jump to navigation

AD op Philips Net TV februari 24, 2009

Posted by Joop Koppen in AD.nl, NetTV, Philips, Sportwereld.nl.
trackback

tv.ad.nl

tv.ad.nl

Volgende maand (mei) wordt het mogelijk op tv te internetten en dus de AD-website te bekijken zonder dat er een computer aan te pas komt.

Maar dan moet u wel een nieuwe Philips televisie kopen.

Philips maakt tv’s en geen computers. Toch is een constant met internet verbonden televisie niet zo’n gek idee. Steeds meer mensen hebben online foto-albums en willen dingen opzoeken, zonder weer de pc of laptop te hoeven opstarten.
Des Power, Senior Vice President Marketing Television, Philips Consumer Lifestyle: ,,Philips gaat er prat op zijn klanten eenvoudige oplossingen aan te bieden. Met Net TV kun je vanuit je luie stoel met de afstandsbediening toegang krijgen tot en interacteren met de websites die je het meest gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld ook online foto’s of video’s uitwisselen, wat altijd leuker is dan met een klein laptopscherm. Ook nieuws- en weerberichten kunnen realtime in slechts enkele seconden geraadpleegd en geüpdate worden.”

De tv staat vaak al in de slaapstand en is dus snel beschikbaar. Even kijken of er files staan voor je de deur uit gaat met Fileindex.nl. Gaat het regenen? Kijk even op Buienradar.nl. Even onspannen? Kijk een YouTube-filmpje, bijvoorbeeld.

Het kan allemaal met een simpele druk op de knoppen van de -voor deze tv een beetje aangepaste- bekende afstandsbediening. Er zit een speciale Net TV-knop op. Verder is het een doodnormale afstandsbediening.

En voor het laatste nieuws kijk je natuurlijk op AD.nl. Philips sloot met AD een exclusief contract om 24 uur per dag het laatste nieuws voor de Net TV te leveren. Ook het sportnieuws van Sportwereld.nl.

Alleen is het televisiescherm niet zo geschikt om de AD-site weer te geven, zoals u het gewend bent op de computer. De letters worden te klein en de foto’s te korrelig. En dus werkten de AD-webdevelopers met de technici van Philips maandenlang aan tv.AD.nl, een vertaling van de AD-site voor televisie. Het is een normale webpagina, dus u kunt ’m ook op de computer bekijken, thuis of op het werk. Of onderweg op uw mobieltje. Maar daar hebben we ook de mobiele site voor, mobiel.ad.nl.

Overigens kunt u pagina’s die niet in het Philips Net TV-startmenu staan ook gewoon oproepen. Alleen zien die er op tv niet uit, omdat ze niet geschikt zijn gemaakt voor tv.

Streamen van uw films en foto’s op uw pc naar de Net TV kan weer wel prima. En Net TV-portals van andere landen oproepen kan ook. Ziet u daar leuke diensten, dan kunt u die als favoriet bewaren. Zo is het AD ook in het buitenland aan te klikken. Net als op de pc.

Het leukste aan de nieuwe loot aan de AD-boom is natuurlijk dat de video-bijdragen van ons camera-team van ADtv nu ook echt op tv te zien zijn. Elke dag verse video-verslagen van belangwekkende gebeurtenissen uit Rotterdam, Utrecht, en Den Haag. Of landelijk als daar aanleiding toe is.
Joop Koppen Business Developer Multimedia van AD Nieuwsmedia: ,,AD Nieuwsmedia heeft besloten mee te doen aan het NetTV service omdat wij graag voorop lopen bij nieuwe ontwikkelingen waarin wij geloven, naast het opzetten van verrassende bijlagen (Sportwereld PRO) community en Narrowcasting is NetTV daar een voorbeeld van om nog meer mensen in aanraking te laten komen met het complete AD-nieuws.”

Zoals gezegd moet u er wel een nieuwe tv voor aanschaffen. Van Philips, want alleen op die tv’s van de Ambilight 8000 en 9000-serie en de superbrede Cinema 21:9 HDTV treft u AD.nl in het Net TV menu aan. Hoe duur die tv’s worden is nog onbekend.

Gebruik is verder gratis, zoals internet op uw pc. U heeft natuurlijk wel een kabel- of adsl-internetabonnement nodig, anders werkt het niet.

De 9000-serie en Cinema 21:9 HDTV werkt ook met draadloos wifi-signaal. U hoeft dus geen lange ethernetkabels te trekken.

Overigens werkt bedrade Net TV ook met powerline, internet over het stroomnet, en die stekkers zijn in elke bouwmarkt te koop.

Bron: AD, Peter Otte

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: