jump to navigation

Google Latitude: kansen voor adverteerders? februari 9, 2009

Posted by Joop Koppen in Google, Latitude.
trackback

google-latitudeAfgelopen week heeft Google haar nieuwe dienst Latitude gelanceerd, een applicatie die mogelijkheden biedt om op je mobiele telefoon te zien waar je vrienden zijn of om andere geografische informatie te vinden die zijn afgestemd op je interesses. Ook is het mogelijk om twitterachtige updates of fotos van je vrienden te zien. De applicatie is niet alleen een leuke sociale tool voor vrienden, familie of collegas, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden voor adverteerders.

Latitude is een eerste stap in de richting van location based services, waarbij je locatie wordt gebruikt om geografische informatie tonen die afgestemd zijn om je voorkeuren en interesses. Voor velen zal de stap nog te groot zijn om hun locatie te delen met vrienden, maar volgens Jeremiah Owyang van Forrester Research is het een kwestie van tijd voordat mensen hun locatie gaan delen. Zo noemt hij dat Generatie Y open staat om dergelijke locatiegebonden informatie te delen met anderen.

Een mooi kans voor adverteerders om relevantie te kunnen bieden. Want juist de combinatie van locatie, persoonlijke voorkeuren en je vrienden (of beter gezegd je social graph ) biedt mogelijkheden om zeer gericht te kunnen adverteren. Zo kan een advertentie van een restaurant worden gezien als hinderlijke reclame, maar een advertentie van een restaurant die afgestemd is op je voorkeuren op het moment dat je met iemand wil gaan eten, kan worden gezien als relevante informatie.

Bron: Molblog, Jan-Willem van Beek

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: