, 2012

Dank je wel Margeret,

Ik moet 6 April terug komen ,dan gaan de hechtingen er uit de wond is liefst 35 cm .
20 April terug komen bij Dr de Meulemeester ,dan krijg ik te horen
over de rest van de aanpak ,bloed etc.
De kom die los lag is terug gestuurd naar ASR daar was om gevraagd door de advocaat van ASR laat die het maar uitzoeken .
Ik hoop dat ik weer pijn vrij kan lopen .

Else Hockx - maart 30, 2012

Beste Freek,
Ik hoop dat je nu het lastigste achter de rug hebt. Als de hechtingen eruit zijn kan je vast weer vrijer bewegen en hopelijk goed revalideren.
Bij mij komt er nu schot in de zaak. Op 6 april krijg ik een prothese revisie rechts in het Zaans Medsich Centrum door dr. Sewnath. Hij heeft bij mij 3 jaar geleden Wright protheses geplaatst. Ik heb hem leren kennen als een kundig orthopeed waar zeer goed mee te communiceren valt. Ik kijk ernaar uit en heb er alle vertrouwen in.

Freek van Buiten - maart 30, 2012

Beste Elsa,

Bij deze wens ik je alle succes en sterkte bij je operatie .

Laat nog even hoe het gegaan is .

vriendelijke groet van Freek van Buiten

56. Freek - april 6, 2012

Hoi allemaal,
Net terug uit het ziekenhuis ,daar hebben ze mij verlost van alle hechtingen ,nu nog 4 weken revalideren met 2 krukken .
Daarna nog even met 2 krukken ,wond zag er mooi uit ,over 2 weken een gesprek met dr de Meulemeester ik hou jullie op de hoogte ,groeten en fijne Paasdagen Freek.

57. Freek - april 13, 2012

Hallo allemaal ,
hoeveel pech kan een mens hebben ,maandag 9 April na mijn gebruikelijke rondje om het huis wilde ik mijn sloffen aan doen ,waarschijnlijk een verkeerde beweging gemaakt en de heup lag uit de kom.
Mijn vrouw heeft meteen 112 gebeld en binnen het half uur lag ik weer in het OLVG ,daar hebben ze eerst foto,s gemaakt en daar zagen ze dat de pen uit kom was geschoten .
Na een roesje hebben ze hem weer terug geplaatst , nu weer van voor af aan revalideren 2 dagen volledige bed rust en dan weer rustig aan opbouwen .
20 April terug naar OLVG dan wordt bekeken of alles weer op z,n plaats zit hou jullie op de hoogte groeten Freek .

58. Else Hockx - april 26, 2012

Beste Freek,
Ik ben sinds gisteren weer thuis. Even laten weten hoe het gegaan is, is een wat langer verhaal.
De metalen cup, die muurvast zat, is verwijderd, daarbij is er een scheurtje in mijn heupbeen ontstaan. De nieuwe cup is daarom met een schroef vastgezet. Ik heb een kop en kom van keramiek gekregen. De cyste in mijn dijbeen is opgevuld met donorbot. Dit alles zorgde ervoor dat ik na de operatiedag drie dagen in bed moest liggen. Daarna ben ik naar een revalidatiecentrum gebracht. Ik begon daar aan 4 weken 10% belasten. In de praktijk betekent dat in een rolstoel zitten en met een looprekje kleine stukjes mogen lopen voor bijv. toiletbezoek. Met mijn armen moet ik de druk op mijn geopereerde heup voorkomen. Ik wilde zo graag naar huis. Ik heb geleerd hoe ik trap kan lopen met 10% belasting, daardoor kon ik gisteren na bijna drie weken naar huis. Ik merk wel dat ik het gauw overbelast. Als ik goed rekening houd met mijzelf kom ik er wel. Na die 4 weken mag ik mijn heup 50% belasten, dat gaat weer meer mogelijkheden geven.
Bij mij is de uitgenomen prothese opgestuurd naar Wright. dr. Sewnath vroeg hierom. Ik heb zoveel vertrouwen in hem dat ik daarin toegestemd heb ondanks dat ik met een zaak tegen Wright bezig ben. Ze gaan microscopisch onderzoek doen en de prothese wordt naar het ziekenhuis terug gestuurd met het onderzoeks rapport.
Op dit moment moet ik nog even niet aan de volgende revisie denken. Ik heb van mijn orthopeed, dr. Sewnath, de ruimte gekregen eerst weer op krachten te komen voordat ik daaraan begin.
Ik ben veel liefdevolle mensen tegen gekomen, zowel verplegend personeel als patiënten, daar ben ik dankbaar voor en dat heeft mij ook kracht gegeven.

Genoeg over mijzelf. Jij bent weer wat langer thuis. Hoe staat het er bij jouw voor? Ga je nu lekker vooruit?

Freek van Buiten - april 26, 2012

Hoi Else ,

Ben blij voor je dat alles redelijk goed verlopen is .
Dat belasten van je heup is ook niet makkelijk en het revalideren ook niet ,ik wens je veel sterkte hierbij .

Bij mij is vorige week vrijdag een gipsen koker geplaatst ,omdat ze bang waren dat hij weer uit de kom ziu gaan .
Dit is ook geen pretje omdat je dan met een stijf been zit en dan moeilijk overeind kunt komen .
Volgende week vrijdag terug komen in het OLVG dan worden er foto,s gemaakt of er genoeg aangroei is aan de heup .

ik hou je verder op de hoogte en beterschap voor jou .

Else Hockx - april 27, 2012

Beste Freek,

Dat moet schrikken geweest zijn. Zo’n gipsen koker dat beperkt je zeer, maar uit de kom schieten dat wil je niet meemaken. Ik hoop maar dat er nu een gezonde botaangroei plaatsvind.

Op 23 mei moet ik foto’s laten maken om te kijken naar de botaangroei en de volgende operatie voor te bespreken. Ik hoop er het beste van.

Ik ben ervan overtuigd dat we er wel weer komen, maar dat we veel geduld met onszelf moeten hebben.

59. esther - mei 2, 2012

Beste Else Hochx 2 mei 2012

Vraagje, hoe ben jij weer bij Dr. Sewnath terecht gekomen, ik ben 2 jaar terug door hem geopereerd in Schiedam, nu veel problemen, helaas ging hij naar America dus heeft hij me doorverwezen naar een ander, maar zou graag naar hem terug gaan.
Jammer dat je revisie niet helemaal ging zo als de planning was, wens je sterkte.
Groetjes

Else Hockx - mei 2, 2012

Beste Esther,
Ik ben ook in Schiedam in 2009 door dr. Sewnath geopereerd. Ik heb vanaf 30-11-2011 last. Ik was nog bij hem in behandeling toen hij naar Amerika ging. Daarna is hij bij het Zaans Medisch Centrum te Zaandam gaan werken. Hij heeft mij daar geopereerd waarna ik nog enige tijd naar de revalidatieafdeling de Korenaar ben geweest. dr. Sewnath is is heel zorgzaam geweest. Ik moet wel bekennen dat de revisie van een Wright prothese zwaar is. Hij moet daarvoor de cup uit je heupbeen halen en dat zorgt voor een pittig natraject.
Je kunt via de website van het Zaans Medisch Centrum contact zoeken.
Veel succes ermee. Else Hockx

60. esther - mei 4, 2012

Beste Else,

Bedankt voor je antwoord. Ook ik ben in juni 2009 door hem geopereerd en in febr 2011 de andere kant. Toen hij naar Amerika ging heeft hij me doorvervezen naar Dr. Bom in Den Bosch, helaas is dat een hele andere man, als Dr. Sewnath gewent bent dan is dat moeilijk.
Sterkt met je herstel. Maar ben je nu de pijn kwijt in de liezen en heupen of kan je daar nog niks van zeggen?
Groetjes Esther

Else Hockx - mei 4, 2012

Best Esther,
Ik was toen ook doorverwezen naar dr. Bom. Ik was blij dat die mij, na een MARS MRI, weer teruggestuurd had naar dr. Sewnath.
In de lies en de heup van mijn geopereerde been heb ik nu stijfte en naweeën van de operatie. Een revisie, vooral als de hele cup eruit moet, is een veel grotere operatie met een uitgebreider natraject dan een THP. Als je meer wilt weten zoek dan contact met mij via http://www.beeldenkleur.nl We kunnen dan rechtstreeks uitwisselen.
Groetjes Else

esther - mei 23, 2012

Beste Else,
Sorry een tijdje niet op de blog gekeken, ik probeerde je mail te bereiken maar die geeft een fout melding aan. misschien kan/wil je mij een mail sturen op estherwiering@hotmail.com
Hoe is het nu met jou? Ik zit nog steeds bij dr. Bom, wat niet echt opschiet. Maar ik heb nu contact met Dr. Sewnath, als iedere arts zo was als hij dan ging alles makkelijker in het ziekenhuis. Groetjes Esther

Margaret van der Zouwen - mei 23, 2012

Hoi Esther,

Mag ik je vragen waarom je niet zo opschiet bij dr Bom, ik ben ook bij hem onder behandeling.
GR Margaret

61. peter van der voort - mei 5, 2012

Beste hip-sters,
16 april is mijn sportheup vervangen door een totale prothese.
Ik lees in jullie berichten regelmatig over pijn in de liezen. Een week na de operatie begon ik daar ook last van te krijgen. Als ik mijn fysiotherapeut er naar vraag krijg ik een wat vaag antwoord.
Weet iemand wat de oorzaak van die pijn is? Ik heb het vooral na een stukje lopen (al na 20 meter), moet ik mezelf daarin beperken? Zijn er speciale (fysio)oefeningen voor? Of verdwijnt het vanzelf?
Goede tips zijn zeer welkom.
Vriendelijke groet, Peter

Else Hockx - mei 5, 2012

Beste Peter,
Bij een THP moet de prothese zich zetten. In het begin voel je dat als wat last in de lies. Als je dat merkt is het zaak weer wat rust te nemen. Een poosje de heup strekken helpt. Dit is het grensgevoel waardoor je weet dat je net wat over je grens van dit moment bent gegaan. Langzamerhand komt die grens steeds verder weg te liggen, totdat je geen last van je lies meer hebt.
Ik heb 6 april een prothese revisie gehad en ik heb het ook.
Een tweede soort last in de lies zijn klachten die samenhangen met overgevoeligheid voor kobalt en chroom, dat voelt anders en is bij jouw niet aan de orde.
Groetjes Else

62. Eddy - mei 6, 2012

Ik kreeg deze week een brief van het ziekenhuis, ik moet mij 13 juni melden. Wist niet eens van de problemen,rondom de heup prothese. Ben in 2009 aan beide zijde geholpen. Dus ben ik gaan googlen naar kobalt in bloed, kwam toen op deze site. Ben wel licht nerveus geworden. Ik blijf jullie wel volgen.

63. Freek van Buiten - mei 9, 2012

Net terug uit het OLVG 2 foto,s zijn gemaakt ,en deze zagen er goed uit volgens de arts is er voldoende nieuw weefsel aangegroeit.
De bloedwaarden worden na 1 jaar weer vergeleken ,maar dat volgens de arts niet veel verschillen .
Ik moet de eerste 2 weken nog met 2 krukken lopen darna met 1 kruk mmag in huis wel voorzichtig met 1 kruk oefenen .
We worden 10-08-1012 terug verwacht bij dr de Meulemeester dan hoop ik weer volledig mee te kunnen doen,wordt vervolgd groetjes aan iedereen en allemaal het beste Freek

Else Hockx - mei 9, 2012

Wat een goed nieuws. Ik moest steeds aan jouw denken met die gips koker. Dit betekend echt dat je het lopen weer kunt opbouwen. Ik hoop dat dit het einde is van een moeilijke periode. Uit jouw reactie maak ik ook op dat jij 1 metalen prothese had, zodat jij nu echt naar lopen kunt revalideren. Gefeliciteerd.

64. Carla - mei 9, 2012

Kan iemand mij vertellen wat de gevolgen van een teveel aan kobalt in je bloed zijn? Ik lees erg veel over de oorzaken, maar weinig over de gevolgen.
Groet, Carla

Margaret van der Zouwen - mei 10, 2012

Hoi Carla, Dat is een hele interessante vraag waar je heel moeilijk een antwoord op krijgt. Ik probeer daar al een jaar achter te komen.
De klachten zijn zeer uiteenlopend, sommige hebben vagen klachten
en als je op internet kijkt in Engeland en Australie zijn er ook zeer ernstige ziektes ontwikkelt. Kennelijk kunnen de artsen daar pas echt antwoord op geven als er serieus wetenschappelijk onderzoek is gedaan.
Het is wel zeker dat het zeer nadelig is voor je gezondheid, ik wil erg ook heel graag meer over weten.

Else Hockx - mei 11, 2012

Beste Carla,
Ik kan vanuit mijn eigen ervaring concreet zijn.
Mijn verschijnselen van teveel kobalt zijn:
– Na even zingen valt mijn zangstem weg. Enige weken voor mijn eerste operatie van 6-4-2012 had ik soms ook enige uren geen spreekstem.
– Oorsuizen. Moe, moe ,moe
– Steeds slechter kunnen lezen.
– Dikke gewrichtjes in mijn vingers.
– Zwellingen van mijn borsten tot en met mijn knieën. Het dikste boven aan de zijkant van mijn bovenbenen, daar is het bovendien rood.
– Cyste in het bot van mijn rechter bovenbeen.

Door de operatie op 6 april is daarvan verdwenen:
– Cyste is opgevuld met donorbot.
– Lezen gaat vooruit
– Spreekstem valt niet meer weg.

Ik hoop dat na de tweede operatie alle klachten verdwijnen.
Ik weet dat je er een breed scala van klachten van kunt krijgen die vaak op het gebied van steriele ontstekingen zitten.

Ik ben zelf bij dr. Sewnath van het Zaans Medisch Centrum. Ik ben graag bij hem omdat hij naast een zeer kundig orthopeed ook empathisch en communicatief erg goed is. Ga in ieder geval hulp zoeken voor je man, dit kan zo niet verder. Ik kan je dr. Sewnath voor een second opinion aanraden.

65. Carla - mei 10, 2012

De reden van mijn vraag is deze, mijn partner heeft 2 BHR protheses en takelt elk jaar verder af met vage klachten. Sinds een jaar (ongeveer) zijn we op de hoogte van de verkeerde heupen. En hoe meer ik er over nadenk, hoe meer ik geloof dat het van de heupen afkomt. Klachten zijn: vele gewrichtsklachten, pijn aan de linkerheup, wondjes die ontsteken en niet “gewoon” genezen, maar altijd ontsteken, heel wisselend zicht, slecht horen (alles 3x navragen). hij is 47 jaar. De arts die de protheses geplaatst heeft zegt dat het normaal is dat de waardes verhoogd zijn, omdat hij 2 protheses heeft, en wil hem niet opereren. We zijn nu bij een neuroloog geweest voor de vage klachten die hij heeft, en die zegt dat hij onderhand een zware vergiftiging in zijn lijf heeft maar niet iets neurologisch. Maar als patient is hij een arme zak (sorry), vandaar mijn vraag, waar stopt dit? Ik zie mijn partner aftakelen, steeds meer op bed liggen, aan de oxynorm en oxycontin voor de pijn die hij heeft. Is aan een nekhernia geopereerd wat niet hielp, 2x aan zijn arm voor zenuwpijn, maar ook dit hielp niet. Nu willen ze hem voor de 3e keer opereren, maar ik heb gezegd dat het genoeg is, en sta het niet meer toe.

Margaret dank je wel voor je antwoord, ik hoop dat er meer reacties opkomen

Margaret van der Zouwen - mei 11, 2012

Dit is een ernstig verhaal, waarom ga je niet voor een second opinion naar een andere orthopeed. Ik was ook ergens anders maar ben naar dr Bom in Den Bosch gegaan.Ik woon in Den Haag maar weet dat hij erg goed en zorgvuldig is. Mijn bloedwaarden worden elke 3 maanden gecontroleerd en als ze verhogen gaat hij opereren.
Weet je zijn bloedwaarden?

carla - mei 27, 2012

Heb van een neuroloog gehoord dat de bloedwaarden veel te hoog zijn, maar hoe hoog durf ik niet te zeggen. Deze week krijgen we de uitslagen van een 2e bloedtest. Maar dat wil niet zeggen dat zijn orthopeed wel gaat opereren. We blijven door vechten, en een second opinion wil niet alles zeggen, want ze houden elkaar ook de hand boven het hoofd.

Else Hockx - mei 27, 2012

Bij dr. Sewnath van het Zaans Medisch Centrum heb ik nooit iets gemerkt van de hand boven het hoofd houden. Hij is zeer communicatief en empatisch. Hij heeft mij kundig geopereerd. Als je er niet door komt kan ik hem zeer aanraden.

66. Freek van Buiten - mei 19, 2012

Hoi allemaal,

Ik moest gisteren weer naar het OLVG weer foto,s laten maken ,afgelopen dinsdag dacht ik dat de heup weer uit de kom was gelukkig is hij er vanzelf weer ingeschoten .
Woensdag was er geen plaats maar ik mocht vrijdag langskomen ,
op de foto,s was te zien dat de heup toch instabiel was ,nu gaan ze a.s maandag een brace plaatsen om de heup op zijn plaats te houden ,wanneer is deze ellende nu eens afgelopen ???.
Als dit niet helpt overweegt dr De Meulemeester een heropertatie
waar ik geen voorstander van ben dan ben je weer terug bij af.
Denk je dat het goed gaat krijg je dit weer ,word vervolgd .

groet Freek

Else Hockx - mei 20, 2012

Oh, nee he!!! Ik wens je heel veel sterkte en kracht toe.

Groetjes Else

timur - mei 21, 2012

hi else ik heb ook versleten heup maar ik ben nog 40 jaar ik ben echt bang voor toekoms.ik wil nog niet niewe heup.mijn dokter is ook dr sewnath ,heb je nog pijn en hoe lang gaat nieweheup ,al vast bedankt

Else Hockx - juli 17, 2012

Beste Timur,
Je bent bij dr. Sewnath in goede handen.Hij is zeer kundig. Hij vertelt je ook de voor en de nadelen van bepaalde ingrepen. Praat met hem over hoe jij aankijkt tegen een nieuwe heup. Waar je met hem bij uitkomt komt, doe dat. De revisie van mijn rechterheup is uitstekend geslaagd. Vrijdag opereert hij mijn linker heup. Ik hoop daar ook het beste van.

67. Freek van Buiten - mei 22, 2012

Hoi allemaal,

Gisteren is de brace geplaatst deze moet er 6 weken om blijven ,het voelt erg stevig aan ,heb er vannacht mee kunnen slapen .
Als dat niet gaat mag hij ook af maar daar is de arts geen voorstander van als je gaat doucen moet hij af .
29 Juni wil dr de Meulemeester mij terug zien en hoop ik een betere uitslag te krijgen .
met vriendelijke groet Freek.

Else Hockx - mei 22, 2012

Nu maar duimen dat het helpt

68. Else Hockx - mei 23, 2012

Vandaag heb ik goed bericht gehad. Ik was op consult bij dr. Sewnath. De botaangroei zag er goed uit. Ik mag vervroegd met 50% belasting stoppen en in 6 weken opbouwen naar 100%. Het klopt wel met mijn eigen gevoel over hoe het gaat.
Met de tweede operatie moet ik wel nog wat langer wachten om eerst goed sterk te worden.

Freek van Buiten - mei 26, 2012

Hoi Else,
Blij te horen dat alles voorspoedig verloopt en hoop dat je toch snel een bericht krijgt voor je tweede operatie ,dan heb je het gehad .heb je gisteren het programma gezien op ned 2 over de heupen ? ik ben daar niet goed van geworden .
Wat een schande war hier gebeurd en niet alleen hier ,je kan het terug kijken op uitzending gemist .
Bij mij gaat het wel wat beter ,de brace blijft goed op zijn plaats en met lopen heb ik er niet zo veel last van .
Wel bericht van de advocaat gehad dat depuy de zaak snel wil afwikkelen hoezo snel ?ik moet pas eind juni terug in het olvg .
Ik heb mijn eigen advocaat gebeld en gezegd dat ik er nog lang niet klaar mee ben ,heb nog heel veel last van mijn onderbeen en krijg nog een gesprek met dr de Meulemeester over de chroom en kobalt waarden in het bloed .
Dat wachten we eerst maar eens af ,want wat ik gisteren op t.v zag daar lusten de honde geen brood van .
met vriendelijke groet Freek.

Narda Muus - mei 26, 2012

Wat een programma op de t.v.gisteren.
Ik ben geopereerd in België en heb geen dePuy heup maar een ander merk, maar zit wel via mijn advocaat bij de zelfde advocaat in Soest, maar heb hier nog niets van gehoord.
Waar ik wel van geschrokken ben, dat dus de spier kan afsterven.
Ik heb wel geen pijn met lopen, alleen als je op de plek van het litteken drukt doet het helemaal zeer, krijg daar nu dry needling voor bij iburg in Rotterdam.
Merk er helaas nog niks van. De arts zegt dat het wel 1,5 jaar kan duren voor ik weer goed ga lopen, maar dat zei hij de vorige keer ook.
veel sterkte allenmaal, met een voorspoedig herstel.

69. Narda Muus - mei 25, 2012

Wat een ellende allemaal, mijn tweede heup zit er nu 7 maanden in het teveel aan cobalt en chroom was er na 3 maanden uit, heb wel tabletten geslikt voor lever te reinigen.
Maar kan nog steeds niet zonder 1 kruk lopen, doe nu bij de fysio dry needling, ze gaan dan met naalden in je spier om de knopen los te maken, zou beter gaan als met masseren,omdat dit dieper gaat.
Heeft iemand hier ervaring mee, ben nu 8 keer geweest, maar merk er nog niets van en verder veel oefenen.
Kan nog steeds niet op 1 been staan, zak dan door mijn heup

70. Jan Clerkx - mei 26, 2012

Wat fijn om zoveel verhalen van lotgenoten te lezen.
Ook ik werd bruut wakker geschut door het tv programma.
Had er voor die tijd niets over gehoord.
Ben gelijk gaan google en kwam toen al jullie ervaringen tegen.
Daar ben ik zeer blij mee.
Ook ik heb in 2007 een BHR heup gekregen.
Dit is in den Bosch door drs. Bom gedaan, heb hem als persoon als heel prettig ervaren, ga a.s. dinsdag gelijk bloed laten prikken en ben benieuwd naar de Kobalt en Chroom waarde.
Ook ik voel mij al langere tijd snel moe en heb al lang last van droge ogen, zo erg dat ik er iedere nacht voor uit mijn bed moet om met water te spoelen. Bovendien ook veel last van mijn onder rug.
Ik weet natuurlijk niet of je alles aan de heup moet ophangen, maar de hoge waarde in het bloed is natuurlijk nooit goed, daar hoef je geen geleerde voor te zijn.
Ik vraag mij alleen af of ik beter elders een second opinion kan aanvragen of een afspraak maken met drs Bom?

Else Hockx - mei 27, 2012

Beste Jan,
Om te weten of je last hebt van teveel chroom en kobalt, moet je je lies en de buitenkant van je bovenbeen in de gaten houden. een prikkelend gevoel in de lies en zwellingen aan de zijkant van je bovenbeen, let daarop. Verder zijn allerlei vreemde ontstekingsreacties, irritatie in het implantaat gebied en je snel moe voelen symptomen van overgevoeligheid.
Ik hoop dat dat bij jouw niet het geval is.
Een kobalt bepaling kost vele weken, omdat de bepaling in Hengelo gedaan wordt en daar eerst het apparaat vol moet zijn, voordat de bepaling gedaan wordt.

Narda Muus - mei 27, 2012

Waar ik het aan merkte was, uitslag van mijn ringen (goud) en uitslag neus lip plooi en kin.
Plus aan de zijkant van mijn been zeer deed..
Maar HELP dat doet het na mijn tweede operatie na 7 maanden nog steeds. Moe ben ik nog steeds.
Wie heeft die ook????

Else Hockx - mei 27, 2012

Ik voel met je mee en hoop dat er een oplossing voor komt. Helaas voor jouw, ik heb dit niet.

Margaret van der Zouwen - mei 28, 2012

Beste Jan,
Ik vind dr Bom ook erg prettig in omgang, wel ben ik geschrokken na dat tv programma, ik was in Den Haag geopereerd en ben voor een second opinion naar dr Bom in Den Bosch gegaan. Mijn arts in Den Haag had mij niet op de hoogte gesteld van de recall van deze heup ik was daar zeer verbolgen onder, dr Bom was het met mij eens dat mijn arts mij had moeten laten weten dat veel controle met deze heup noodzakelijk is. Ik ben behoorlijk geschrokken waarom dr Bom jou niet heeft benaderd. Naar mijn weten moesten alle patiënten wereldwijd benaderd worden.
Nu hoor ik dat ze ook nog allemaal financieel beter zijn geworden door deze heup te implanteren en begint het op een slechte film te lijken. Wie kun je nu nog vertrouwen?
Narda ik kan heb nog stede goede chroom enkobalt uitslagen maar ben wel altijd moe, uitslag van mijn ring heb ik wel.
Je weet niet wat je moet doen in deze rare situatie.

Narda Muus - mei 28, 2012

Beste Margaret,
Mijn arts in België liet mij ook niks weten, ik hoorde er voor het eerst van bij Dr. Diks in de Sint Maartens Kliniek te Woerden.
Zij heeft mij er toen op laten prikken en gezegd dat ik contact met België moest opnemen.
Of ik er financieel beter van wordt weet ik niet, denk dat dit een lange weg wordt, maar heb het wel bij van der Goen advocaten door gegeven.

Jan Clerkx - mei 28, 2012

Tja Margaret, zo zie je maar weer hoe het allemaal kan lopen.
Ik weet ook niet meer of Dr Bom zo betrouwbaar is , als hij tot op heden altijd op mij over is gekomen,maar geld kan een mens behoorlijk veranderen.
Een oproep heb ik nooit gehad, ik ben tot nu toe eenmaal op controle geweest en dat is ongeveer 3 jaar geleden, maar ook toen heeft hij nergens over gepraat en dus ook niet naar de bloedwaarden gekeken.
Ik ga in ieder geval morgenvroeg bloed laten prikken om te bezien hoe de waarde is van het bloed, mocht het niet goed zijn dan gaat dit ding er wel uit.
ik weet trouwens niet welke (leverancier)heup ik heb, daar blijkt ook veel verschil in te(kunnun) zitten.
Laat even weten welke fabrikant jou de heup heeft geleverd.(indien je het weet natuurlijk) Jij hebt blijkbaar nog altijd goede bloed uitslagen en dat is natuurlijk een goed teken.
Ik ga dat morgen navragen bij mijn huisarts,daar zou dat allemaal in het dossier moeten staan.
Trouwens ben jij met een claim bezig? er zijn blijklbaar lotgenoten die dat in groepsverband doen.
Ik wacht tot de bloedwaarden er zijn.
Blijf je trouwens bij Dr Blom?????????

Narda Muus - mei 28, 2012

Beste Jan,
Als je hiervoor verzekerd ben, zou ik altijd een claim indienen, de tijd dat je een claim kan indienen hangt ervan af hoe lang de cop al op de markt is, dus niet wanneer hij geplaatst is.
Ik heb Biomet en deze is al bijna 10 jaar in de handel, dus was er haast mee geboden om dit alsnog te doen. Want na 10 jaar schijn je geen claim meer te kunnen indienen.
Ook voor als je later alsnog last krijgt en je weet nooit hoe je eraan toe bent als je nu een nieuwe moet krijgen en over 10-15 jaar weer geopereerd moet worden, want dat wordt blijkbaar steeds moeilijker.
succes Narda

Else Hockx - mei 28, 2012

Beste allemaal,
Laat je niet overhaast opereren. Doe het alleen als je echt teveel kobalt en chroom hebt en als je overgevoeligheidsklachten hebt. Met name bij implantaten waarvan de cup uit één deel bestaat is de operatie geen kleinigheid.

Narda Muus - mei 28, 2012

Hier ben ik het beslist mee eens, alleen als er te veel kobalt en chroom in je bloed zit moet je het laten verwijderen. Want ze weten niet wat er precies wat de risico’s zijn. Bij mij was er 4x zoveel kobalt en chroom als er normaal hoort te zijn.
Dit moest er gewoon uit. De tweede operatie is altijd langer revalideren. Ik ben nu 7 maanden bezig en kan nog geen 50 meter lopen zonder kruk, Kan ook niet op dit been staan, zak dan door de heup.
De spieren herstellen de tweede keer veel moeilijker.Weet ook niet of dit ooit nog goed komt.

Else Hockx - mei 28, 2012

Ik help het je hopen dat het wel goed komt, maar het is wel een erg lange weg.
Mijn operatie was op 6 april en ik ben ook herstellende. Het gaat bij mij langzaam. In het najaar is mijn andere heup aan de beurt. Ik heb vlagen dat het lastig is de moed erin te houden, toch weet ik dat het goed komt.

Narda Muus - mei 29, 2012

Vooral dat positief blijven kost vaak veel moeite, vooral na al die ophef op t.v. Lijkt net alsof er nu een hetze aan de gang is.
De enige die hier goed aan gaan verdienen dat zijn de advocaten.
Had liever geen advocaat, want geld vergoed niet al deze ellende.
De problemen begonnen bij mij, toen ik zonder kruk moest lopen, want met 1 kruk is er niks aan de hand.
Hoop dat het bij jou beter gaat.
groetjes Narda

71. mariet jans - mei 28, 2012

best allemaal
ten eerste wil ik jullie allemaal veel sterkte wensen.ik schrik ervan wat er is gebeurd bij de meeste van jullie,maar had ook graag iets meer info over metaal op metaal.heb in 2001 n operatie gehad voor mijn rug,in 2006 eruit gehaald en per ongeluk mijn matriaal meegekregen dit was dof en aangetast.ik ben inderdaad bijna 6 jaar ziek geweest.nu heb ik ander stelage in mijn rug maar nog gaat het niet goed osteoperose artrose en ga zo maar door,de combinatie van die 2 is ook vreemd.tot op heden krijg ik geen antwoord op mijn vragen in het ziekenhuis.ik kan jullie wel vertellen dat ik na de eerste operatie alleen maar geel werdt meer pijn en o zo moe.toem het werdt verwijdert was ik na 3 dagen wel mijn vieze gele kleurkwijt.
kan iemand mij meer info geven.
groetjes mariet

72. mieke - mei 29, 2012

de advocaten verdienen geld, maar de doktoren nog veel meer.
schande hoe het in nederland is.
de ellende ervaar ik nog iedere dag mijn totalen heupprothese is ook niet wat het moet zijn. ik heb nog steeds veel pijn en ellende.
dit allemaal door de mom prothese ben nu 35 jaar en kan weining.
ach ja positief blijven ja we moeten door.
Maar als ik dan in het programma dr bom zo zie weg lopen zonder even te zeggen sorry ivm met de rpoblemen mag ik ook niks zeggen.
Nee zomaar weglopen ik zit nog steeds met de ellende.

Mieke de boer

73. Peter - mei 29, 2012

Hallo,

ik ben 23 mei geopereerd in het CWZ in Nijmegen door orthopeed Van Norel.
Hierbij is mijn sportheup (MoM) verwijderd. Achter de heupkom zat zacht bot wat een teken is dat de heup niet goed heeft gezeten. Ik had altijd pijn na ca. 10 minuten wandelen.
Het zachte bot is opgevuld met bot dat is vrijgekomen bij de plaatsing van de THP. Hierdoor is de revalidatie langer.
Mijn kobalt/chroom was ook verhoogd. Ik ben dolblij dat de heup er uit is. Als je dan vrijdag naar huis mag en ’s avonds naar Reporter kijkt wordt je toch wel misselijk. Wat mij betreft moet de onderste steen boven komen. Mijn zaak loopt via DAS. Ik denk dat de beerput nu wel open is.

groeten,

Peter

Margaret van der Zouwen - mei 29, 2012

Hoi Peter,
IK ben ook verzekerd bij Das en ze hebben mij net uitbesteed aan van der Goen die is hierin gespecialiseerd.
GR Margaret

74. Betsy - mei 31, 2012

Hallo allemaal,

Ook ik heb 2 jaar geleden een nieuwe heup gekregen, metaal op metaal, van het merk Wright. gelukkig heb ik nog geen problemen, maar als je alles leest en hoort, dan wordt je daar niet vrolijk van.
Ik heb wel informatie gevraagd bij van der Goen, hoe t allemaal zit en wat er gedaan gaat worden. Maar wat een geld rekenen die zeg!!!
Niet normaal meer, dus ik weet niet of ik dat wel doe, sowieso omdat ik ook nog geen last heb. En t ergste vind ik eigenlijk dat je niet uit luxe, maar omdat het hard nodig was een nieuwe heup krijgt, en dat de fabrikanten, ondanks dat ze wisten dat er problemen waren, gewoon die dingen zijn blijven leveren.

gr. Betsy

mieke - september 3, 2012

Hoi Betsie, ik dacht dat bij de goen advocaten je geen kosten kwijt zou zijn want ze procederen in engeland en niet in nederland.
wat moetst je betalen als ik vragen mag want ze zeggen no cure no pay

75. Ton - juni 1, 2012

Ton Koop, 1 juni 2012,
Ook ik ben gelukkig van de Dupuy heupen af.
De bloedwaarde worden langszaam beter.
December 2011 bleek de waarde van het cobaltgehalte 1337 Nmol/L te zijn die is nu 4 maanden na de verwijdering en vervangin door een Ceramisch exemplaar gezakt naar 85 Nmol/L.
We gaan de goede kant op.

76. Netty - juni 1, 2012

Hallo,
Mijn man 8 januari 2008 een BHR heup gekregen. Het herstel verliep goed en hij was na 3 maanden weer aan het werk. Hij is vrachtwagen chauffeur. We hoorden wel van de porblematiek van de metaal op metaal. Mijn man heeft af en toe wel eens pijn, maar dan zeggen we meestal “Krijgen we ander weer?” Een eind fietsen gaat hem niet zo gooed meer af, hij heeft dan veel last van zijn heup. Ook is hij al jaren vreselijk moe en lusteloos. Nu waren we deze week op bezoek in het ziekenhuis en kwamen we zijn orthopeed tegen we raakten even aan de praat. HIj moest maat gelijk bloed gaan laten prikken en een afspraak maken. Bloed is geprikt en de afspraak staat gepland voor 27 juni. Mijn man zou er tussen door zijn geglipt omdat hij nog geen oproep heeft gehad. Daarom nu maar gelijk werk van maken. Bij het maken van de afspaak vertelde de secretaresse dat vermoeidheid en lusteloosheid een klacht was van te veelkobalt in je bloed, maar ik lees dit nergens. Klopt dit? Of kent iemand dit?
Groeten, Netty.

Else Hockx - juli 17, 2012

Vermoeidheid hoort zonder meer bij de klachten. Bij mij is dat ook zo. Verder horen oorsuizen, zwellingen in het onderlichaam en steriele ontstekingen in het lichaam erbij. Ik kan alleen kort lezen en heb al een hele tijd stemklachten en ontstoken gewrichtjes in mijn vingers.

77. Wim - juni 6, 2012

hoi. Ben Wim uit Afferden en heb helaas ook ervaring. Ben in 2008 geopereerd in Nijmegen. ASR resurfacing hip. Deze is na 10 maanden afgebroken. Toen complete heup gekregen. Na half jaar weer klachten en voor second opinion naar Dr Bom in Den Bosch. Verhoogd kobalt en chroomgehalte. Dus weer nieuwe (3e) operatie. Ditmaal keramieke heup geplaatst. Deze is prima. Helaas moet nu andere kant geopereerd worden. Overweeg st Maartenkliniek Nijmegen. Heeft iemand ervaring hiermee.
Groetjes Wim

Betsy - juni 6, 2012

mn man loopt al jaren in de maartenskliniek, bij dr. veenstra.
prima ziekenhuis en hele goeie orthopeten.

mieke - juni 6, 2012

hoi Wim,

ik ga nu ook 5 juli naar het sint maartens kliniek voor de eerste keer ik hoor er veel goed over, maar ja dat was ook van den-bosch.
mag ik vragen of jij tevreden bent met de ceramieke heup, ik heb namelijk nog steeds veel pijn wel op en af maar soms dagen dat ik niks kan.
maar misschien heeft hdet met de mom prithese te maken die veel kapot heeft gemaakt

Else Hockx - juni 7, 2012

Ik wil wel even een duit in het zakje doen over de ceramische heup. Ik heb sinds 2 maanden zo’n heup, na een uitgebreide revisie van een mom prothese. Ik revalideer voorspoedig en kan zelfs al wat pasjes los lopen. Pijn heb ik niet, maar ik moet wel mijn grenzen goed bewaken. Ik vraag me af waar die klachten van zijn.

Narda Muus - juni 7, 2012

Toen jij voor de derde keer geopereerd werd, hoe lang duurde het toen voor je weer kon lopen, na 7 maanden kan ik nog steeds geen 10 meter lopen zonder kruk, ben nu 2x geopereerd.

Narda Stip-Muus - september 9, 2012

Hoi Wim,
Jij wilde iets weten over St.Maartenskliniek, mijn vriendin is geopereerd door Dr.Diks die werkt in Woerden , zij is er erg tevreden over. Hoop nog iets van je te horen.
Groetjes Narda

78. wim - juni 7, 2012

keramische heup bevalt prima en kon na 5 a 6 weken weer goed lopen.

79. esther - juni 9, 2012

Hallo Mensen,
Ik ben bij een arts die zegt dat mijn chroom 6 is omgerekend naar engelsewaarden en dat het nog niet zo slecht is, 139 is ned. waarden?
Weet iemand hier iets van?
Hij hou het erop dat mijn heupkapsel zijn ontstoken en niet een probleem met de heupen.
Groetjes Esther

Margaret van der Zouwen - juni 9, 2012

Hoi Esther,
Dr Bom uit Den Bosch heeft tegen mij gezegd dat chroom onder de 100 zou moeten zijn en kobalt onder de 70. Als het hoger wordt is de toelaatbare ware overschreden.

Groeten, Margaret

80. Margaret van der Zouwen - juni 9, 2012

IK bedoelde toelaatbare WAARDE.

angela van der hoek - juni 10, 2012

Even een positief bericht. Ik heb 8 jaar geleden een BHR gekregen, waarvan de afgelopen jaren slijtage is gemeten. Afgelopen jaar had ik een piek van 19,5 μg/l kobalt. Desondanks zijn mijn waarden dit jaar gedaald, en wel naar 9 μg/l. Dus laat je niet meteen gek maken door verhoogde waarden, mijn arts in België zei dat de mogelijkheid bestaat dat de waarden ook weer kunnen dalen. En dat is bij mij dus ook gebeurd.
Waarschijnlijk slijt mijn prothese omdat ik heupdysplasie heb, en de prothese daardoor niet onder een standaard hoek is geplaatst. Daar is een BHR prothese gevoelig voor. Echter kan deze prothese volgens mijn arts op een gegeven moment stabiliseren in die hoek waardoor hij minder of zelfs niet meer slijt. Dus er is nog hoop!

Ik ben overigens ook naar een nederlandse arts in de Sint Maartenskliniek geweest voor een second opinion (nog voordat de nieuwe waarden bekend waren). Wat betreft deze arts moet mijn prothese eruit en krijg ik een kunststoffen ‘standaard’ prothese, die gezien mijn leeftijd (29) waarschijnlijk maar 10 jaar mee gaat. Zij noemt alle MOM en keramieke prothesen ‘experimenten’ waar ze in Nederland wat haar betreft niet meer verder mee moeten gaan. Ik heb mijn Belgische arts geconfronteerd met deze informatie. Wat hem betreft is het onverantwoord om na het hebben van een Metaal-Op-Metaal prothese een kunststoffen prothese te plaatsen. Zo’n MOM prothese laat altijd metaalsplinters achter in het omliggende weefsel, die er niet uit te spoelen zijn. Aangezien kunststof minder sterk is dan metaal, zal deze kunststoffen prothese binnen 2 a 3 jaar helemaal versleten zijn door de aanwezigheid van deze metaalsplinters. Volgens hem is de enige optie een keramieke prothese, aangezien keramiek sterker is dan metaal. Ik vind deze beargumentatie erg redelijk en overtuigend klinken en ben zeer benieuwd naar de reactie van de Nederlandse arts bij de Sint Maartenskliniek. Haar confronteer ik hier over enkele weken weer mee.

Overigens is mijn Belgische arts erg verbaasd over de panische reacties van de meeste Nederlandse artsen wat betreft de gevolgen van verhoogde metaalionen. Hij heeft op zijn website enkele artikelen gezet en tevens zijn reactie daarop. Het is de moeite waard om ze even te lezen en wat gerustgesteld te worden:

http://www.ancakliniek.be/nl/nieuws/128-recente-artikelen-in-de-pers-over-de-resurfacing-prothese

Groeten,
Angela

Else Hockx - juni 10, 2012

Fijn dat jij dit met ons deelt. Het is hard nodig dat niet iedereen zomaar een revisie laat doen. Je kunt heupen niet eindeloos reviseren. Gelukkig zijn niet alle Nederlandse artsen panisch. Alleen als er overgevoeligheids reacties zijn opereren de meeste artsen. Je gaat dan zo zeer achteruit dat het niet anders kan. Kortom ik sluit me hier van harte bij aan.

Narda Muus - juni 10, 2012

Hoi Angela, ik ben ook in België geopereerd in Sint Niklaas door dr. de Schepper, deze heeft mijn heup vervangen door kunststof, omdat er 5x zoveel kobalt en chroom in mijn bloed zat dan normaal, vond hij het beter om hem toch te vervangen.
Ik ben ook in de Sint Maartenskliniek geweest, zij raadde me af om hem eruit te halen, maar zei wel dat ik beter naar België terug kon gaan, omdat zij hem geplaatst hadden.
Dus wie moet je nu nog geloven. Dit begint een hetse te worden.

81. esther - juni 9, 2012

Dank je wel. Maar ik ben benieuwd hoe je de waardens omrekend naar Engelse waarden?
Groetjes Esther

Else Hockx - juni 9, 2012

Beste Esther,
Er wordt vanuit gegaan dat vanaf een waarde van 170 voor kobalt je kunt spreken van overgevoeligheid. Vaak wordt er dan ook overgegaan tot een revisie. dr. Sewnath hanteert deze grens.

82. Else Hockx - juni 13, 2012

Beste Freek,
Ik moet de laatste dagen aan jouw denken. Hoe gaat het? Heb je het gevoel dat je heup steviger wordt?

Freek - juni 14, 2012

Hoi Else,

met mij gaat het redelijk goed ,ik draag nu bijna 4 weken een brace wat ook geen pretje is 29 juni terug naar het ziekenhuis dan worden er foto,s gemaakt en wordt er gekeken of er nu voldoende aangroei is .Ik hoop van harte dat dit zo is dan kan ik verder revalideren .Advocaat heeft ook gebeld Dupye wil zo snel mogelijk afhandelen ,maar ik wil eerst de uitslag van het ziekenhuis afwachten na 7 jaar ellende kunnen die paar weken er ook nog wel bij .met vriendelijke groet Freek

Else Hockx - juli 16, 2012

Beste Freek,
Ik heb allebei je berichten vandaag binnen gekregen. Wat zal het heerlijk zijn om echt vooruit te gaan. Ik wens je dat van harte toe.

83. anneke - juni 17, 2012

Mijn arts vertelde dat ik waarde 1 had in mijn bloed en hier lees ik over 170 wie kan mij vertellen wat dat inhoud.

84. Freek - juni 29, 2012

Vandaag terug geweest in het ziekenhuis moet nog 4 weken die brace dragen hij mag om de dag af ook mag ik met 1 kruk gaan lopen brief meegekregen voor de fysio veel oefenigen doen om de spieren sterker te maken .27/7 terug komen dan worden er foto,s gemaakt en krijgen wij de uitslag van het bloedonderzoek Chroom en Kobalt hoop nu maar eens dat het nu eindelijk beter gaat gr Freek

Narda Muus - juli 16, 2012

Wat voor oefeningen heb jij gekregen?
Ik ben nu 9 maanden geleden voor de tweede keer geopereerd en kan nog steeds niet zonder kruk lopen, heb al 3 fysio’s gehad en ook dry needling, sport 3 keer per week en zwem 2 keer per week, maar kan nog steeds niet op mijn been staan. Hoop op een reactie van U.
met vriendelijke groet Narda

85. Diny Hannink - juli 3, 2012

Diny,
Zijn er nog mensen die ervaring hebben met her ZGt ziekenhuis in Almelo

86. Else Hockx - juli 16, 2012

Ik wil graag mijn goede ervaring met jullie delen. Mijn revisie operatie rechts heeft na fysiotherapie een goed en stevig resultaat opgeleverd. Pech is dat ik sinds een maand weer metaal klachten heb, daardoor kan ik niet verder komen met revalideren. Mijn orthopeed heeft daarom mijn revisie operatie aan mijn linker heup naar voren gehaald. Vrijdag 20 juli is het zover. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik dan van deze toestand af kom. Het lijkt me heerlijk om na meer dan een half jaar tobben weer goed te kunnen lopen en mijn werk weer op te kunnen pakken.

Freek van Buiten - juli 27, 2012

Hoi hiereven een goed bericht over mij .
Ben vandaag terug geweest naar het ziekenhuis ,daar zijn vanmorgen foto,s gemaakt en de uitslag was heel erg goed .
Er is voldoende aangroei nieuw weefsel ,en mag weer wat gaan oefenen op de hometrainer .
De dokter heeft gezegd dat de revalidatie nog wel enige tijd zal vergen maar dat alles weer in orde komt ,nieuwe afspraak maken volgend jaar juli p.s Else hoe is jouw laatste operatie verlopen ?

Else Hockx - juli 27, 2012

Goh Freek, wat heerlijk om van jouw goed nieuws te lezen. Dat jij tot volgend jaar juli weg mag blijven geeft wel aan hoe goed dat nieuws is. Voelt het bij jouw nu ook steviger?
Ik heb ook goed nieuws. 20 juli heb ik mijn tweede revisie operatie gehad. Er bleek heel wat te moeten gebeuren. Ik heb nu een gecementeerde polyethyleen kom en een keramische kop. Er bleek ook een cyste in mijn dijbeen aanwezig die gevuld is met donorbot. Het kapsel is weggehaald omdat dat te zeer door het metaal was aangetast. Ik draag nu 6 weken een brace (daar heb jij ruime ervaring mee! Is goed te doen he. ) Ik knapte gauw op na de operatie. dr. Sewnath is daarom van het protocol afgeweken, waardoor ik de dag erna mocht beginnen met 10% belast lopen met een rekje. Heerlijk, ik heb een hekel aan drie dagen liggen. Het bleef goed gaan. Maandagochtend stond hij bij mijn bed en zei dat ik met de fysiotherapeut de trap op mocht en dan naar huis mocht. Ik kon mijn geluk niet op, niet naar het verpleeghuis waar ik me bij de vorige operatie zo beperkt heb gevoeld.

Freek van Buiten - juli 27, 2012

Wat een goed nieuws voor jou Else ,ik hoop dat dit zo blijft en dat het snel beter gaat .
Ik was na de operatie ook niet optimisties ,en zat af en toe ook in een dipje gaat het wel goed komen ?
Maar ik ben heel blij dat ik me heb laten opereren in het OLVG bij dr de Meulemeester eind goed al goed ,ik wens iedereen het allerbeste toe met vriendelijke groet Freek van Buiten

87. Yolande - augustus 7, 2012

Dag allemaal,

Ook ik ben één van de gedupeerden die een foute heup heeft.
Heb in 2009 een Zimmer heup gekregen en na veel pijn en klachten second opinion gevraagd in Nijmegen (st. Maartenskliniek).
Daar cup-revisie ondergaan en kreeg tevens te horen dat er een bacterie op de prothese zat.
Ook was er al geconstateerd dat er metaaldeeltjes in mijn bloed zaten.
Heb nog steeds veel klachten en pijn en had na alle ellende niet echt de energie om iets te ondernemen.
Wil gewoon weer mijn dagelijkse dingen oppakken maar dat lukt niet goed.
Door toeval 3 weken geleden in gesprek gekomen met
schadeletseladviseur die vind dat ik het er niet bij moet laten zitten.
Dus ga er toch maar weer eens mee bezig.

Wie kan mij vertellen wat de normale metaalwaarden zijn en wanneer spreekt men verhoogde waarden. Ik kom nl verschillende waarden tegen.

Groet Yolande

88. Indra - augustus 27, 2012

Hallo, ik ben op zoek naar info rond metaal-op-metaal heupen en vind eigenlijk enkel websites in Nederland. Mijn moeder heeft er al 2 (uit 2002 en 2005) en heeft momenteel extreem hoge chroom en cobaltwaarden. Ze krijgt elke 2 weken bloedonderzoek en telkens zijn de waarden gestegen. Orthopeed en ziekenhuis reageren nauwelijks op haar vele telefoontjes en vragen om afspraak. Ze voelt zich erg ziek, ik zie haar elke dag achteruit gaan en zelfs de vorm van haar rode bloedcellen is al veranderd! We weten niet waar we terechtkunnen. Zijn er hier mensen uit België die ervaringen hebben en/of rechtszaak gestart zijn?

angela van der hoek - augustus 28, 2012

Hallo Indra,

Ga naar de ANCA kliniek in Gent, daar hebben ze veel ervaring met metaal op metaal prothesen en daar nemen ze je zeker serieus.

De website is:
http://www.heup.be

Succes!

Narda stip - augustus 28, 2012

Hoi Indra, Ik ben in België geweest bij Care To Move in Sint Niklaas, hier ben je binnen 2weken aan de beurt, ze controleren je bloed en de operatie gaat ook vaak binnen 2 weken, mij is de behandeling daar goed bevallen, heb alleen nog diverse problemen met lopen, dat gaan ze 6september uitzoeken, 3onderzoeken op 1dag en gelijk de uitslag,
Ik had Dr. De Schepper, zeer fijne arts, legt alles goed uit.
Het kobalt en chroom was binnen een maand al het meeste uit mijn bloed.
Alles werd door het zilveren Kruis Achmea.
Heb me wel aangemeld bij de advocaat in Soest, het geld maakt alle ellende niet goed, maar ik heb toch wel veel kosten gemaakt voor ik achter de oorzaak van alle ellende was.
Sterkte

indra - september 3, 2012

Hallo, Bedankt voor de reacties! Intussen heeft mijn moeder een afspraak in de ANCA-kliniek want haar vertrouwde orthopeed reageert weer niet meer. Ze gaat heel erg achteruit en ik ben bang dat ze intussen al neurologische schade heeft opgelopen. Ze hoort niet meer aan één kant, ze heeft oorsuizingen aan de andere kant. Bij de minste inspanning schiet haar hele lichaam in een kramp, ze kan niets meer onthouden…echt erg om aan te zien. Het kobalt blijft stijgen, nu al 123 microgram per liter.
Niemand tips om claim in te dienen in België?

Narda stip - september 3, 2012

Claim kun je gewoon indienen bij van Goen advocaten in Soest, ook al ben je in België geholpen, heb ik ook gedaan.
Tip niet te lang wachten, want dan vervalt de periode dat je nog een klacht kunt indienen.
Sterkte met je moeder.
Narda stip

89. Manuella Debacker - september 3, 2012

hoi, ik ben Manuella , en ik ben 4 jaar geleden geopereerd in belgie in klina, Brasschaat door dr Devloo, een zeer bkwame arts, bleek dan een jaar of zo later dat er van 2 firma’s de sport protheses terug gehaald werden uit de handel door de metaalproblemen.
het ging goed met de mijne , enkel hoorde ik af en toe een klikkend geluid , maar ik deed een flink belastende job waarbij ik veel moest stappen , dus ik dacht dat dat normaal was,
sinds een paar maanden heb ik meer pijn en hoor een piepend geluid,
de dokter wil nu een mri scan en echo en bloed prikken,
dus de problemen met cobalt en chroom vermoedelijk
heeft er in belgie iemand hier ervaring mee hoe het veloopt en hoe je in belgie een schade claim indient
jullie reacties lokken zowel angst als antwoorden uit
ben wel bang voor wat moet komen
groeten manuella

Narda stip - september 3, 2012

Bij van Goen advocaten in Soest, hun nemen contact op met arts en ziekenhuis en regelen een claim.
Heb ik ook gedaan, ben in Sint Niklaas geopereerd.
In België plaatsen ze nu nog steeds deze prothese.
Mij werd verteld dat er in België haast geen klachten waren, maarbij van groen hoor jeheleandere verhalen.
Deze prothese is al bijna 10 jaar in gebruik en je kan nog tot 10 blijkbaar een klacht indienen, dus neem in ieder gevalcontact met hun op, voor het te laat is.
Succes Narda

indra - september 3, 2012

Hallo Narda, bedankt voor je reactie. Kun je als Belg ook klacht indienen via een Nederlands advocatenkantoor? Wij zijn van België. Ik stuurde al een tijd terug een mail naar dit kantoor maar kreeg geen antwoord.
Groet, Indra

Narda stip - september 3, 2012

Hoi indra, dat weet ik niet.
Heb jij geen verzekering hiervoor, anders kost het kapitalen.
Ik heb het via mijn verzekering geregeld, die hebben toen al hun klachten daar neer gelegd.
Succes

90. mieke - september 3, 2012

Ik heb de goen vandaag ook gebeld omdat ik wil overstappen omdat de goen meer patienten heeft dan mijn advocaat en je sterker staat.
Maar hun procederen in england en daar geld no cure no pay
dus als je geen rechtsbijstand hebt kun je er toch heen.
in nederland gaat het je geld kosten zonder rechtsbijstand

mvg mieke

Betsy - september 3, 2012

ik heb een berekening van van der goen gehad en die kwam op ongeveer 1500 tot 2000 euo uit, en dat is nog maar het begin.
dus ja best veel geld als je niet weet hoe dit gaat aflopen.

Else Hockx - september 3, 2012

Van der Goen hanteert een samengeteld tarief. Iets dat ze voor alle klanten met metaalproblemen uitzoeken wordt over iedereen omgeslagen. Iets dat ze voor een bepaalde producent uitzoeken slaan ze om over de klanten die het zelfde merk implantaat hebben. Wat ze voor jouw specifieke zaak uitzoeken dat komt voor je eigen rekening. Van der Goen is een Nederlands advocatenkantoor, je moet dus gewoon betalen. Ik heb een rechtsbijstandsverzekering tot € 20.000,– Ik hoop dat het genoeg is. Ik heb wel alleen een zaak tegen de producent aangespannen. Ik verwijt mijn orthopeed niets. Als je je orthopeed wel wat verwijt dan kan je ook hem en of het ziekenhuis aanklagen.

91. Manuella Debacker - september 4, 2012

hoi , kan het via de rechtsbijstand van mijn ziekteverzekering in belgie? of de hospitalisatieverzekering ? die is wel van men werk , de kliniek zelf waar de operatie gebeurt is , daar werk ik
mvg manuella

Else Hockx - september 4, 2012

Er zijn twee mogelijkheden om dat uit te zoeken.
1. Neem contact op met je verzekering en vraag het na.
2. Neem contact op met van der Goen, dat kan via hun website, als je weet bij wie je je rechtsbijstandsverzekering hebt dan kunnen zij aangeven of die hun zaken via van der Goen laten lopen.
Overigens kunnen verzekeringen die niet via van der Goen werken ook zelf een zaak aanspannen.

Else Hockx - september 10, 2012

Een tip!
Ik heb nu 2 revisies achter de rug, maar ik wil graag van de resten van het metaal afkomen. Ik ben op zoek gegaan en ik gebruik vanaf 4 weken na de laatste operatie chlorofyl-drank van vita. Ik merk dat het werkt. Ik had nogal wat bijkomende klachten zoals stemproblemen, moeite met lezen, artrose in mijn vingers e.d. Deze klachten zijn nadat ze in de eerste 4 weken afgenomen waren terug gekomen. Voor mij geeft dit aan dat het metaal aan het loslaten is uit mijn organen en in mijn bloedbaan terecht komt, waardoor de klachten terug zijn. Ik drink overdag veel water zodat ik de resten kan uitplassen. Chlorofyl-drank is te koop voor ongeveer € 15,– bij de apotheek, het heeft geen bijwerkingen, want het is puur bladgroen.

Else Hockx - september 13, 2012

Een vraag voor jullie allemaal,
Ik ben een zaak aan het voorbereiden tegen de firma Wright. Mijn advocaat heeft aangegeven dat zij nog nooit zwart op wit van een orthopeed heeft kunnen krijgen dat de ontstekingsreacties ergens anders dan rond je heupen veroorzaakt worden door de metalen in je lichaam. Ik heb ze duidelijk wel en ik lees vaak dat velen van jullie dat ook hebben. Heeft iemand van jullie wel een schriftelijke verklaring hierover?

92. indra - oktober 1, 2012

Ondertussen is mijn moeder aan de eerste heup geopereerd en aan het revalideren. De schade is groot en er zijn veel losse metaalpartikels achtergebleven. We hopen dat haar neurologische problemen niet blijvend zijn, dat zullen we hopelijk binnen enkele weken weten. Sowieso willen we hier verder in gaan en kijken of we geen rechtszaak kunnen aanspannen. We zouden graag een drukkingsgroep in België opstarten. Zijn er Belgen geïnteresseerd om hier in mee te gaan? Het is heel moeilijk om in België andere patiënten te vinden maar er moeten er toch evenveel zijn als in Nederland? Volgens huisdokter en chirurg zijn er verschillende maar hoe geraak je in contact met hen? Graag krijg ik reacties van Belgen in dezelfde situatie.

93. Marjolijn - december 21, 2012

Zou graag willen weten,of iemand ervaring heeft,als je op je heup gevallen bent,niet gebroken,maar wel heel pijnlijk in mijn lies en moeilijk lopen,hoelang duurt die pijn ?
Marjolijn

Marianne van Daele - januari 2, 2013

Marjolijn, ik zou als ik jou was terug gaan naar de huisarts en een verwijzing vragen naar de orthopeed Na een scan kunnen ze je meer vertellen succes, Marianne

94. Marianne van Daele - januari 2, 2013

Mijn verhaal,

Ik ben Marianne 72 jaar oud en ik heb in oktober 2003 mijn heup gebroken die toen met schroeven werd hersteld. Na 9 maanden bleek de heupkop afgestorven en kreeg ik een nieuwe heup in 2005 in Belgie Heilige fam. Ziekenhuis door dr. Mortele en toen is dus de lijdensweg begonnen. Ik kreeg de Mayo heup ijzer op ijzer Volgens hem was deze heup goed.Hij stelde dat de heup er goed inzat en als ik nog pijnklachten en klikkende geluiden horde dat niet van de heup kon zijn. Hij ging toen mijn rug bekijken en ben in okt.2007 aan mijn rug geopereerd. Pijnklachten en geluid bleef ben voor second opinie naar neuroloog geweest, die stelde jammer dat de aandacht van de heup naar de rug is gegaan en verwees me door naar de orthpeed dr.Bom Die vertelde mij dat de heup er te stijl inzat en dat er dus een nieuwe in moest wilde ik van de pijn afkomen. Zo gezegd zo gedaan inmiddels 200.9 Nieuwe heup gaf weer pijnklachten kon niet meer zitten lopen en derg. Tramadol max. Na 1jaar bleek kom een gat in het bekken had geschuurd en weer een hersteloperatie cement en donorbot en een of andere constructie met schroeven moest de boel vervangen. 2010 pijn bleef maaar kon wel weer zitten en lopen niet lang maar wel beter. Fotos waren goed november 2011 kreeg ik een heup luxatie opname en brace 6 weken helemaal niet prettig en nu weer in november 2012 een luxatie onder doorlichting rontgen geconstateerd dat heup heel snel achterlangs luxeerde conclusie weer een revisie operatie. Inmiddels contact opgenomen met van Goen advocaten K omt mijn verhaal iemand bekend voor? Van Goen advocaten zegt dat ik niet bij die grote groep hoor.vanwege andere klachten en wil wel de arts aanpakken in Belgie. Ik weet niet goed wat te doen kan iemand mijn raad geven? Operatie gepland 1 februari de vijfde dus aan dezelfde heup en een maal rug voor nop. Groetjes Marianne

Else Hockx - januari 2, 2013

Beste Marianne,

Je hebt heel wat meegemaakt op het gebied van heupproblemen. Ik vind het rot voor je dat het weer mis is. Van der Goen heeft volkomen gelijk. Klachten van metaal overgevoeligheid lees ik niet in jouw verhaal. Ik kan me goed voorstellen dat je wel een klacht wilt indienen. Ik wens je heel veel sterkte. Else

95. corrie borgonjen-schevers - april 3, 2013

Mijn verhaal,

Kreeg 2 weken geleden een oproep van het Lucas zkh. in Apeldoorn met een afspraak voor de orthopeed en rontgen. Ik dacht wat een onzin, ik heb nergens last van, alleen af en toe met bepaalde beweging een knarsend gehoor wat akelig aanvoelt.
Gebeld naar het zkh. en alles geannuleerd, ook met het oog op de eigen risico bijdrage. Kreeg enkele dagen toch weer een oproep met een tel. nr. van een vertrouwens persoon die ik kon bellen voor informatie. Daar ben ik erg van geschrokken, want mijn BHR heup kan dus fout zijn en hij adviseerd dat ik de onderzoeken laat doen.
Op de vraag hoe dat met het eigen risico gaat kreeg ik als antwoord dat alles vergoed gaat worden, zoals reiskosten, fysio enz.
Dat men er nu pas mee voor de draad komt, terwijl er al heel lang problemen zijn aws mijn vraag naar hem toe.
Maar dat was schijnbaar allemaal niet zo eenvoudig was het antwoord.
Ik baal van dit alles, ben bijna 62 en werk al 40 jaar in de verpleging, hoe gaat dit aflopen. Ik hoor a.s. vrijdag wat er gaat gebeuren aan onderzoeken en hoe dan verder. Maar hoe dan ook, het kan lang of kort duren, maar een herstel operatie zal er toch van komen.
Waar ik dit laat doen weet ik nog niet, toen ik bij de eerste co. zei dat ik de indruk had dat mijn been lengte langer was geworden antwoorde de peed dat het tussen mijn oren zat.
En dan moet je zelf maar uitvogelen wat voor oplossing je er voor hebt.

Corrie Borgonjen-Schevers.

Margaret van der Zouwen - april 3, 2013

Hoi Corrie,
Had je niet al veel eerder een oproep gehad om je bloed waarden te meten? Die moet je goed in de gaten houden, was jouw tot nu toe niets bekend, had je geen recall gehad?
Ik kan je dr Bom aanbevelen. Hij werkt in het Jeroen Boschziekenhuis in Den Bosch.
Sterkte Margaret

mieke - april 3, 2013

Sorry ik zou DR BOM niet doen drama, sint maartens kliniek heeft alles bij mij goed gemaakt wat DR Bom kapot heeft gemaakt

echt een vreselijke man

corrie borgonjen-schevers - april 10, 2013

Vanmorgen bloed geprikt en in mei de uitslag plus een rontgen foto en daarna gelijk in het Lucas in Apeldoorn naar dr. Steenstra.
Ik ken deze man niet en ook geen goede of minder goede berichten van gehoord.
Wel de rechtsbijstand gebeld en geinformeerd hoe te doen met de kosten, nu en later en als er event. een operatie volgt met misschien met een minder goede afloop.
We wachten af, misschien valt het mee, uiteindelijk zullen er ook wel goede operatie’s zijn geweest waarin de BHR gewoon kan blijven zitten.

Else Hockx - april 13, 2013

Beste Corrie,

Heb goede moed. Ik heb vorig jaar twee revisieoperaties ondergaan n.a.v. problemen met metaal-op-metaal protheses van Wright. Natuurlijk ik heb nog bepaalde rest probleempjes die er eerst niet waren, maar het eindresultaat mag er zijn. Ik kan weer goed lopen en ben bezig om me weer sterk te oefenen. Dit kan ook jouw voorland zijn. Ik wens je het allerbeste toe.

Groetjes Else

96. corrie borgonjen-schevers - april 14, 2013

Dag Else,

Dank voor je ondersteunende woorden, ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat de heup er uit zou moeten, heb nl. geen klachten.
Wat ik zo lees in de vele verhalen; ik heb een heup van een andere fabrikant. Weet nu zo gauw de naam niet.
Ik wacht af en ben nu over de eerste schrik heen.

Groet,
Corrie.

97. henk - april 14, 2013

Eind 2012 bericht van het ziekenhuis ontvangen dat er bijna 5 jaar geleden zonder overleg met mij een MOM prothese was geplaatst i.p.v. de prothese die ik tijdens de voorlichtingsmiddag te zien heb gekregen en zelfs in mijn handen heb gehad.
Mijn eerste prothese die ongeveer 9 jaar geleden geplaatst is aan de rechterkant heeft nooit problemen gegeven en ik ging er van uit dat bij de andere heup dezelfde prothese geplaatst zou worden, namelijk een combinatie van metaal-keramiek-kunststof.
Bij de bloedcontrole bleek ik verhoogde cobalt waarde in mijn bloed te hebben en de echo die daarna gemaakt is gaf tumorvorming en vochtophoping rond de prothese aan.
Uit de foto’s bleek verder dat het kommetje te ver naar buiten geplaatst was en de steel ook niet helemaal goed geplaatst was.
De kracht in mijn linker been was na het plaatsen van de MOM prothese nooit meer goed teruggekomen, de prothese kreunde en klikte als een slechtwerkend scharnier en het been was 1 cm te kort na de operatie.
Eind februari is mijn complete MOM prothese vervangen na bijna 5 jaar ellende.
Mijn been is nu weer dezelfde lengte en het gaat steeds beter met lopen.
Ik hoop dat de kracht in mijn been weer helemaal terugkomt omdat ik het been bijna 5 jaar niet goed heb kunnen gebruiken en daardoor te veel ontzien heb.

mieke - april 15, 2013

Wat een herkenbaar verhaal ook toevallig in het jeroen bosch ziekenhuis laten doen.

Margaret van der Zouwen - april 15, 2013

Hoi Henk, Mag ik vragen waar je bent geopereerd en of je je hersteloperatie bij dezelfde arts hebt laten doen?
Groeten, Margaret

henk - april 17, 2013

hoi Margaret,
Ik ben ongeveer 5 jaar geleden in het Vlietland ziekenhuis in Vlaardingen geopereerd door Dr. Sewnath.
Het nieuwe Vlietland ziekenhuis is nu in Schiedam en dr. Sewnath is niet meer werkzaam in het Vlietland ziekenhuis.
Een hersteloperatie zou ik nooit door dr Sewnath hebben laten doen omdat ik geen enkel vertrouwen meer in dr Sewnath had.
Dr. de Man heeft de hersteloperatie gedaan en hij doet nu ook de hersteloperaties van de MOM-protheses die wel overlast veroorzaken.
groetjes henk

98. Carla - mei 12, 2013

Een jaar geleden (ongeveer) heb ik eens gereageerd over mijn partner, de wanhoop nabij. Ik heb hem echt zien aftakelen, zelfs na een second opinion wilden ze hem niet opereren. Kort geleden ontmoeten we Dr. Swets, en ondanks veel wantrouwen heeft hij het nu zover gekregen dat de arts die de verkeerde heupen geplaatst heeft, mijn partner binnen 8 weken aan zijn rechterheup zal opereren!!
De linker zal ter zijne tijd er ook uit moeten aangezien ook deze “fout” is. Maar we gaan eerst eens deze operatie afwachten.
Hij kan vrijwel niet meer zitten, heeft vreselijke pijn aan de rechterkant (eigenlijk zijn hele rechterbeen)
Alle gewrichten zijn erg pijnlijk. Hij slikt constant morfinepreparaten.
Ik ga duimen dat dit een oplossing gaat worden!!!
mvg. Carla

99. Joke van 't Hazeveld - juni 29, 2013

Mijn chroom-, en kobaltwaarden zijn resp.boven de 400 en 500. Echter heb ik nergens last van. De ASR prothese zit goed. Wel moet ik iedere 4 maanden bloedprikken. De waarden schommelen bij mij, maar worden geleidelijk wel hoger.
Mijn vraag: Zijn er mensen, die ook te hoge metaalwaarden hebben, maar die ook geen last hebben?
Mijn prothese heb ik al bijna 9 jaar.
Vriendelijke groet Joke

Clerkx Jan - juni 30, 2013

beste mensen, ik heb ongeveer 8 jaar een BHR heup, heb nog nooit een oproep gehad om het chroom en kobalt gehalte te laten meten, vreemd toch? Ben in Den Bosch door Dr Bom geopereerd.
Zijn er meer mensen met een zelfde prothese die nog geen bericht hebben gehad, of hoe is jullie ervaring met deze prothese.

Met mijn heup gaat het redelijk goed, maar heb er soms toch last van.
graag reactie.

Groet Jan

100. Marjolijn - juni 30, 2013

Heb een Wright prothese , sinds 2011. De kobaltwaarden zijn ook opgelopen. Heb niet heel erg last , maar loop niet echt netjes. En opstarten met lopen is lastig, beetje pijnlijk.
Weet ook niet , wat ik moet doen. De prothese zit goed, en op de foto niets te zien !!
Groet Marjolijn

101. Joke Geijssen - juli 2, 2013

Hallo Lotgenoten,

Ik had sinds december 2008 ook een MoM heupprothese en deze is vorige week vervangen door een gecementeerde heup, die ik aan de andere kant ook al heb. Tot nu toe gaat alles goed, maar het was wel even schrikken. Mijn bloedwaarden waren drastisch verhoogd en er zat overal vocht, wat veel pijn gaf. Nu dus weer revalideren en blijven hopen. Ook bij mij is de prothese zonder voorafgaand overleg geplaatst.

Sterkte iedereen.

Else Hockx - november 6, 2013

Beste Joke,
Heel veel succes en geduld met de revalidatie. Ik loop nu weet prima, dat wens ik jou ook toe.

Else hockx

102. Manon de Boer - september 11, 2013

Ik zal mij even voorstellen, aangezien ik nog niet eerder heb gereageerd. Ik ben Manon de Boer en ik studeer journalistiek (FHJ). Op dit moment ben ik aan het afstuderen waarvoor ik een televisiereportage maak over metaal-op-metaal heupprotheses. Aanleiding is het feit dat van de meeste van deze protheses de productaansprakelijkheid dreigt te verlopen. Graag zou ik in contact komen met gedupeerden: patiënten die een MoM-prothese gekregen hebben, complicaties hebben gekregen en een revisie hebben gehad. Dit zou eventueel zijn voor een interview. Ik ben te bereiken via m.deboer@student.fontys.nl.

Manon de Boer

Joop Koppen - september 12, 2013

Beste Manon,

Ik heb je oproep geaccepteerd en staat online.
Succes met je onderzoek.

Groeten,
Joop

Freek van Buiten - september 12, 2013

Mijn naam is Freek van Buiten gebdatum 31-10-1941
ik ben in 2005 voor het eerst geopereerd in Amsterdam Lucas Andreas Ziekenhuis ik zou wel mee willen werken aan dit onderzoek .
ben in 2005 voor de tweede keer geopereerd nu in het OLVG in Amsterdam maar nog steeds klachten ,steeds moe kan amper nog 150 meter lopen mag 23 September terug komen bij orthopedie in OLVG krijg nu een gesprek over een rug operatie .
Je kunt mijn verslagen volgen op deze site bij voorbaat dank.

Narda Stip - september 12, 2013

Wat heeft dat met je rug te maken?
Ik ben ook al twee keer geopereerd en kan ook geen 150 meter lopen zonder wandelstok.

Manon de Boer - september 12, 2013

Beste Freek,

Wat fijn dat u reageert. Kunt u mij misschien een contactnummer of e-mailadres sturen waar ik u op kan bereiken voor wat meer vragen? U kunt het mailen naar m.deboer@student.fontys.nl.
Bij voorbaat dank.

Manon de Boer

henk - september 23, 2013

Hallo Manon,

Ik heb je oproep aangenomen.
Mijn 1e reactie staat onder nr. 97 van heup recall.
Succes met je onderzoek.

groetjes henk

Else Hockx - november 5, 2013

Voor allemaal,

Ik heb lang niets laten horen. In 2012 kreeg ik 2 revisieoperaties nadat ik allergisch geworden was voor het metaal uit mijn m.o.m. heupen. Ik dacht dat ik daarmee mijn gezondheid terug zou krijgen. Het was niet waar. Ik bleef last houden van de metaalreacties (moeheid, kloppende kaken, oorsuizen, slechte stem, rommelende darmen e.d.) Afgelopen zomer verergerde de klachten zich. Ik wist dat ik bij een gewoon ziekenhuis met deze klachten niets kon beginnen. Door een gelukkige omstandigheid ben ik bij het Alexanderinstituut terecht gekomen. De arts waarvan deze praktijk is is naast regulier arts natuurgeneeskundig arts en biofysisch arts. Deze combinatie maakt dat hij mijn gezondheidsproblemen in kaart kon brengen en er een complete aanpak voor kon maken. Ik moet het grotendeels zelf betalen, maar ik hoop wel een deel via mijn belastingformulier terug te krijgen. Ik moet er ook veel voor doen; therapieën, dieet houden, kuren en supplementen nemen. Het resultaat mag er zijn. Ik knap echt op. Hij heeft er eerst aan gewerkt om mijn gezondheid te verbeteren. Nu gaan we eraan werken om mijn hormoonspiegels weer te normaliserenen en mijn gezondheid steviger te maken, maar bovenal mag ik mijn amalgaanvullingen er uit laten halen. Het blijkt dat door die vullingen er nog een tricker was voor metaalreacties. Ik zie nu weer een gezonde toekomst voor me.
Ik schrijf deze mail omdat ik van Nicole van Venrooij van van der Goen advocaten gehoord heb dat er nog velen zijn die ook met deze klachten zijn blijven zitten. Hier komen daarom de gegevens van deze arts. Mocht je graag een arts in je eigen omgeving zoeken dan doe ik ook de website van de biofysich artsenvereniging erbij. Zij hebben in ieder geval een deel van de expertise.

Alexander instituut
de heer W. van Walt van Praag
Prinses Beatrixstraat 17
5911 BM Venlo
tel. 077 3543476
info@alexanderinstituut.nl
http://www.alexanderinstituut.nl

artsenvereniging biofysisch artsen http://www.abb-artsen.nl

Ik wens jullie het allerbeste toe,
Else Hockx

103. Rob - april 27, 2014

Ben zelf erg geschrokken deze week. Heb BHR sinds 2007. Prima resultaat, geen klachten. Maar sinds drie jaar te hoge kobaltwaardes (metingen sinds drie jaar). 86 nmol/l (5ug), 88 nmol en nu 173 nmol (10ug), stijging van 100% in een jaar. Vanaf wanneer ga je jezelf vergiftigen en hoe merk je dat? Ik heb zelf afgelopen maanden veel vitamine b12 geslikt en ben er inmiddels achtergekomen dat daar ookveel kobalt in zit…dus nu maar acuut gestopt….

Marjolijn - april 28, 2014

Beste Rob
Bij mij stijgen de cobalt en chrom ook teveel. Ga nu voor een revisie. Heb ook last met lopen ( start) en pijnlijk.

Else Hockx - april 28, 2014

Beste Rob,

Bij mij ging het mis vanaf 170 nmol. Er zijn mensen die meer zonder reacties verdragen. Reacties zijn zwellingen aan de zijkant van je bovenbeen, steeds stroever lopen, steeds moe, moe, moe zijn, ontstekingsklachten, ook op andere plekken in je lichaam, ik had ze o.a. in mijn strottenhoofd en mijn bijholtes.
Ik heb na drie jaar revisies moeten laten doen. Ze zijn zeer geslaagd.

Lees ook mijn reactie van 5 nov. 2013 daar staat hoe je na de revisies van de bijkomende klachten af kan komen.

Heel veel sterkte, Else

Narda Muus - april 28, 2014

Ik ben in 2011 oktober voor de tweede keer geopereerd, heb nu alles geprobeerd, maar kan nog steeds niet goed lopen, zonder kruk.
Ondanks 3 x per week sporten en zwemmen.
Heb niet genoeg kracht meer in mijn been, ondanks dat de arts zei dat ik na de operatie weer goed zou kunnen lopen.
Heeft er nog iemand ideeen?

Narda - juni 5, 2014

Ik had ook te veel b12 in mijn bloed, had 3 maanden b12 injecties en pillen gehad, duurt jaren voor het uit je bloed is, pas na de revisie operatie ging het uit mijn bloed. Dat is nu bijna 2 jaar geleden, maar de zijkant van mijn boven been en bil doen nog steeds zeer als je er op drukt. Arts zegt nu is spieratrofie.
Valt niks aan te doen, in beweging blijven en blijven sporten.
Ben dus verder alleen maar achteruit gegaan na de revisie.
Maar probeer toch positief te blijven.
Sterkte Rob

104. Freek van Buiten - juni 5, 2014

hallo hier een berichtje van Freek van Buiten is er ook iemand bezig met een letselschade advocaat die een poging doet om een afkoopsom te
regelen met de rechtsbijstand verzekering ?? graag een berichtje op deze
site bij voorbaat mijn hartelijke dank

Else Hockx - juni 14, 2014

Beste Freek,

Ik weet niet goed wat jij bedoeld met een afkoopsom met de rechtsbijstandsverzekering te regelen.
Ik ben via mijn rechtsbijstandsverzekering bij van der Goen advocaten in Soest terecht gekomen. Zij zijn gespecialiseerd in letselschade. Zij verzamelen alle m.o.m.heup letselschades en bereiden processen voor. In mijn geval zowel tegen de producent als tegen het ziekenhuis en de orthopeed.

Groetjes Else

Freek - juni 15, 2014

hoi Else ,
Ik heb een rechtsbijstandsverzekering bij Centraal Beheer Achmea die heeft een advocaat toegewezen om mijn belangen te verdedigen
deze advocaat belde mij vorige maand op of ik akkoord wilde gaan
met een afkoop som
omdat mijn zaak al zo lang loopt ruim 8 jaar en de kosten zo oplopen
willen ze nu een schikking voorstellen .
ze geven me 30 dagen bedenktijd .

Else Hockx - juni 16, 2014

Dat is een puzzel Freek hoe je daarmee om moet gaan. Je bent er wel vanaf als de schikking voor jouw bevredigend verloopt en het is wel gerechtigheid als je eindelijk tegemoet gekomen wordt.

Mijn advocaat wil over een jaar met het proces beginnen. Mijn zaak loopt pas 2 jaar.

Groetjes Else

Heleen misker - juni 15, 2015

Hallo Rob,

Die hele smerige bhr heupen branche,van alle merken, is een vies spelletje waar producenten en chirurgen tonnen aan verdienen!!
Ik heb 5 jaar geleden al een vervangende heup gekregen. Ik had een Smith&nephew.
Mijn bot was weggesleten tot de dikte van een eierschaal en ik heb geluk gehad dat de prothese niet in mijn ingewanden is geschoten….
Bot van heup compleet weg gerot en extreem hoge chroom en kobalt waarden.
Tijdens de operatie schrok de desbetreffende zeer kundige arts enorm. Alles was net zwart kikkerdril. Dat waren de ingekapselde stukjes metaal van de prothese.
Door de enorme ingreep die daardoor moest plaats vinden is mijn zenuw beschadigd en heb ik een klapvoet. Ben compleet arbeidsongeschikt, kan niet meer op hakken lopen,dansen,sporten,slapen,op vakantie gaan,intiem zijn met echtgenoot…. En zo kan ik nog wel even door gaan…
Nu heeft de rechtsbijstandverzekering een actie dat ze je afkopen voor een x bedrag. Nu is er geen enkel bedrag dat mijn gezondheid terug zou kunnen toveren, maar dit is een dusdanig laag bedrag wat totaal niet in verhouding staat met de geleden schade….voor de rest van mijn leven. En ik ben nu 43 en zit al 15jaar in de heup operaties….
Ik hoop dat het bij jou beter afloopt en dat er een permanent verbod komt op het plaatsen van deze ” geweldige”sportheup…..laat me niet lachen!!!!!

Succes Rob!!!

Groetjes van Heleen.

Heleen misker - juni 15, 2015

Hallo Freek,
Mijn letselschade advocaat is ook met een afkoop aanbod gekomen. Heb er een slecht gevoel over maar sta met mijn rug tegen de muur…
Ik ben zeer benieuwt hoe het is afgelopen met jou!
Groetjes van Heleen.

105. anita - juni 6, 2014

wij zitten wel in belgie.

wij proberen via de gratis bijstandverzekering van onze familiale de schade te berekenen.
hier in belgie zijn er niet veel advocaten die zich hierin speciliseren doch wij zijn financieel niet bij machte om een advocaat aan stellen en te betalen voor wie weet NIETS.
BIJ mijn man werd na de heuprivisie een hersentumor ontdekt waarvoor hij nu al 2 jaar behandeld wordt.
geen enkele dokter spreekt hierin het verband met de verhoogde concentraties van chroom en cobalt in zijn bloed, uit.
tsjernobil werd ook pas jaren daarna erkend.
het enige wat mij intresseert is dat het dossier Niet
afgesloten wordt want de OPGELOPEN SCHADE kan zich na jaren nog uiten en IS GELEDEN.
ik hoop dat mijn bericht je bereikt want ik ben niet vertrouwd met een blog.
ik zie dat ik hier beneden een site moet invullen.?

106. Narda - juni 16, 2014

Ligt eraan hoeveel ze je geven, want je houd er wel je hele leven last van en wie weet wat er nog meer voor gevolgen zijn, als je over 15 weer opnieuw geopereerd moet worden.

107. peter van der voort - juni 17, 2014

Hi Else,
Ik krijg ook juridische hulp van Van der Goen. Je meldt dat ze over een jaar het proces willen starten. Hoe kom je aan die informatie? Ik heb het niet in hun nieuwsbrief gelezen. Ik heb vdG hierover via email vragen gesteld maar geen reactie ontvangen,

Mieke - juni 17, 2014

Voor iedereen is het anders, iedere zaak is anders en ook weer hetzelfde, ik zit ook bij de goen advocaten, het loopt en het is afwachten eerste proces is geweest wat ik begrepen heb nu weer hoger beroep enz terwijl ze toch eind 2015 de verwachtingen hebben het redelijk rond te hebben ik ga daar maar niet vanuit maar ik vecht door voor gerechtigheid.
Zou fijn zijn als er een speciaal blog is wat deze zaken betreft kun je het toch met elkaar een beetje delen.

Else Hockx - juni 17, 2014

Beste Peter,
Ik heb het van Nicole, toen ik haar aan de lijn had. Het kan goed zijn dat het voor mijn geval geldt. Het gaat om de producent Wright. De tweede mogelijkheid is dat het om mensen met implantaten van Wright geldt.

Groetjes Else

108. Narda - juni 17, 2014

Hoi Else,
Mijn merk is podiamed en ben bij van der Goen, ze gaan per persoon procederen.
Dus ik wacht verder maar af.
Heb morgen een afspraak bij een biofysische arts hier in de buurt.
Zalmij benieuwen.
Gr. Narda

Else Hockx - juni 18, 2014

Beste Narda,

Heel veel succes bij de biofysisch arts. Ik ben daar sinds augustus onder behandeling en ben er erg door opgeknapt. Een hele reeks aan bijkomende klachten zijn weg of sterk verminderd.

Groetjes Else

109. peter van der voort - juni 18, 2014

Hi Else,
Dank voor je snelle reactie. Het is me duidelijk. Jij zit in een procedure tegen Wright, ik ben gedupeerd door DePuy.
Inderdaad een goede suggestie van je om een separaat blog te openen voor mensen die via juridische weg compensatie halen voor hun pijn, leed, fysieke en materiele schade.
Idee, meneer Koppen?

110. Astrid - juli 2, 2014

Hallo allemaal,

In allebei mijn heupen zit een bhr prothese, nu is mijn kobaltwaarden 275, terwijl hij 3 maanden geleden nog 225 was, stijgt dus best wel hard!
Nu ben ik in november geopereerd, had nierkanker, mijn nier is eruit en mijn andere nier heeft een waarde van 33.
In augustus krijk ik een heuppunctie en aan de hand van deze uitslag wordt er gekeken wat er aan te doen.
Wie heeft hier ervaring mee?

Vriendelijke groet,
Astrid

Hendrika - juli 6, 2014

Beste Astrid,

Wat erg dat er een nier verwijderd is, je kobaltwaarde is vrij hoog,maar dat er een heuppunctie gedaan wordt heb ik nog niet eerder gehoord of gelezen, meestal wordt er een echo en een mri-scan gemaakt. Bij mij zijn bij een kobaltwaarde van 341 nmol/L beide m.o.m. heupen binnen 3 maanden verwijderd, hoe langer men wacht hoe meer problemen er kunnen optreden, na 1 jaar was de kobaltwaarde pas uit mijn bloed verdwenen en is nu 12 nmol/L wat normaal is. Dit wil absoluut niet zeggen dat ik nu klachtenvrij ben want mijn conditie is slechter dan ooit voor de 4 operaties, Of de kobalt in organen zit is niet te meten en is de komende jaren afwachten. Wel adviseer ik iedereen, ook bij weinig klachten revisie[s] te overwegen want de kobalt is een verraderlijk vergif en kan binnen 10 jaar na plaatsing van de metaalheupen nog schade veroorzaken. Ik ben inmiddels al geruime tijd bezig met info te verzamelen in binnen- en buitenland over de m.o.m. heupen en het is schandalig hoe de meeste producenten er tot nu toe zo gemakkelijk vanaf komen met de falende heupen en ik laat het er ook niet bij zitten.
Ik wens je heel veel sterkte met je nier en de metaalheupen.

Narda - juli 11, 2014

Ik heb ook voor de operatie een heuppunctie gehad, dan zien ze gelijk of de vloeistof rond de heup nog mooi van kleur was, die was bij mij toen prima, alleen waren de waardes in het bloed veelte hoog, dus heb me toch gelijk laten opereren.
Loop nu bij een Biofysische Geneeskunde arts.
Voel me nu al na 1 keer veel beter.
Op advies van Else Hockx.

Else Hockx - juli 12, 2014

Heerlijk dat jij je veel beter voelt. Je kunt nog veel verder vooruit gaan. Ik ben nu een jaar verder en heb mijn oude energie terug. Van de rest van mijn klachten blijft alleen mijn denkvermogen nog achter, de rest is allemaal sterk verbeterd.
Else Hockx

Narda - juli 12, 2014

Ze hebben bij mij toen ook een heuppunktie gedaan, zien ze gelijk aan de kleur van de vloeistof wat de kleur van het vocht is.
Voel je niks van, is zo gebeurd, ik kon gelijk weer naar huis rijden vanuit Belgie.
Deden ze trouwens in de operatie kamer.
Sterkte Narda

111. Wim - juli 11, 2014

Hoi Ben Wim en heb lang geleden al eens een keer gereageerd. Zijn er mensen die van Van Der Goen al te horen hebben gekregen dat hun claim NIET ontvankelijk is in Engeland??? Ik n.l. wel. Toch 3x geopereerd aan een heup. Ben het er ook niet mee eens.

Groetjes Wim

mieke - juli 11, 2014

Hoi Wim, ik zit ook bij van der goen en zit bij de 15 patienten die ze nu hebben voorgebracht, ik heb nog niks gehoord dus wel een beetje vreemd wat is de reden dat het niet ontvankelijk is
je mag me ook prive mailen
ik ben sowiezo wel erg benieuwd naar meer mensen die onder van der goen vallen op het moment vrij stil

msulocha@home.nl

Narda - juli 11, 2014

Hoi Wim,
Heb alleen alle papieren ingevuld voor een schade afwikkeling, ze willen naar de rechter gaan. Verder niks meer gehoord.
Narda

112. Wim - juli 11, 2014

Hoi. Zijn er al mensen die al een reactie van Van Der Goen hebben gehad, wat betreft de aanvaarding door de Engelse advocaat?

Groetjes Wim

peter van der voort - juli 15, 2014

Hi Wim, Ik zit ook in een procedure (tegen DePuy). Heb vernomen dat er een nieuwsbrief in de maak is. Schrok wel van jouw bericht dat het Engelse gerechtshof de claim van Nederlandse slachtoffers wellicht niet in behandeling neemt. Hoe komt jouw bron aan die informatie?
Peter.

wim - juli 15, 2014

Hoi Peter. Heb al een schrijven van Van Der Goen gehad waarin staat dat mijn zaak niet zou voldoen. Niet genoeg kans van slagen zeggen ze. Ben wel in protest gegaan. Dat loopt nog.
Groetjes Wim

113. wim - oktober 21, 2014

Zijn er nog mensen die nieuws hebben>
Groetjes Wim

114. Narda - oktober 21, 2014

Hoi Wim, kom jij toevallig uit Rotterdam?
Maar het is super stil,wat van der Goen betreft, dit gaat gewoon jaren duren.

wim - oktober 21, 2014

Nee kom uit N Limburg

115. Rosanja - november 7, 2014

hoi iedereen.

ik kreeg op mijn 21 mijn eerste recap prothese rechts en een jaar later links. deze hebben er 5 jaar ingezeten met altijd blijvende pijnklachten na 5 jaar hebben ze cobalt en crhoom geprikt en de waardes waren extreem hoog 968 en 896 ondertussen weer geopereerd eersy rechts en met een half jaar ook linker prothese eruit nu ben ik een jaar en 5 maanden verder en heb nog altijd alleen maar problemen. wat zouden jullie doen en weten jullie een arts hier in nederland die respecialiseerd is in problemen bij heupprotheses? ik ben namelijk in Belgie geopereerd.

dank u voor het mee denken.

groetjes,

rosanja lijnsvelt

l.a.stip@planet.nl - januari 22, 2015

Helaas, als je in Belgie geopereerd bent zijn de artsen in Nederland niet blij met je, ze verdienen dan minder aan je.
Ik ben in Sint Niklaas geopereerd door Dr Delport, die is er nu weg en de tweede keer door Dr De Schepper.
Ben eerst in diverse andere ziekenhuizen geweest in Nederland, ook de Sint Maartenskliniek bij Dr Dikx, ik vroeg of zij me wilde opereren, antwoord, liever niet, dus toch maar weer naar Belgie.
Ga nu voor mijn andere heup niet meer naar Belgie, maar naar het Reinier de Graafziekenhuis in Delft.
Kan na de tweede operatie nog steeds slecht lopen, ook heb ik nu spier atrofie en di allemaal door het chroom en kobalt te veel.

Marjolijn Vriesendorp - februari 25, 2015

Hè , wat raar , dat dr Dikx niet wilde opereren, ik ben nl. Wel door haar geopereerd, een revisie, ook ivm chrom/kobalt toename. Nu met donorbot en wat pennen, voelt het ok.
Kan eigenlijk alles weer. Terwijl daarvoor liep ik mank en was de heup los komen te zitten. ,! Graag wil ik weten waarom niet door haar geholpen te kunnen worden?

Narda - februari 26, 2015

Beste Marjolein.
Dr. Dikx zei gewoon, liever niet.
Als hij in Belgie gedaan is heb ik liever dat je weer naar Belgie gaat.
Met het gevolg, dat ik nog steeds slecht loop.
Heb gehoord dat ze aan een revisie minder verdienen, dan aan de eerste operatie.
Jammer dat ze zo lullig deed.

116. Mike - januari 21, 2015

Ik was benieuwd of er mede ASR depuy lotgenoten zijn die ervaring hebben met van der Groen of andere advocaten en eventueel de huidige status van zaken weten. Bij mij is helaas ook de ASR recent vervangen door torenhoge chroom/kobalt waarden, pseudo tumoren en weefselafsterving. Ik kan op het internet geen recente informatie vinden en hoop dat hier iemand is die mij wat verder kan helpen. Alvast dank. Groet Mike

Else Hockx - januari 22, 2015

Beste Mike,
Ik ben ook bij van der Goen, maar dan wegens heupen van Wright. Mevr. Jansen behandeld nu onze heup-zaken. Zij gaat pas tot actie over als de termijn voorbij is dat er voor die heup schadeclaims kunnen worden ingediend. Tot die tijd kan je alle vervolgkosten ook aan je dossier toevoegen.
Voor mij heeft zij (en haar voorgangster) stuiting aangevraagd, zowel voor het ziekenhuis, de orthopeed als voor Wright. Je geeft daarmee aan dat je een zaak wilt beginnen en brengt de tegenpartij daarvan op de hoogte.
Groetjes Else

Mike - januari 23, 2015

Dank voor de informatie Else!

117. Marjolijn Vriesendorp - januari 22, 2015

Rosanja, ben voor 2 e keer geopereerd in Maartenskliniek , Woerden.
En is mij prima bevallen . De heup ( 3jr) geleden moest eruit , ivm sportheup , steiging cobalt en chrom .
Nu is er donorbot enz gebruikt. Ben zo blij , dat ik het gedaan heb, looop prima en geen pijn.
Liep op het laatst mank bij de vorige heup, bleek helemaal los te zitten ( heuppin) het is in Juni gebeurd. Dr Dikx en Dr Berger hebben mij geopereerd. Het gaat prima met mij. Groetjes Marjolijn

118. Else Hockx - juni 20, 2015

Beste allemaal,
Ik heb een vreemde ervaring. In 2012 heb ik twee revisies moeten laten uitvoeren vanwege mijn m.o.m. protheses. Ik ben daarna fantastisch gaan lopen en voelde me erg dankbaar. Sinds enige dagen heb ik opnieuw afstotingsverschijnselen. Het lijkt wel of de hele film zich gaat herhalen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Groetjes Else

119. Henny van Gennep. - juli 13, 2015

Het is stil op Heup Recall, is iedereen inmiddels tevreden met de metaal op metaal heupen? Voor mij is het na de revisies nog niet voorbij, de pijn bij het lopen en oorsuizen zijn helaas niet verdwenen.
Ik ben benieuwd naar ervaringen van anderen na revisies.

Wilhelmina.

Else Hockx - juli 14, 2015

Beste Henny,

Pijn bij het lopen daar weet ik niets van, maar oorsuizen wel.
Het duidt op vervuilde organen door de langdurige metaalproblemen. Ik ben daar af gekomen door behandelingen bij een bio resonnantiearts. Ik ga vanaf volgende week woensdag weer naar dokter Kentie van het Centrum voor Biologische geneeskunde in Ouddorp. Ik ga daar heen vanwege bovenstaande problemen. Je kunt daar ook voor het oorsuizen goed terecht.

Ik wens je het allerbeste toe, Else

120. Kees van Veenendaal - september 7, 2015

Kees, bij mij is de heup in 2008 geplaatst. Sinds een paar weken de symptomen die bekend zijn kobaltvergiftiging. Vanmorgen bloed laten prikken en foto’s. 5 oktober de uitslag dus ff. billen knijpen. Zou anders mn derde heup operatie zijn. Pijn heb ik inmiddels ook. Dus ben benieuwd. Echter wie vergoed de inkomsten derving en lichaamelijk ongemak?? Was het niet zo dat dit een fout van de fabrikant was was? In mijn opinie wel. In die die tijd was er veel ophef over deze heup.

121. Joke van 't Hazeveld - september 18, 2015

Wat ik graag zou willen weten: Zijn er ook mensen die een ASR heup hebben met verhoogde metaalwaarden, maar geen pijn en geen last hebben?
Mijn ASR heup heb ik sinds 2004 ( ik was toen 50 jaar) en mijn metaalwaarden zijn veel te hoog tussen 300-400 zowel van chroom als van kobalt, maar ik heb geen pijn en sport veel. Ik wil geen revisieoperatie. Wel moet ik ieder half jaar bloed prikken en foto’s laten maken bij Dr. Bom.

Kees van Veenendaal - september 19, 2015

Beste Joke, ik heb de mijne in 2008 gekregen aan de rechter zijde. Links hebben ze een coventionele geplaatst. Ik moet ieder jaar voor controle van deze heup (ASR rechts ) Vorige week foto’s en bloed laten prikken. Het gaat hier om de chroom en kobalt waardes. Zijn die te hoog moet hij vervangen worden. Ook bij pijn klachten contact opnemen met de orthopeed. Ik hoor 5 oktober of alles OK is.
Groet Kees van Veenendaal

Narda - september 19, 2015

Beste joke,
Ik heb ook al een nieuwe, mijn waardes zaten rond de 900 had nog niet zo veel pijn, alleen als je op de huid drukte rond de kop deed alles zeer.
Loop nu na 3 jaar nog steeds met een kruk, dus ze hebben het goed verpest.
Van Groen advocaten hoor ik ook niks meer.

Kees van Veenendaal - september 19, 2015

Beste Narda en Joke, deze waardes zijn veel te hoog.!! Kan gezondheidsproblemen opleveren. Als ik 5 oktober wat meer weet laat ik het jullie weten. Ik loop bij dr. Veen in het Antonius Ziekenhuis. Let ook op externe botgroei op de spiermassa tegen de buitenkant dat kan ook pijn problemen veroorzaken.
Groet Kees van Veenendaal

122. Anja - januari 26, 2016

Hoge kobalt, er uit met die DePuy prothese! Mijn man zit ook met de gevolgen van hoge kobaltwaarde. Slecht slapen, extreem gewichtsverlies, oorsuizen, concentratieproblemen, pseudotumoren rond heupkom en aangetast bot bij heupkop. Erasmus wacht veel te lang en wijten een aatal klachten niet aan kobalt, maar via contacten met dr, Stephen Tower, die je wel gewoon kunt mailen en de andere dag bericgt terug krijgt, zijn er wel dgelijk veel meer klachten die je kunt ontwikkelen bij hoog kobalt, aks je dat leest wordt je niet vrolijk! Ongekend dat Erasmus dat niet aan patienten mededeeld en ons verteld dat bijv neurologische of psychische klachten niet bekend zijn. Men moet niet afwachten tot je problemen krijgt, dan is het te laat. Hij had eerder ook al redelijk hoog kobalt, maar toen geen klachten, dus wordt je weer een jaar weggestuurd. Dit is dus het gevolg van zo’n afwachtende houding, ga ze dit na zijn operatie nog wel mededelen daar! Mijn man wordt binnenkort geopereerd in UZ Gent, daar was binnen 2 minuten de beslissing genomen, prothese moet er zsm uit!! Schande dat er zo mee wordt omgegaan, preventief verwijderen die rotzooi!

123. Anja - januari 26, 2016

Mijn man evaart nu de gevolgen van hoog kobalt. In 2006 in Erasmus een DePuy heup geplaatst. Dit jaar opeens gewichtsverlies, slapeloosheid. Kobaltwaarde binnen een jaar gestegen van 136 naar 420. Klachten werden niet serieus genomen en niet gelinkt aan de prothese. Raakte door maanden slapeloosheid en 33 kg. gewichtverlies uitgeput, overspannen, en kreeg concentratie- en korte termijngeheugen problemen. Wederom door Erasmus afgewezen als klachten die verband zouden houden met kobalt. MRI toonde pseudotumoren rond heupkom en neck thinning rond heupkop. Contact gehad met dr. Stephen Tower uit Alaska Amerika per mail, wekelijks trouwens!, na een dag al antwoord op mijn vragen en zeer Betrokken. In USA is er veel meer bekend over de gevolgen van kobalt, en gewichtsverlies, slapeloosheid, neurologische problemen zijn zeker het gevolg van hoge kobaltwaardes! Achteraf hoorden we dat hij 2 jaar geleden ook al hoge waarde had, maar geen klachten, dus wordt je weer weggestuurd voor een jaar. Slechte zaak dat er pas een revisie wordt geadviseerd als je klachten krijgt. Nu is er weefsel, bot aangetast, heeft hij last van oorsuizen, moe, stijf, en zijn we geschokt dat er in Nederland zo weinig kennis of advies aan patienten wordt gegeven over de gevolgen van kobalt. Wij konden op internet zoveel ellende daarover terugvinden en zo makkelijk contact leggen met Amerikaanse arts, bespottelijk dat je dat zelf kunt vinden en Erasmus blijft volhouden dat een deel van de klachten niet van de heup af zou komen, terwijl ik op dit blog ook deze verhalen vind. Raar ook dat sommige ziekenhuizen ze preventief verwijderen, andere bij hoog kobalt en Erasmus pas bij klachten. Wij zijn uitgeweken naar UZ Gent. Binnen 5 minuten was het advies, dat ding moet er zsm uit!! 15 februari operatie en hopen dat de schade aan spieren en pezen meevalt. Hopelijk komt hij dan ook weer in gewicht weer aan, en kan hij weer slapen zonder medicatie. Dus hoog kobalt, laat prothese verwijderen, het is vergif in je lijf!!

Else Hockx - januari 27, 2016

Beste Anja,
Laten verwijderen is stap 1. Daarna houd je bijkomende klachten, omdat je lichaam vervuilt is met metalen en je gezondheid aangetast heeft. Je kan hier wat aan doen door je te laten behandelen door een arts die tevens bioresonnantiearts is of homeopaat. Je moet het helaas zelf betalen, maar hierdoor krijg je je gezondheid terug.
Ik wens je heel veel sterkte en succes de komende tijd.
Groetjes Else

Carla - januari 28, 2016

Over welke klachten heb je het dan Else? Bij mijn partner zijn beide heupen vervangen voor “goede”. Maar welke klachten verdwijnen er dan niet?

Else Hockx - januari 29, 2016

Beste Carla,

Het zijn m.n. bijkomende klachten zoals oorsuizen en ontstekingen die je voor de metalen heupen niet had die daarna niet vanzelf verdwijnen. Ook het slecht in je energie zitten heeft daarmee te maken.
Als je nog meer wilt weten, vraag maar.

Groepjes Else

Anja - januari 29, 2016

Bedankt voor de feedback. Hou jullie op de hoogte hoe het hem vergaat na de operatie. Heeft inderdaad ook regelmatig ontstekingen aan kiezen, kronen eruit gevallen. Of dat ook daarvan komt geen idee, maar het is het een na het ander. Nog twee weken tot de operatie, zal blij zijn als het er uit is. Rare is ook dat hij heel zijn leven overgewicht heeft gehad en nu veel meer eet dan vroeger om wat zwaarder te worden na die 33 kilo gewichtsverlies, maar komt amper aan, heel bizar..

Else Hockx - januari 31, 2016

Beste Carla,
Dat klopt. De waarden zijn niet meer aan te tonen in het bloed, maar de organen zijn nog vervuild met metalen, daar komen ook de klachten van.

Wim - januari 31, 2016

Hoi Else. Is daar op internet iets van terug te vinden?
Groetjes Wim

Else Hockx - februari 1, 2016

Beste Wim,

Dat weet ik niet. Het bleek uit onderzoek van mijn arts. Hij heeft mij daarvoor behandelt en toen voelde ik mij aanzienlijk beter. Ik ben op dit moment bij dokter Kentie in Ouddorp onder behandeling. Hij heeft wel een website www. biologen.nl Hij is behalve gangbaar arts ook homeopaat en bioresonnantiearts. Bij een alleen gangbare arts kom je hier niet achter.

Carla - januari 29, 2016

Else,
Die bijkomende klachten blijven mij zorgen baren. Het een is nog niet weg of het volgende is er al weer. Zo uit het niets. Maar met het testen van zijn bloed zijn de waarden toch enorm gezakt. Blijft het dan op de een of andere manier in zijn lichaam kleven, wat niet meer in het bloed te zien is?

Carla - februari 1, 2016

Else,
Die website vind die niet, kun je misschien aan andere informatie komen?

Else Hockx - februari 2, 2016

http://www.biolgen.nl Sorry ik zie dat ik er een o teveel in gezet heb. Biologen staat voor biologische geneeskunde.

Veel succes Else

124. Narda - januari 26, 2016

Gik ben 2x geopereerd in Belgie, ook de tweede keer hebben ze behoorlijk veel verziekt. Hadden het kommetje laten zitten en daar kunststof in gezet, wat nu al aan het slijten is, en de spieren liggen los, wat geconstateerd is in Delft, wat een prutsers in Belgie, Sint Niklaas. Nooit meer. Dus wees voorzichtig.

125. R.J Ravenschot - februari 21, 2016

Ik ben bijna 62 jaar en sinds november 2004 een ASR bij Dr. Bom. Een erg aardige rustige man. Iedere keer na het vaststellen van de bloedwaarden wil hij een gesprek met mij. In september 2015 Chroom 585 nmol/L en Kobalt 614 mol/L. Hij stelde voor om 8 weken lang Fluimucil bruistablet in te nemen. Hierin zit een stof die de Kobalt opvangt. Ik heb gevraagd naar chelatietherapie en Dr. Bom gaf aan dat die Fluimucil chelatietherapie (detoxen) is. Na 8 weken waren mijn waarden Chroom 535 en Kobalt 728, dus erg hoog, heeft dus niet geholpen. Voelde me eigenlijk een beetje proefpersoon hierin. Ik wilde het eigenlijk niet omdat er aspartaam in zit, maar goed als het zou helpen dan had ik dat er voor over. Daarom heb ik het maar gedaan. Het rare is dat ik nergens last van heb. Ik sport fanatiek 4 a 5 keer per week. Ik ben bang dat ik dat na een revisie niet meer kan. Ik hoop nu met 1x per maand op een natuurlijke manier te detoxen ( 3 dagen sappen) en dat de bloedwaarden hierdoor gaan dalen.
Als ik alle nare verhalen lees hier, ook na een revisie, wil ik dat zo lang mogelijk uitstellen of liever helemaal niet.
Ik wens iedereen sterkte met zijn/haar heup(en).
Groet Joke

Anja - februari 21, 2016

Als je zulke hoge waardes hebt is toch een teken dat de prothese slijt. Mijn man is afgelopen maandag geopereerd in Gent. Kreeg binnen korte tijd veel klachten door hoog kobalt. Prothese bleek ook ernstig beschadigd, zijn waarde was 436. Het is een zwaar metaal, kun je beter niet in je lijf hebben! Wacht niet tot je klachten krijgt maar zie ze te voorkomen, wens niemand toe wat wij de afgelopen maanden hebben meegemaakt. Heb diverse artsen gesproken, maar enige manier om kobaltwaarde te laten zakken is die prothese eruit! Wij zijn blij dat het uit zijn lijf is. Operatie duurde maar andehalf uur, stukken korter dan de resurfacing. Gevolgen hoog kobalt is veel ernstiger dan de “bekende” klachten, lees maar eens sites als Drugwatch en publicaties van Stephen Tower…

Narda - februari 21, 2016

Heb zelf twee weken detox gedaan, in een oord, maar heeft niets geholpen, kreeg ontstekingen, waardoor hechtingen en spieren los liggen. Dus alleen ellende, ook na revisie, loop ik nog steeds slecht.

126. Anja - juli 16, 2016

W zijn nu 5 maanden na de revisie in Gent verder, en alle klachten, gejaagdheid, gewichtsverlies, slapeloosheid, concentratieproblemen, psychische klachten zijn allemaal verdwenen! Alle slaap- en klameringstabletten 6 weken na verwijdering van de ASR heup de deur uit. Inmiddels klacht ingediend bij Erasmus. Eerste gesprek met behandelend orthopeden en psychiaters achter de rug. Ze blijven ontkennen dat zijn klachten door hoog kobalt zijn ontstaan. Heb zoveel bewijsmateriaal, dus we laten het hier niet bij zitten. Duidelijk een kwestie van nalatigheid! Dus voor degene die nog een DuPuy hebben; laat a.u.b. die prothese verwijderen, wacht niet tot je klachten krijgt, dan ben je al te laat. En denk niet alleen maar aan het lijstje “bekende” klachten, wij weten er alles van en hebben een afschuwelijke periode meegemaakt. Het moet afgelopen zijn met het onder het tapijt schuiven van medische missers!!

Else Hockx - juli 16, 2016

Misschien te overvloede. Van der Goen advocaten verzamelt alle gevallen van momprothese slachtoffers en gaat rechtszaken beginnen.

Veel sterkte Else

127. Tony Bouttelgier - april 18, 2017

Als ik alles zo lees heb ik tot nu toe veel geluk. 2x BHR en de eerste zit er nu 20 jaar in. Heb er zowat alles mee gedaan, in bomen geklauterd, uit bomen gevallen, serieuze bergwandelingen., alle attracties in pretpark. ….. maar nu begin ik toch weer pijn te krijgen, en voel iets haperen. Bloed wordt regelmatig gecontroleerd Door reumatologie. .. geen zware metalen gevonden. Wat ik wel merk is dat mijn been schijnt korter te worden? Misschien is het na 20 jaar en te wild zijn, slijtage, want op de RX was er niets te zien. Ik zal toch eens checken bij een orthopedist.

128. Mieke - februari 9, 2018

Ik ben benieuwd of hier nog meer mensen net als ik bij goen advocaten zit ivm heupprothesen van du puy
En hoe hun over alles denken. Is er een groep waar je met elkaar kan praten.
Zou graag in contact komen met lot genoten

Mieke

Anja Mulders - augustus 28, 2018

Ook wij zitten bij Van der Goen inzake DePuy ASR prothese. Bij mijn man is in februari 2016 prothese verwijderd (zie mijn eerdere reacties). Buiten wat nieuwsbrieven horen we nooit iets van Van der Goen. Mijn man is qua psychologische klachten 2 maanden na heuprevisie opgeknapt. Is zijn baan kwijt, kan door de spierverzwakking zijn werk niet meer doen.. Is vorige week aan de andere heup geopereerd, ook versleten, bleek dat er problemen waren met zijn hart tijdens de operatie. Heeft vandaag ook nog een pacemaker gekregen. Kobalt is vergif! Het heeft ruim twee jaar geduurd voordat die rommel uit zijn lijf was. Dus loopt slecht, kan niet of slecht bukken of knielen, oorsuizen, pacemaker en zijn baan kwijt. Hij is nog maar 59 jaar. Kijk naar de documentaire “The bleeding edge”, komt de DePuy heup ter sprake, het draait allemaal om geld..Klacht indienen bij Inspectie voor Volksgezondheid, kan via de website, zeker doen! Ik blijf strijden tegen de laksheid en onwetendheid rondom kobalt, wordt er pisnijdig van!

129. Petra - mei 11, 2018

Heeft iemand ervaring met Van der Goen Advocaten inzake de ondeugdelijke heupprotheses? Zijn er al zaken afgewikkeld?

Else Hockx - augustus 28, 2018

Ik heb in 2012 helaas twee revisieoperaties moeten ondergaan, nadat ik binnen drie jaar afstotingsverschijnselen kreeg door veel te veel chroom en kobalt in mijn lichaam. Sinds die tijd ben ik bij van der Goen advocaten. Zij gaan zeer secuur te werk. Voor mijn producent, Wright, wordt nu gewacht wat een vergelijkbare zaak oplevert, om zo proceskosten uit te kunnen sparen. De molens draaien langzaam, maar ik hoop dat er eens gerechtigheid komt.
Else Hockx

130. pim - augustus 20, 2018

Dankjewel voor dit verhaal over jouw ervaringen met een kunstmatig heupgewricht. Wat ik begrijp is dat anderen met de zelfde medische maatregel klachtn hebben gekregen. Dat jij hierover geinformeerd bent, maar tot dan toe in elk geval geen klachten hebt vertoond. Ik vraag me dan af of het dan redelijk is weer te opereren. Andermans klachten zijn toch geen garantie dat deze bij jou ook zullen ontstaan?

131. Kees van Veenendaal - augustus 28, 2018

Heb rechts BHR nu 10 jaar zonder probleem. Wel iedere 2 jaar controle dmv bloedafname en foto’s.

Jan Clerkx Weert - augustus 28, 2018

Beste allen, ik heb ook een BHR prothese van 2004, door Bom geplaatst, helaas is die goede man met pensioen.
Ging ieder jaar voor controle naar Den Bosch, tot nu toe gaat het prima, alhoewel ik soms er ook last van heb.
Het chroom gehalte blijft zowat rond de 45 hangen en het kobalt gehalte rond de 22.
Blijkbaar is zo’n BHR prothese toch beter van kwaliteit, als ik dat zo lees op dit forum.
Het is wel erg mooi om gezamenlijk onze ervaringen te delen.

132. Ferry - november 26, 2018

beste mensen

zijn er hier ook mensen die gedupeerd zijn met een met een ASR-heupprothese van de firma Depuy en die een zaak hebben lopen bij van de groen advocaten en horen jullie daar ook zo weinig van .
ik hoor graag van jullie .

133. Hendrika - mei 13, 2019

Graag zou ik willen weten of er al zaken zijn afgehandeld met het merk Wright metaal-op-metaal heupprotheses. Vanaf 2006 heb ik veel gegevens opgezocht en gevonden dat alle merken mom-heupen problemen kunnen geven (ca 20%). Toch zijn er bij mij in 2009 en 2010 mom-heupen geplaatst met alle nare gevolgen die ook na revisies niet zijn verdwenen! Zijn er meer lotgenoten? Zou graag meer willen weten, ongeacht welk merk protheses. Ziekenhuizen en orthopeden hadden kunnen en moeten weten dat het zeker vanaf 2006 in de kringen van orthopedie al bekend was dat deze protheses konden falen. Graag reacties, ik zal toch niet de enige zijn met nog steeds klachten? Groetjes.

Else Hockx - mei 13, 2019

Beste Hendrika,
Ik heb ook Wright protheses gehad. Na de revisies heb ik ook klachten gehouden. M.n. ontstekingsklachten in mijn gewrichten en bindweefsel, vermoeidheid en wat last met mijn evenwicht. Ik ben bij een arts die ook bio-resonnantiearts en homeopaat is. Hij dempt de klachten. Morgen ga ik er heen voor een onderzoek waarmee op celniveau gekeken kan worden wat er ontregeld is.
Nee, de zaak bij van der Goen m.b.t. Wright protheses loopt nog steeds.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: