jump to navigation

Barcode voor monument februari 13, 2009

Posted by Joop Koppen in AD.nl, ADTV.
trackback

monumenten1Door de zogenaamde QR-codes zijn monumenten niet alleen meer van de straat te bekijken, maar kom je ook meer te weten over de geschiedenis en de achtergronden. ADtv gaat kijken hoe het werkt.

Utrecht heeft wereldprimeur met barcode op monument

Wandelaars in de Utrechtse binnenstad kunnen binnenkort ter plekke informatie op hun mobiele telefoon ontvangen, over een monumentaal pand dat ze passeren.
De eerste speciale barcode waarmee informatie in beeld en tekst zijn op te roepen, is afgelopen week geplaatst op de gevel van Utrechts Monumenten Fonds aan de Lange Nieuwstraat.

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de organisatie krijgen alle 120 monumentale panden ven het UMF de komende maanden een plaatje met een zogenaamde QR-code naast de voordeur. Wie die code ’leest’ met zijn mobiele telefoon, krijgt straks op zijn schermpje de pagina op de website van het UMF te zien, waarop alle informatie van het pand is te vinden. Geschreven tekst geven in combinatie met foto’s indruk van de historische waarde van het gebouw.

,,Iedereen met een mobiele telefoon die is uitgerust met een camera en internet kan er gebruik van maken’’, zegt directeur Michel van Velde, directeur van One Shoe, verantwoordelijk voor de uitvoering van het plan om alle panden van een code te voorzien. ,,Voor al die toestellen is een QR-reader te downloaden op www.qrcode.nu, als die al niet standaard op het toestel aanwezig is.’’

Bron: AD.nl MAAIKE KOOISTRA video: ALI HASELHOEF

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: