jump to navigation

50-plussers actief op sociale netwerken juni 8, 2009

Posted by Joop Koppen in 50+, Social media.
trackback

opa-en-oma-internetUit een onderzoek van InSites Consulting komt naar voren dat 22% van de 50-plussers gebruik maakt van een sociaal netwerk. Dat komt in Nederland neer op bijna 900.000 50-plussers die online zijn.

Van de 50-plussers in Nederland is 74% actief op internet. Van hen is 38% bekend met het netwerk MySpace, terwijl slechts 5% zich bij dit netwerk heeft aangesloten. De bekendheid van Facebook is 17%, terwijl ook hier de participatie achterblijft (1%). Hyves scoort een bekendheid van 13% maar heeft de hoogste score qua gebruik: 8%. LinkedIn is het bekendste professionele netwerk (16%, gebruik 11%). Van de Nederlandse internetters onder de 50 jaar is 50% lid van minstens één online netwerk. Steven van Belleghem, managing partner van InSites Consulting, verwacht dat de populariteit van Hyves onder 50-plussers zal stijgen.

Van de Britse 50-plussers is 40% aangesloten bij één of meer sociale netwerken. In België is 27% van de 50-plussers actief lid van een online netwerk. Het onderzoek is in september 2008 uitgevoerd onder 900 consumenten, verdeeld over Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: