jump to navigation

NS doet proef met E-ticket maart 18, 2009

Posted by Joop Koppen in E-ticket, NS, Webshop.
trackback

e-ticket-ns2

Sinds maandag 16 maart is het mogelijk online een vervoersbewijs te kopen voor je treinreis. op de NS site.

Het voordeel van deze service is dat je, als niet zo’n frequentie treinreiziger bent, niet in de rij hoeft te staan bij het kaartjes apparaat maar online je ticket kan bestellen en uitprinten. Het ontvangen van het ticket ging op de eerste dag niet altijd goed. Dit kwam voornamelijk door het gebruik van spamfilters.

De kaartjes zijn eenvoudig te betalen doormiddel van iDeal en persoonsgebonden om misbruik te voorkomen. Met deze nieuwe service denkt de NS een nieuwe groep mensen aan zich te binden waaronder de dagjes mensen die naar een pretpark gaan en daarbij gelijk een treinkaartje kunnen kopen. Wel vreemd dat de proef duurt tot half juni!

Volgens de NS zijn de E-tickets goedkoper dan bij het kaartjes apparaat. Voor de trajecten die ik, wel eens, rij zie ik helaas geen verschil in prijs. Het voordeel zie ik er wel van in. Gelijk doorlopen naar het perron.

De volgende stap zou voor mij logisch zijn als de NS met een mobile oplossing komt, een sms waarin een barcode staat die de conducteur kan uitlezen.

Afgelopen maandag hebben 3.000 mensen gebruik gemaakt van deze nieuwe service. De problemen die zijn ontstaan kunnen blijven bestaan als de gebruikers een zakelijk adres gebruiken.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: