jump to navigation

Willen wij echt betalen voor nieuws? juni 16, 2009

Posted by Joop Koppen in Betaalde content, Onderzoek.
trackback

online betalenEr gaan veel discussie over het betalen van content bij de op dit moment gratis aanbieders van nieuws, zoals de meeste Nederlandse kranten.

PriceWaterhouseCoopers (PWC) presenteerde in april een onderzoek naar de toekomst van de traditionele en in zwaar weer verkerende dagbladen in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Canada, de Verenigde Staten en India. Belangrijke uitgevers, grote adverteerders en in totaal bijna 5000 consumenten werden in deze landen ondervraagd.

De opvallendste conclusies uit het onderzoek is dat er Nederlanders zijn in de toekomst bereid zijn te betalen voor online nieuwsinformatie dan tot nu toe werd verondersteld. Bijna één op de drie ondervraagde Nederlandse consumenten antwoordde een redelijke prijs over te hebben voor online nieuws. Dat is weliswaar nog altijd de helft minder dan in Amerika. Uit eigen ervaring is een redelijk bedrag niet meer dan een dubbeltje.

De verwachting van uitgevers van tijdschriften met betrekking tot inkomsten uit internet is laag. Uitgevers in Europa verwachten in 2012 zo’n 10% van hun omzet te realiseren uit internet. Uitgevers in Noord-Amerika en Groot-Brittannië verwachten dat zij in 2012 zo’n 20% van hun inkomsten uit digitale platforms kunnen genereren. Deze omzet komt niet alleen voort uit het betalen voor content maar ook uit de webshops en diensten.

Ik geloof wel in betaalde content op het moment dat het uniek en relevant is zoals financieel nieuws en special intrest.

Wie weet gaat er snel wat veranderen nu er een discussie losbarst over de levering van content door ANP aan de gratis kranten en websites.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: