jump to navigation

Phone home april 3, 2009

Posted by Joop Koppen in iphone, Luchtvaart.
trackback

telefonie-in-vliegtuig1De kogel is door de kerk. Het idee om in het vliegtuig te kunnen bellen wordt nu door steeds meer partijen gesteund. Brussel heeft een akkoord gegeven over telefonie in het vliegtuig.

Hiervoor hebben ze wel een aantal technische voorschriften afgegeven waaraan een vliegtuig maatschappij aan moet voldoen. Zo moet elk vliegtuig zijn eigen interne netwerk hebben zie een connectie kan maken met een satelliet die direct een verbinding maakt met de grond om zodoende de signalen in het vliegtuig niet te storen.

Tijdens het opstijgen, landen en turbulentie kan de piloot het netwerk afsluiten voor telefonie. Er kan alleen gebeld worden op vluchten die boven de 3.000 meter vliegen. Volgens de Europese commissie zijn dat bijna alle vluchten ook die binnen Europa.

Op dit moment zijn 27 vliegtuigen klaar om in gebeld te worden van Ryanair, TAP en BMI.

Ik voorzie alleen een probleem door het bellen! Stel je zit in een Boeing 747 naar New York en je wilt fris aan komen en doet je ogen dicht. Dan bestaat de kans dat de gehele vlucht minimaal iemand aan het bellen. Dat kunnen in totaal 523 stemmen in de lucht zijn.

Hoe erg is het niet als er iemand naast je zit in de trein die zijn MP3 speler te hard heeft staan of aan het bellen is. De NS heeft daarvoor stilte coupes ingezet.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: